Ötvös Tibor

Augusztusi ajánló - érkezik a filmözön!

Augusztusban is számos sikerfilm érkezik a hazai mozikba, ám a legnagyobb érdeklődésre bizonyára a hónap végén kezdődő Moziünnep számíthat majd. De szerencsére addig is lesz miért beülni a mozitermekbe.

Vágjunk is a közepébe. Jövő héten kerül a hazai mozikba Antal Nimród első hollywoodi thrillere, az Elhagyott szoba. A film Amerikában mérsékelt sikert aratott és ezzel rendezőnk újabb megbízást kapott. A Kate Beckinsale és Luke Wilson főszereplésével forgatott film a mostanában divatos trancsír helyett az ijesztő megoldásokat favorizálja. A 85 perces film feliratosan lesz látható nálunk.


A tökéletes nászéjszaka

Amy és David, az egymástól elhidegült házaspár autója egy éjszaka lerobban a semmi közepén. A közelben csak egy motel található, ahol meg is szállnak hőseink. A szobájukban lévő tévé és videó azonban rémálommá varázsolja az amúgy is kellemetlen estét. A kazettákon ugyanis az úgynevezett "snuff-film" egyes darabjai láthatók, melyeket jelenlegi szobájukban forgattak. Hamarosan kiderül, hogy újabb film forog, melynek ők a főszereplői.

Evezzünk kicsit lágyabb vizekre. Diana Keaton legújabb filmje, a Férjhez mész, mert azt mondtam egy könnyed romantikus vígjáték, mely ideális választás lehet hölgyek számára. A mozi másik főszereplője Mandy Moore, aki Keaton lázadó lányát alakítja. A filmet hazánkban augusztus 2-től vetítik feliratos változatban.

Daphne Wilder három lány büszke édesanyja, irántuk érzett szeretete nem ismer határokat. Maggie pszichológusként dolgozik, ő a legérettebb a nővérek közül. Mae szemtelen és szexis; a bizonytalan, de imádnivaló Milly pedig légypapírként vonzza magához a férfiakat.


Esküvő vagy temetés? Nézőpont kérdése

Daphne tudja ezt, és ezért elhatározza, hogy megakadályozza legkisebb gyermekét abban, hogy ugyanazokat a hibákat kövesse el, amiket ő is elkövetett annak idején. Össze akarja hozni lányát a tökéletes férfival, úgyhogy a lány tudtán kívül felad egy hirdetést Milly nevében egy netes társkereső oldalon. Ezzel aztán komikus és zűrzavaros ügyek lavináját indítja el. A cél nemes, az eszközök talán nem a megfelelőbbek - dehát mindent a szerelemért.

Az első hetet a Pixar új, nálunk természetesen szinkronosan megjelenő L'ecsó zárja le. A rágcsálós mese Amerikában nagy sikert aratott és valószínű hazánkban is ez lesz a sorsa. A bemutató szintén másodikán lesz.

Rémy, a patkány a különc francia séf, Auguste Gusteau által híressé tett párizsi étteremben találja magát. Rémy nem csupán ínyenc (és így kívülálló fajtájából), de mesterszakáccsá is szeretne válni. E messzinek tűnő álom, hihetetlen bár, de valósággá válik.


Íme a tökéletes férfi!

A következő hetet egy újabb mese kezdi meg - igaz, a sokak által minden idők legjobb rajzfilmsorozatának tartott A Simpson család teljesen más stílust képvisel, mint a patkány-film. A Simpson család - a film teljességgel hű marad a milliók által imádott sorozathoz. Szóval marad a klasszikus kézzel rajzolt, 2D-s nézet és minden karakter feltűnik a filmben is. Augusztus 8-tól válthatunk rá jegyet.

Egy tipikus amerikai család: apa, anya, három gyerek, kutya és macska. Legfeljebb annyiban térnek el az átlagostól, hogy sárgák, csúcsfejűek, gülüszeműek és az őrület határán élnek. Meg nagyon szeretik a fánkot. Barátaik és ismerőseik többnyire szintén mind sárgák (néhányan zöldek), de furcsaságban biztosan felveszik velük a versenyt. A sorozaton alapuló, mohón várt animációs mozifilmben Homernak meg kell mentenie a világot a katasztrófától, amiért egyedül ő maga a felelős.

Következzen az idei év egyik legnagyobb buktája. Az Evan, a minden6ó a Jim Carrey féle isteni vígjáték folytatása, mely azonban alapos vereséget szenvedett a mozikban. Rekordköltségvetéssel készült (175 millió) és ennek alig több, mint a felét szedte össze. Nálunk talán sikeresebb lehet, hiszen Steve Carell A 40 éves szűzben már megmutatta, mire is képes rekeszizmaink ellen. Szinkronizált verzió jön Magyarországra.


Sok a birka az utakon

Evan Baxter hírolvasót kongresszusi képviselőnek választják, így családjával Buffalóból egy pazar házba költözik Észak-Virginiában. Azonban fényesnek ígérkező új élete váratlanul a feje tetejére áll, amikor Isten megjelenik hősünknek, és arra ösztökéli, hogy építsen bárkát, mert özönvíz lesz. Evan eleinte azt hiszi, megőrült, de amikor mindenféle állatok kezdik követni - párosával -, akkor kénytelen belátni, hogy nem bújhat ki az isteni feladat elől.

Augusztus 16-tól lehet megtekinteni az idei év egyik legsikeresebb thrillerét. A Disturbia főszereplője a Transformers sztárja, Shia LaBeouf és a Mátrix-trilógia Trinityje, Carrie-Anne Moss. A feliratos film története leginkább a klasszikus A hátsó ablakéhoz hasonlít.

Apja halálát követően Kale mogorvává, visszahúzódóvá, zaklatottá válik, olyannyira, hogy miután összetűzésbe keveredik egyik tanárával, a bíróság házi őrizetre ítéli. Anyja, Julie éjt nappallá téve dolgozik, hogy ellássa magát és a fiát, aki ezt csak közönnyel és letargiával viszonozza.


The Matrix has you

Házuk falai kezdenek összezárulni Kale körül. Amikor elhatalmasodik rajta az unalom, figyelmét a házon kívülre fordítja, és elkezdi meglesni szomszédjait, köztük a csinos lányt, aki most költözött melléjük, no meg azt a gyanús urat, aki Kale szerint nem lehet más, mint az országszerte keresett sorozatgyilkos. Ám vajon mindez valóság, vagy csak a négy fal közé szorított zaklatott, hiperaktív képzelete játszik Kale-lel?

Anthony Hopkins is ellátogat hazánkba A törés című krimiben. A film hazájában nem aratott osztatlan sikert, alig 40 milliós eredménye komoly csalódás volt. A kritikák azonban nem marasztalják el túlságosan a filmet, melyben a Szerelmünk lapjai sztárja, Ryan Gosling alakítja Hopkins ellenfelét. Nálunk feliratosan kerül a mozikba.

A krimik hazudnak. Nem nehéz rájönni, ki követett el egy gyilkosságot. Az igazi feladat az, hogy rá is kell bizonyítani: ha a bíróság nem ad hitelt a vád képviselőjének, minden hiába. Ted Crawford rendszertervező-mérnök. Akkurátus, a részletekre mindig figyelő ember. Amikor megöli fiatal feleségét, akkor is felkészül minden lehetséges meglepetésre. Tettét beismeri, de a rendőrség nem talál bizonyítékot.


Vajh miért hallgatnak a bárányok?

Bizonyíték híján pedig a bíróság szerint Crawford ártatlan. A kerületi ügyész helyettese azonban a féri nyomába veti magát, és ezzel megkezdődik a két férfi párbaja: mindketten megpróbálnak túljárni a másik eszén, megpróbálják kihasználni a másik hibáját, és igyekeznek csapdába csalni ellenfelüket. De most, ha valaki csapdába esik, az is csak egy elterelő hadművelet része. Mindketten túl jók a szakmájukban.

Újabb animációs mese, ebben a hónapban már a harmadik. A Vigyázz, Kész, Szörf! az utóbbi években állati sztárokká előlépő pingvineket veszi elő újra és egy amolyan "áldokumentum-mesében" bemutatja, hogy igazából a frakkos állatok találták ki a szörföt. 16-tól, szinkronizáltan látható a hazai mozikban.

Sok tévképzet terjedt el a pingvinek életéről. Vannak, akik szerint hallgatag, frakkos madarak, akik türelmesen végigdidergik a telet, hogy aztán tavasszal legfeljebb a parti vizekig totyogjanak el. De ez teljes tévedés. A pingvinek - legalábbis a jó fejek - hangosak, pörgősek, szeretik a veszélyt, az izgalmakat és a virágmintás, tarka ingeket. És imádnak szörfölni.


Nesze neked országimázs

És most jöjjön a hónap utolsó hete. Augusztus 23-án kerül a mozikba a hazánkban játszódó Csapatleépítés. Az angol-német koprodukcióban készült horror-paródia Magyarországon játszódik és egyetlen nevesebb színész sem szerepel benne. A 90 perces film feliratosan jut el hozzánk.

Angol sales-managerek utaznak egy vidéki csapatépítő tréningre, Kelet-Európába (éppenséggel Magyarországra), ahol hirtelen minden rosszra fordul, miután buszuk lerobban. Így kerülnek egy lepukkant erdei házba. Ez nem felel meg maradéktalanul a kikapcsolódásról kialakított elképzelésüknek, így ketten visszaindulnak a buszhoz. Sofőrük azonban már nem viszi őket sehova - halott. És ő még csak az első áldozat.

A végére pedig jöjjön egy dráma. A Láthatatlan hazájában nem volt sikeres, pedig a rendező, David S. Goyer eddig olyan filmek történetét készítette, mint a Dark City vagy A holló. Rendezőként azonban egyszer már bukott a Penge - Szentháromsággal és ezúttal is ez a sors várt rá. Nálunk feliratosan lesz megtekinthető a film.


Rácsos linzer kannibál módra

A fényes jövő előtt álló, végzős középiskolás Nicket egy este megtámadják, halálra ütlegelt testét az erdő szélén hagyva. Élet és halál közt találja magát, ahol azok várakoznak, akik még nem érték el a holtak birodalmát, de az élők számára már láthatatlanok. Innen kénytelen végignézni, ahogy édesanyja és a rendőrség kétségbeesetten keresnek utána, s közben nem is sejti, hogy már csak néhány óra választja el attól, hogy örökre az enyészeté legyen. Egyetlen esélye az életben maradásra, ha felderíti halálának rejtélyes körülményeit, mielőtt túl késő lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jack Bauer ahős #11
    Nem túl izmos...

    Egyébként meg csekk a Geekblogot:
    L'ecsó kritika
    Vacancy kritika
  • 1Obi1 #10
    A Simpsons megnézem, azt annyi.
  • Nyarlathotep #9
    Tök jó, hogy a fenti filmek 90%-a már tölthető dvd minőségben...
  • asztosz #8
    Jah és Jessica Biel valóban jó néni, de ahhoz nekem kevés, hogy csak azért beüljek a filmjére amiben fehérneműben araszolgat 10 másodpercig!
  • asztosz #7
    Ami ebben a hónapban lesz és engem érekelt azoka már láttam/ Elhagyott szoba, Disturbia/
    A Disutbiában kellemeset csalódtam, tökéletesen elszórakoztatott és lekötött arra a bő 90 percre, egyszer sem néztem hogy mennyi van még hátra, sőt még élveztem is a kukkolósdit!
    Az Elhagyott szobával már egy kicsit más volt a helyzet, igaz azt 2x is megnéztem és mindkétszer élvezhető volt számomra de valahogy mégis 2. nézésre már nem úgy működött ahogy kellett, és a vége is elég össze lett csapva szerintem, de ez nem a mi rendezőnk hibája, én inkább a stúdió számlájára írom vagy pedig anyagiak!... Vagy mindkettő, amúgy meg egy tissztességes munka, ízig -vérig amerikai film!

    A felhozaalból csupán már csak 2 film ragadott meg az egyik a Törés a másik meg a L'ecsó, ezeket mielőbb megpróbálom megnézni!
  • Su0my #6
    a simpsonos kép aláírása nagyon szellemes:)

    Hesztia: attól nem lesz jó, viszont gyarló hímnemű 'valamik' lévén, igenis meg fogjuk nézni:) Jessica Biel jó kis néni
  • Hesztia #5
    Ja mer' attól lesz jó egy múvi, hogy egy gyengéske tehetséggel író libus fehérneműje látszik? Ez ám a filmkészítés netovábbja.
  • nattydread #4
    A Disturbia nagyon király film! Mindenkinek ajánlom, bár van benne pár logikai bukfenc, ennek ellenére szórakoztató, jó film!
  • 00000000000000 #3
    Ajánlom, hogy nézd meg a címét a cikknek: Augusztusi
    ajánló - érkezik a filmözön!
  • 00000000000000 #2
    Mindegyiket megnézem kivéve a láthatatalant. Disturbiaát, Lecsót és Vacancyt amikor megjelenik, a többit moziünnepen. A Severance nagyon cefet film, mindenkinek ajánlom, és még a Balaton is látszódik benne. :):)