Ötvös Tibor

Csipogóval vadásznak a kalózokra

Amerikában új módszerrel próbálnak gátat vetni a kalózmásolatok terjedésének. Pár moziban ugyanis egy csipogót adnak egyes nézőnek, akik így tudják jelezni, ha valami idegesítő vagy törvénytelen történik a termekben.

Hollywood új lendülettel indul harcba a mozikban kamerákkal filmjeiket felvevő, majd azokat a neten terjesztő kalózok ellen. A Regal mozilánc termeiben ugyanis nemrégiben bevezettek egy csipogó-rendszert, mellyel a nézők minden kellemetlenséget azonnal jelezhetnek az alkalmazottaknak.

Így a kamerázó nézőket is, akik - állítólag - oly sok film bukásáért is felelősek. De jelezhetik a mobilozó és hangoskodó nézőket, illetve azt is, ha vetítés közben valami probléma akad a filmmel. Az új rendszernek egyébként nem mindenki örül.

Nem mindenki kap ugyanis csipogót, hanem csak bizonyos kiválasztottak. Közülük azonban sokan gondolják azt, hogy ők a filmet szeretnék nézni, nem pedig a többi nézőt. Ám a módszer mégis hatásos, hiszen a Karib-tenger kalózai: A világ végén bemutatója után több neves kalózt is elfogtak a módszernek köszönhetően.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • noss #14
    ja. olcsó az agyatlan spicli
  • Hegyikecske #13
    deszar... az ember köpje be vmelyik mozizó"társát" mert ők nem költenek munkaerőre oldják meg a nézők? szánalmas...
  • Boroskóla #12
    Hát ha valaki be ül egy filmre biztos nem azt szeretné látni hogy a film felénél mikor valami jó akció van ,valakit ki vezetnek a teremeből ne adj isten még a filmet is meg szakítják közben.Bár it nem írják hogy történik a procedúra.Amúgy is mostanában az ruszkiktól jönnek az R5 -ös releasek amik 100* jobbak ezeknél a felvételeknél.
  • HJPOWER #11
    Nem elég, hogy kifizetsz egy csomó pénzt, még egy qrva kiba***** sza*t is nyomkodnod kell, nehogymár a filmre tudjál koncentrálni. Remélem itthon is bevezetik. Végre lehetne a hazai mozikból is lopni valamit. :D Bár ez a sor ülés nem valami kényelmes, nem ajánlom senkinek :))))
  • GVG #10
    és ezt gondolom a jegyárak emelésével finanszírozzák:P
  • Morden23 #9
    "Így a kamerázó nézőket is, akik - állítólag - oly sok film bukásáért is felelősek."

    Bár ismerek kimutatásokat, de sosem hinném el, hogy bármely mainstream film bulásáért a kamerás felvételek lennének a hibásak.

    Aki olyan szinten igénytelen, hogy a camos felvétel neki megfelel, az úgysem menne soha moziba, vagy venne dvd-t.
  • zsoltz #8
    ez sztem hülyeség mert minek csipogjanak az emberek?mett ha elkapják a kalózokat akkor az emberek nem szedhetik le a netröl a filmet így mi csak rosszul járnánk ha jeleznénk!
  • Cat #7
    a gond az, hogy a kamera általában a mozigépésznél van :D
  • akyyy #6
    én elcsórnám a csipogót:D
  • mrzed001 #5
    Akkor legyen a következő bűnös .... aaaaaa .... hold, mert túl sok nézőt és szempárt vonz maga felé :D
    Szerintem szánalmasak.