26
  • koschwarz
    dr. ház a legszánalmasabb? ugyan nem nézem kifejezetten rendszeresen, de barátok köztnél és győzikénél alantasabb műsor lenne? kétlem...
  • Beepitettember
    "aki egyszerre nézi a barátok köztet, a house-t, a győzikét, a cobra 11-et és a szombat esti lázt"

Van olyan aki fent nevezett sorozatok közül mindegyiket megnézi?
    Ezek közül a dr. house a legszánalmasabb...
  • koschwarz

ezért oda is tettem smile-t
  • ziipp
    Ez esetben bocs. :] De amikor írtam, tényleg úgy éreztem, hogy lekezelő voltál. Nem csak abban az egy mondatban, hanem úgy az egész kommented hangulata olyan volt.

Az is tény, hogy flashback/flashforward nélkül a LOST nem lenne az, ami. Akinek nem tetszik ez a megoldás, az tényleg ne nézze, mert nem igazán lehet meg kerülni a dolgot.

Toyotakacsa01 a harmadik bekezdés szerint gondolta, legalábbis szerintem.

> "a te "megkérdőjelezhetetlenségedhez" természetesen nem fér kétség."
    De, éppenséggel fér. Ezért is írtam, hogy "Na, akkor olvassátok a frankót ziipp tollából! (BLEH)" :)
  • koschwarz
    nem tudom, elolvastad-e azt a hsz-t, amire írtam, de ismerve téged (riszpekt, akárhogyis), ez téged nem érdekel egy cseppet sem. szerinted amit írtam, rögtön azt jelenti, hogy elkültem a k***a anyjába, mert neki nem tetszik a sorozat. a szmájlikkal próbáltam kifejezni, hogy viccelek.

csak próbáltam rávilágítani, hogy az események szerves részei a visszaemlékezések. azt mondani, hogy a lostba minek kellenek visszaemlékezések, kb. azt jelenti, hogy a 24 miért 24 részes, és miért 1 órát dolgoz fel egy rész...gondolom vágod a lényeget.

persze lehet, hogy úgy értette, hogy ez az alapvető "feature" nem tetszett neki, és úgy kellett volna megcsinálni a sorozatot, hogy ne mutassanak semmit a karakterek előéletéből. akkor viszont ez nem a lost sorozat lenne, hanem a survivor dramatizált feldolgozása. de szerintem nem ezt írta, mégha ezt is értette.

a te "megkérdőjelezhetetlenségedhez" természetesen nem fér kétség.
  • winnie
    frankó it iz - bár a második bekezdéses "jó" jelző helyett, inkább a "b*szott nagy hype"-ot mondanám, mert hirtelen nagyon beszédtéma lett a sorozat.

és valóban annak az embernek szabad csak megbízni a nézettséggel kapcsolatos minőségi értékítéletében ("azért nézik sokan, mer' jó", aki egyszerre nézi a barátok köztet, a house-t, a győzikét, a cobra 11-et és a szombat esti lázt.
  • ziipp
    Na, akkor olvassátok a frankót ziipp tollából! (BLEH)

Először is: azért kezdett a 4. évad kiugró számokkal, mert a 3. évad jó volt. A tömeg tömeget vonz, és mivel sokan hallották, hogy milyen jó is volt a 3. évad, adtak egy második esélyt a sorozatnak. De aztán fokozatosan elvesztették érdeklődésüket, vagy azért mert olyan dolgok történtek amik nem tetszettek nekik, vagy azért mert újra rájöttek, hogy ez nem nekik való.

Másodszor: egyén vs tömeg probléma. Az rendben van, hogyha Átlagos János abbahagyja a sorozatot, attól nem fog azonnal 5 millió néző kiesni. :) DE! Az tagadhatatlan, hogyha sok Átlagos János gondolkodik így, akkor bizony esni a fog a nézettség. Ezért igenis nyom a latban ha valaki abbahagyja, ami aztán a szűkebb/tágabb környezetére is hatással lehet. Pl. ha felteszi valami látogatottabb portálra, biztosan követik egy páran. Nem szabad megfeletkezni arról, hogy a "többiek" (hehe) véleménye bizony erősen befolyásolja az egyén véleményét.

Nehéz dolog megitélni, hogy az (én)saját véleményem mennyire fedi az átlag vélekedését, pl. ha én lennék az áltag, akkor a Győzikét nulla ember nézni, ellenben a Kékfény 2 milliós rajongótábort tudna maga mögött. Mégsem így van. Na mentem sopánkodni, haj ebben az országban mindent lehet a kurva életbe. :b

A jóképességű pedig azonnal megjegyzi, "köszönjük, hogy abbahagytad a nézését. túl bonyolult ez neked..." - gratulálok haver, a 3 smile-val megkérdőjelezhetetlen lettél.
  • koschwarz
    asszem ez a hsz elvileg egy NO COMMENT kategória lenne, de mégis: nem tűntek fel a múltbéli események és a szigeten történtek közötti összefüggések?? ha nem, akkor köszönjük, hogy abbahagytad a nézését. túl bonyolult ez neked...
  • winnie
    " Ki a francot érdekel, mi volt régen? "

nyilván azt, aki nézi, nem? mondjuk, ha nem érdekelt, akkor fura, hogy lenyomták 48 részt egy olyan sorozatból, aminek az a lényege, hogy minél többet megtudjunk a szereplők múltjáról.

ne bánkódj, még mindig ott a többi sorozat. vagy film. vagy könyv.
  • toyotakacsa01
    "soha nem derul ki semmi. egy kerdes megvalaszolasa helyett 3 ujabb jon"

Ezért hagytam abba én is a második sorozat után.
    Na meg a sok múltbéli marhaság is rohadt unalmas volt. Ki a francot érdekel, mi volt régen?
  • winnie
    azt hittem egyértelmű. az alapozza meg, hogy a tömegnek tetszik-e. (ami egylnek sokasága, de 1 egyén véleménye mit sem nyom a latban.)

te sem gondolod komolyan, hogy az, hogy neked, nekem vagy janinak a szomszédból tetszik, jelent valamit. (ergó, az az érv, hogy "azért nő a nézettség, mert tök jó a sorozat", vagyis "azért nő a nézettség, mert nekem tetszik" értelmezhetetlen. főleg azért, mert nem nő. és főleg azért, mert nyilván sok olyan sorozat nézettsége is nő, ami az előbbi illetőnek nem tetszik.)
  • Hirvaer
    Ha nem az alapozza meg a nézettséget, hogy az egyénnek tetszik-e vagy sem az egyes rész, akkor mi? Gondolom nem az, hogy az egyén gombás vagy sonkás pizzát kedveli jobban. Mert erre a kérdésre nem adtál választ.
  • drwho
    A cikk szerzője nincs tisztában a bombasztikus szó jelentésével. BAKOS idegen szavak szótára szerint: fellengzős, üres, nagyhangú, dagályos (beszéd, szónoklat). Illetve ajánlom a bombasztikus szóról szóló cikket.
  • winnie
    nyilván sokkal érdekesebb lenne, ha már a 2. részben minden kérdés megválaszolásra kerülne és utána csak fürödnének és golfoznának a szigeten.

de ez van. neked nem jött be, te már nem nézed, sokan meg nézik - nyilván nem véletlenül siker. (ellenpólusnak ott a 20 perces szitkom vagy a nyomozós sorozatok, ott azonnal mindenre kap választ az embert. mindenkinek más műfaj a zsánere.)
  • gere1
    kar , hogy ebben a sorozatban soha nem derul ki semmi. egy kerdes megvalaszolasa helyett 3 ujabb jon. ez par reszig erdekes, de aztan sajna uncsi.
  • winnie
    ez nem magyarország. 10 óra amerikában az átlagosan legnézettebb műsorsáv, ha a sorozatokat nézzük. ráadául a 10 óra csak a keleti partra vonatkozik, a közép idő szerint az 9 óra, aka. 10/9c.
  • sleepyhead
    nem ez az ok. mivel ilyen pozitív visszhang ritka. elmondom mi az ok. AZ ABC ELKÚRTA. ez az ok. 10re rakták a 3.évadban, causalok kiestek, maradt 11 milla, most hiába rakták 9re megint, megpróbáltak visszaszokni a causalok, nem jött be, újra 11 milla.
  • winnie
    de aki nem látta a harmadik évadot, az nem tudja, hogy szenzációs volt.

szerintem nem úgy működik a nézettség, hogy ha neked vagy nekem tetszik, akkor nőni fog, ha nem tetszik, akkor csökken. semmi köze az egyén által vélt minőséghez - a nézettség az vagy csökken vagy stagnálva csökken, és hype esetén megnőhet, de ekkor a növekedés nem tartós természetesen.
  • Tinman #8
    A 3. évad egyedi és fordulatos volt, tele volt szenzációs részekkel.
    A 4. évadban eddig volt 2 nagyon ütős rész, a többi hézagkitöltő :-/
    Szvsz ez az ok.
  • 1Obi1
    Hiába csökken a nézettsége, még mindig kiváló számokat produkál.
  • FoodLFG
    Fogalmam sincs, mert még nem láttam a 4. évadot.
    A harmadik évad végére gondoltam, hogy az mennyire jó lett és gondolom ezért szerepelt jól a negyedik eleje is..
  • winnie
    "Nem csoda, hogy növekedett a nézettsége, mert a harmadik és második évad folydogálása után végre a végére történt is valami.."

akkor miért csökken folyamatosan a nézettség a 4. évadban, részről-részre?
  • koschwarz
    szerintem fantasztikus a 4.évad. különösen a korábbiaktól eltérő szerkezet miatt, ami érdekes módon még izgalmasabbá teszi a sorozatot. aki látta már, tudja miről beszélek:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    most nem a múltbeli eseményeket mutatják, hanem a jövőbenit...bár ki tudja ennél a sorozatnál??? :)

• FoodLFG
    Miért ?
    Én nem láttam őket. Spoileres vót ?

Nem csoda, hogy növekedett a nézettsége, mert a harmadik és második évad folydogálása után végre a végére történt is valami..

Tényleg, vajon az sg-s cikkírók melyik trackerről töltik a Magyarországon még nem játszott sorozatokat ? (ez költői kérdés akart lenni)
  • bertino
    hova tűntek a hozzászólások tisztelt moderátor és szerkesztő csapat ?
  • HarryProf
    Láttam az eddigi részeket mind a 4. évadból, és hát eszméletlen jók. Csak az a kár, hogy ilyen kevés rész van már hátra a végső fináléig...