Szekeres Viktor

Lost 4. évad - A döbbenet folytatódik

Sokak számára kibírhatatlan volt a szünet, főleg a legutóbbi bombasztikus epizód tükrében, mely még a sorozatot az elején elhagyókat is visszahozta.

Bizony, a Lost - Eltűntek képes volt azon bravúr végrehajtására, mely a hasonlóképpen nem különálló epizódokra bontható sorozatok esetében eleddig nem túl gyakran fordult elő. Ez nem is csoda, hiszen az egymásra épülő történettel bíró szériák általában jó nézettséggel kezdenek, majd szép lassan morzsolódnak le a nézők és csak az igazi rajongók maradjanak meg, miközben kevesen kapcsolódnak be a történet közepén.


A Lost - Eltűntek 4. évadának premierje azonban hatalmasat durrant Amerikában és szinte az egész 3. évadot meghaladó számú néző volt kíváncsi az előző szezon állat leejtő befejezésének további kibontására és a hírek szerint nem is kellett csalódniuk a fanatikusoknak és újoncoknak. Ezt mutatja az is, hogy a két fiatalabb, a műfajban vetélytársként kezelendő sorozat, a 2. évados Hősök, illetve a 3. évados Prison Break népszerűsége a közelébe sem érhet a szigetelők immáron negyedik éve folyó kálváriájának sikeréhez.

A 4. évad, mely az AXN-en vasárnap startol (múlt héten már volt egy formába hozó összefoglaló rész) az RTL Klubra minden bizonnyal csak ősszel érkezik meg, így előbbi csatorna 40-50 ezer kivételezett nézője jóval hamarabb megismerheti az új szereplőket, mint az RTL 4-500 ezer rajongója. (Bár, jegyezzük meg halkan, talán a pár tízezres nézettség cseppet nőni fog, hiszen az AXN most már elér a UPC alapcsomagjára előfizetőkhöz is.)

Szokás szerint új karaktereket is köszönthetünk a szigeten, kiknek szerepéről vétek lenne bármit is elárulni, azonban a 4. évadot tekintve az biztos, hogy Jeremy Davies, Ken Leung és Rebecca Mader állandó szereplőként csatlakozott az eddigiekhez, míg Jeff Fahey vendégszereplőként fog feltűnni az új epizódok zömében. Ezek során már keveredni fognak a flashbackek és flashforwardok és az ígéretek szerint a Sziget egy újabb helyszínének titkáról fog lehullani a lepel, miközben titokzatos jövevények érkeznek eddig megismert hőseink közé. (Azt már hozzá sem kell tenni, hogy a 4. évadban is csökkenni fog a fő- és mellékszereplők hada, jó pár nagy haláleset várható.)

Ezen szezon egyébként az ígéretekkel ellentétben mindössze 13 epizódot fog tartalmazni, ugyanis a sorozat készítői a hollywoodi forgatókönyvírók száz napos sztrájkjának kezdetéig mindössze 8 részt tudtak leforgatni, de a munkabeszüntetés vége még 5 további epizód leforgatását lehetővé tette. Ezen részeknek persze az az ára, hogy az eredetileg 16 részesre tervezett évad cselekményét kissé sűríteni kell és pár mellékszálat ki kell hagyni, de Carlton Cuse és Damon Lindelof ígérete szerint ezen történések sem vesznek el, maximum átalakulnak és a 2009-re várható 5. évadban majd előkerülnek. (Sőt, a maradék 3 részt sem kell félteni, hiszen a csonka 4. évadnak köszönhetően az 5-6. etap összesen 35 epizódból fog állni.)

Tehát 4. évad az AXN-en április 6-án, a szokásos időpontban, vasárnap este 9-től, ismétlés péntekenként ugyancsak 21.00-tól

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • koschwarz #26
    dr. ház a legszánalmasabb? ugyan nem nézem kifejezetten rendszeresen, de barátok köztnél és győzikénél alantasabb műsor lenne? kétlem...
  • Beepitettember #25
    "aki egyszerre nézi a barátok köztet, a house-t, a győzikét, a cobra 11-et és a szombat esti lázt"

    Van olyan aki fent nevezett sorozatok közül mindegyiket megnézi?
    Ezek közül a dr. house a legszánalmasabb...
  • koschwarz #24


    ezért oda is tettem smile-t
  • ziipp #23
    Ez esetben bocs. :] De amikor írtam, tényleg úgy éreztem, hogy lekezelő voltál. Nem csak abban az egy mondatban, hanem úgy az egész kommented hangulata olyan volt.

    Az is tény, hogy flashback/flashforward nélkül a LOST nem lenne az, ami. Akinek nem tetszik ez a megoldás, az tényleg ne nézze, mert nem igazán lehet meg kerülni a dolgot.

    Toyotakacsa01 a harmadik bekezdés szerint gondolta, legalábbis szerintem.

    > "a te "megkérdőjelezhetetlenségedhez" természetesen nem fér kétség."
    De, éppenséggel fér. Ezért is írtam, hogy "Na, akkor olvassátok a frankót ziipp tollából! (BLEH)" :)
  • koschwarz #22
    nem tudom, elolvastad-e azt a hsz-t, amire írtam, de ismerve téged (riszpekt, akárhogyis), ez téged nem érdekel egy cseppet sem. szerinted amit írtam, rögtön azt jelenti, hogy elkültem a k***a anyjába, mert neki nem tetszik a sorozat. a szmájlikkal próbáltam kifejezni, hogy viccelek.

    csak próbáltam rávilágítani, hogy az események szerves részei a visszaemlékezések. azt mondani, hogy a lostba minek kellenek visszaemlékezések, kb. azt jelenti, hogy a 24 miért 24 részes, és miért 1 órát dolgoz fel egy rész...gondolom vágod a lényeget.

    persze lehet, hogy úgy értette, hogy ez az alapvető "feature" nem tetszett neki, és úgy kellett volna megcsinálni a sorozatot, hogy ne mutassanak semmit a karakterek előéletéből. akkor viszont ez nem a lost sorozat lenne, hanem a survivor dramatizált feldolgozása. de szerintem nem ezt írta, mégha ezt is értette.

    a te "megkérdőjelezhetetlenségedhez" természetesen nem fér kétség.
  • winnie #21
    frankó it iz - bár a második bekezdéses "jó" jelző helyett, inkább a "b*szott nagy hype"-ot mondanám, mert hirtelen nagyon beszédtéma lett a sorozat.

    és valóban annak az embernek szabad csak megbízni a nézettséggel kapcsolatos minőségi értékítéletében ("azért nézik sokan, mer' jó", aki egyszerre nézi a barátok köztet, a house-t, a győzikét, a cobra 11-et és a szombat esti lázt.
  • ziipp #20
    Na, akkor olvassátok a frankót ziipp tollából! (BLEH)

    Először is: azért kezdett a 4. évad kiugró számokkal, mert a 3. évad jó volt. A tömeg tömeget vonz, és mivel sokan hallották, hogy milyen jó is volt a 3. évad, adtak egy második esélyt a sorozatnak. De aztán fokozatosan elvesztették érdeklődésüket, vagy azért mert olyan dolgok történtek amik nem tetszettek nekik, vagy azért mert újra rájöttek, hogy ez nem nekik való.

    Másodszor: egyén vs tömeg probléma. Az rendben van, hogyha Átlagos János abbahagyja a sorozatot, attól nem fog azonnal 5 millió néző kiesni. :) DE! Az tagadhatatlan, hogyha sok Átlagos János gondolkodik így, akkor bizony esni a fog a nézettség. Ezért igenis nyom a latban ha valaki abbahagyja, ami aztán a szűkebb/tágabb környezetére is hatással lehet. Pl. ha felteszi valami látogatottabb portálra, biztosan követik egy páran. Nem szabad megfeletkezni arról, hogy a "többiek" (hehe) véleménye bizony erősen befolyásolja az egyén véleményét.

    Nehéz dolog megitélni, hogy az (én)saját véleményem mennyire fedi az átlag vélekedését, pl. ha én lennék az áltag, akkor a Győzikét nulla ember nézni, ellenben a Kékfény 2 milliós rajongótábort tudna maga mögött. Mégsem így van. Na mentem sopánkodni, haj ebben az országban mindent lehet a kurva életbe. :b

    A jóképességű pedig azonnal megjegyzi, "köszönjük, hogy abbahagytad a nézését. túl bonyolult ez neked..." - gratulálok haver, a 3 smile-val megkérdőjelezhetetlen lettél.
  • koschwarz #19
    asszem ez a hsz elvileg egy NO COMMENT kategória lenne, de mégis: nem tűntek fel a múltbéli események és a szigeten történtek közötti összefüggések?? ha nem, akkor köszönjük, hogy abbahagytad a nézését. túl bonyolult ez neked...
  • winnie #18
    " Ki a francot érdekel, mi volt régen? "

    nyilván azt, aki nézi, nem? mondjuk, ha nem érdekelt, akkor fura, hogy lenyomták 48 részt egy olyan sorozatból, aminek az a lényege, hogy minél többet megtudjunk a szereplők múltjáról.

    ne bánkódj, még mindig ott a többi sorozat. vagy film. vagy könyv.
  • toyotakacsa01 #17
    "soha nem derul ki semmi. egy kerdes megvalaszolasa helyett 3 ujabb jon"

    Ezért hagytam abba én is a második sorozat után.
    Na meg a sok múltbéli marhaság is rohadt unalmas volt. Ki a francot érdekel, mi volt régen?