Szekeres Viktor

A TV2 eltüntette a Jerichót

Amerika után nálunk is megbukott az ember atomtámadás utáni magáratalálásáról szóló sorozat. Ez persze nem lenne hír, hiszen a premier után nyilvánvalóvá vált a zakó, viszont a TV2 úgy döntött, hogy nem nézi tovább tétlenül a sorozat vergődését.

Az elhatározást pedig nyomban tett követte, így a szerdánként esedékes Doktor House-t követően január 9-től már nem a Jerichót láthatjuk, hanem a TV2 őszi, pénteki blokkjának versenyzőit, vagyis felváltva a Mi kérünk elnézést című kabarét, Liptai Claudia talkshow-ját, valamint a Médiacápa nevű szórakoztató műsort, melyben két fiatal parodista híres embereket utánoz.


A Jericho rajongóinak persze nem kell azonnal falnak rohanniuk, hiszen sorozatuk nem vész el, csak átalakul: szerda 22.00 helyett ezentúl január 12-től szombat 16.30-as kezdettel követhetik figyelemmel az események alakulását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • menetrend #36
    Vieri85: Jaja úgy a legjobb. 2 nap alatt megnéztem minden rész :D
    Amúgy emerikában is bukta volt a sorozat.
    Tinman: Azért remélem odáig nem jutunk, hogy meglássuk ezt :P
  • Vieri85 #35
    A Jericho szerintem igenis jóra sikeredett és azért bukott meg mert a magyarok általában nem vevők a színvonalasabb szórakozásra, jobb a német autópályarendőrség bárgyú kalandjait nézni... már aki.
    Az ilyen sorozatokat a legjobb DVD-n, végig nézni, amikor az ember saját maga dönti el, hogy mikor és hány részt néz.
  • Tinman #34
    "Nem kel ahhoz áram meg gazdaság, hogy az ember ember maradjon."
    Sokunknak nem, de még többeknek igen... majd meglátjuk, ebben biztos vagyok ;-)
  • menetrend #33
    "az ember egy társadalmi lény, törekszik a békére"

    Bocs egyszerre két gondolatot akartam leírni.
    Szóval törekszik a békére a családja vagy maga miatt, nem akar háborúzni, attól még, hogy sokan ezt teszik közel sem mindenki.
    Lehet hogy kiköltöznek de nem remete életmódba mennek át hanem szimplán kevesebb népsűrűségű területet választanak. Jericho az, egy egyszerü kisváros.
    Az elfogyó emberiséget képletesen értettem, de akkor átírom:
    Ha folyamatos élethalál harc lenne elfogyna az USA lakossága.
    A hatból amit leírtál a java megvan. Kanadát nem említik a filmben de van benne szó a népek vándorlásáról meg, hogy van e még mexico pl.
    Segítséget kap. A kazdasága összeomlik, a világ többi gazdaságáról nincs szó szal bármi lehet.
    3. Nem értem ha végig nézted akkor tudnád, hogy felesleges volt ezt ideírnod.
    Ilyen helyzetben egyszerübb egy ekkorka városnak az élet ha együtt marad mintha mindenki menne mindenfele szerintem. Egymásra utaltság. Nem kel ahhoz áram meg gazdaság, hogy az ember ember maradjon.
  • Tinman #32
    "az ember egy társadalmi lény, törekszik a békére"

    Ezt így ebben a formában nem is értem. Egyre többen leszünk antiszociálisok valamilyen szinten. A nagyvárosokból "menekülnek" a peremkerületek ill. közeli településekre, mert mindenkinek elege van, méghozzá a tömegből.

    Az ember inkább társas lény, semmint társadalmi lény. A társasági igényeit család, rokonság, baráti körben kiéli. Szívesen kiteszek egy közvéleménykutatást, hogy kinek mennyire van elege a társadalomból. 1-2 hírlapban volt már ilyen körkédés és 90% menne, ha tudna...

    "Ha folyamatos élethalál harc lenne akkor a 3. epizódra elfogyna az emberiség."
    De könyörgöm... csak az USA-ban voltak a sztori szerint robbantások.

    Egy ilyen a valóságban a következőket eredményezné:

    1. Az USA gazdasága a kőkorba kerülne vissza, ennek hatására a világgazdaság kis híjján összeomlana... lehet, hogy ez be is következne.
    2. A radioaktív szennyezés nem olyan, mint napalm, hogy csak ott az adott területen visz mindent... Párszáz km-es körzetben a leamortizált városok körül, a megélhetés lehetetlenné válna. A túlélők MINDENT megtennének azért, hogy túléljenek.
    3. Az ivóvíz és a nem fertőzött termőterületekért vérre menő harc folyna.
    4. A téli hideg miatt, még ott is kivágnák a fákat, ahol már csak cserjék vannak... rövid úton belül ez aszályhoz, mérhetetlen talajerozióhoz ill. elsivatagosodáshoz vezetne.
    5. Segítség nélkül az USA pár évtized alatt, felemésztené saját magát.
    Az ilyen Jericho szintű "tiszta" települések minden rossz arcút vonzanának, a birkanyáj lakosság vagy menekülhetne, vagy elvérezne a harcokban.
    6. Ahogy jenkiket megismertük véres történelmük során, garantáltan Kanada ellen mennének.

    "De nyugi a kiélezett helyzetet is megkapod csak meg kell nézni a sorozatot."
    Még 1x? Nincs az a pénz!
  • menetrend #31
    Azért télleg pofátlanul vágnak ki jeleneteket. És sokszor észrevehetően furcsa tőle a helyzet.
    Élet halál harc minek? Egy több millió ember nem öldökölhet mindenki mást. Ha folyamatos élethalál harc lenne akkor a 3. epizódra elfogyna az emberiség. Az ember egy társadalmi lény, törekszik a békére, és bizony a világvégén nem lesz mindenki ősember. Egy kisvárosban van összetartás és egymásra utaltság. Ilyen helyzetekben bizony a lótolvajlás vagy egy egyszerü betegség is lehet szar kimenetelü mivel nincs ellátás pl gyógyszerből. De nyugi a kiélezett helyzetet is megkapod csak meg kell nézni a sorozatot. Attól még hogy Jericho ban ez van lehet hogy a nagyvárosban más a helyzet. + nem mind1 hogy az áram megy csak el vagy fél amerikát atommal kezelik.
  • Tinman #30
    4400 szinkronja nekem nagyon tetszett... minden karakternek hozzáillő, markáns hang jutott.
    Ezzel szemben az eredeti hangok jellegtelenek, ami vicces, főleg, hogy eredeti hangok :-D
  • winnie #29
    "Olyan gáz szinkronhangokat és fordításokat alkalmaznak, hogy csak fogom a fejem ha 2 havonta egyszer tv közelébe jutok."

    mert valamiért te olyanokat választasz. vannak zseniális szinkronok is. nem mellesleg az embert abszolút nem érdekli, hogy milyen egy szinkron. nem is tud róla, hogy rossz, csak a sorozatokat angolul nézők rinyálnak - de a szinkron nem nekik készül. az persze más kérdés, ha megmondanád a 3 kedvenc szinkronos sorozatodat, akkor észrevennéd, hogy te is sz*r szinkronú sorozatért rajongsz, csak nem tudsz róla.

    "A csúnya félrefordításoktól, érzelemtelen hangoktól kinyílik a bicska a zsebemben."

    mondom, te csak néz angolul, feliratok nélkül (hisz a feliratokban is sok a hiba), de aki nem tud angolul, ahelyett nem kell sírnod.

    "Amióta meg észrevettem hogy mennyire pofátlanul vágnak ki jeleneteket mozifilmekből, még ha jó film van akkor se nézem tv-n."

    semmi pofátlanság nincs benne, amit vágni kell, azt vágni kell. legtöbbször maga a gyártó stúdió vágja le tévére alkalmasnak a filmet. aki mozira gyártott mozgóképet tévében akar nézni, az tudja mire számíthat.
  • bandypappa #28
    Nézzétek AXN-en!
  • maedve #27
    Egyébként kisebb településeken nem pánikol annyit a sok láma(kevesebb van vagy nincsenek) annyit. Ott ugyanis azért jobban működnek a társadalmi fékek, és az emberek sincsenek annyira megzakkanva alapból, mint a nagyvárosokban. A sorozatban emellett van egy megbecsült vezető is aki összefogja az embereket, nagyrészt megnyugtataja a kedélyeket.

    Jellemző egyébként, hogy a városi ember(főleg az amcsik) hozzászokott hogy mindent megkap tálcán, és azonal pánikba esik ha sötét lesz és nem megy a tv. Kisebb városokban, mint ami a sorozatban is szerepel, azért alapból is önellátóbbak az emberek, még hülyébbje se hal éhen, ha bezár az ABC.