Napi Online

Az E.On miatt drágulhat a kábeltévé

Feszültséget keltett a kábeltévéseknél, hogy az egyik áramszolgáltató nagyon megemelné azt a díjat, amit az oszlopain futó kábeltévé-drótokért kér.

Drágulhat a kábeltévé azokon a vidéki településeken, amelyekhez az E.On közműszolgáltató villanyoszlopaira felszerelt vezetéken át jut el a szolgáltatás - derül ki a Magyar Nemzetből. A kábelcégek szakmai szövetsége szerint a közműcég eddig az éves inflációval arányosan növelte az ezért kért bérleti díjat, míg most hirtelen többszörös emelést jelentett be. Ezt át kellene hárítani a fogyasztókra, aminek nem örülnek a kábelcégek.

Ha saját oszlopokat állítanának vagy a földben vezetnék a drótjaikat, az is sokkal többe kerülne, viszont pont most pályázhatnának több milliárd forintra, amit az elszigetelt térségek internetbe kapcsolásához használhatnának fel. Az E.On nem kommentálta a hírt, csak kifejezte elszántságát, hogy jó megállapodást kössön a kábelcégekkel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • neoG #4
    drót az amiből a róla elnevezett kerítés készül
  • Zro #3
    Ne monopólium legyen, hanem igazi verseny, ha már ezt a rendszert választottuk, amit piacgazdaságnak nevezünk :) Mert most csak látszatverseny van :)
  • winnie #2
    "S igen, a piaci verseny csökkenti az árakat "

    jaja, legyen monopólium, mert az a jó.
  • Zro #1
    Az e-on elszántan emel, s szegény kábeltévék, ha depresszióba is esnek ezért, könnyes szemekkel velünk fizettetik ki a költségnövekedést S igen, a piaci verseny csökkenti az árakat