Szekeres Viktor

Tévé helyett YouTube-ot nézünk

Az amerikaiak szeretnek tanulmányokat készíteni. Az egyik aktuális iromány azt ecseteli, hogy azok, akik közösségi videómegosztókat böngésznek szabadidejükben, kevesebbet tévéznek.

Valahol logikus a dolog, de most már a Harris Interactive felmérése is bizonyítja, hogy az ember nem csak a totális szabadidejében bambulja a felhasználói videókat, hanem a tévénézésre szánt idejéből fordít a web 2.0-ás tevékenységre. Az amerikai "online felnőttek" 42%-a válaszolta azt, hogy már látott YouTube-videót és a YouTube rendszeres látogatóinak a 32%-a felelte azt, hogy a YouTube-ozás eredményeképpen kevesebb tévét néz.

Persze nem csak a tévénézésből vesznek vissza a YouTube-ot bambulók, hanem egyéb netes és társadalmi tevékenységeik mértékét is csökkentik - legalábbis 66%-uk vélte így. A tanulmény kitért arra is, hogy a YouTube-nézők elég háklisak a reklámokra, hiszen 73%-uk fenyegetőzött azzal, hogy ha minden videó elé reklám kerülne, akkor bizony kevesebbet látogatnák a videómegosztó oldalt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NeoPS #14
    Sőt, le is mentjük :) itt: http://downloader.weboldala.net/
  • Tetsuo #13
    Kivételesen 1et értünk. :)
  • winnie #12
    "Jaja! Amúgy NG, Discovery és Spektrum adókat véletlenszerűen, és nem addiktként nézik a legtöbben."

    na, ja. klasszikus sznobéria, hogy "ezek a jók", de nyilván ugyanannyi a jó rajtuk, mint egy rtl vagy tv2-n. vagyis sok. az más kérdés, hogy belefulladnak az óránként 4-5 reklámblokkba, ami nincs a nagy tévéken.
  • winnie #11
    neurotoxin: "Arról hallottál már, hogy kinézed a műsorújságból és/vagy/esetleg az interneten a csatorna programajánlójából?"

    persze, csak nem szeretem, ha a tévé szabja meg az időmet. és el tudom magam is dönteni, hogy milyen doksit vagy term. filmetnézzek, ha akarok, amihez nem kell, hogy a tévéújság mondja meg, hogy mit nézzek.

    " A discovery és a nat igenis jó."

    vannak rajta jó műsorok és vannak pocsék műsorok. de ahhoz, hogy jótlássak, nem kell tévéz néznem, hiszen a legszínvonalasabbakat, úgysem tévére, sok reklám közé készítik 42 percben.

    " Helyette nézed a meccsek 1000. ismétlését. LOL"

    nem nézek tévét, sorry, de valamit nagyon félreolvastál. annyit írtam, hogy ÉLŐBEN érdemes sportot vagy egyéb tévét nézni. az az egyetlen műfaj, amit később megnézve/letöltve nem tudsz élményileg visszaadni. ha ismétlést akarnék, dettó le lehetne tölteni.
  • RaveAir #10
    Jaja! Amúgy NG, Discovery és Spektrum adókat véletlenszerűen, és nem addiktként nézik a legtöbben. Tehát még csak meg sem fordul sokak fejében, hogy azt is le lehetne tölteni. Még úgy sem, hogy már vidéken is egyre elterjedtebb szélessáv.

    A sportműsorokat pedig csak élőben érdemes nézni, mert úgy nem lehet izgulni a végkifejlett miatt. Mire az ember valahol megtalálja, ahol le lehet tölteni, akkora már régen tudja a végeredményt. És attól, hogy szeretem a Forma-1-et nézni (különösen Palikkal!), még azt jelenti, hogy lehetőségem is van azt csinálni.
  • Neurotoxin #9
    "tudatosabb letölteni, nem?"Pff. Na megszólaltak a k*rva okos emberek. Arról hallottál már, hogy kinézed a műsorújságból és/vagy/esetleg az interneten a csatorna programajánlójából? A discovery és a nat igenis jó. Helyette nézed a meccsek 1000. ismétlését. LOL
  • Tetsuo #8
    mer azokon nincs reklám?? LOL nem választhatsz. Negyed v félórás dokfilmek, azok nem is dokfilmek. Az összes csatorna szar és mossa az agyat, vmi kevésbé persze.. de a netnél 1ik sem jobb. A tv egy elavult infoforrás.
  • winnie #7
    ú, te szegény. nem tudom, de ha természetfilmet, tudományos ismeretterjesztőt vagy realityt akarok nézni (asszem ez a 3 legjellemzőbb műfaj), akkor nem hiszem, hogy tévét bambulnék. tudatosabb letölteni, nem?

    logikusnak inkább csak a tévés élő közvetítések (pl. sport) tűnnek nekem, bár annak valóban van valami fura bája, ha valaki csak nézi a sportot, ahelyett, hogy.
  • Loverman #6
    én mellesleg NatGeo-t, Discovery-t és Spektrumot nézek a legtöbbet.
  • Loverman #5
    na, ez a kijelentés csak akkor lenne igaz ha 1 csatorna lenne. de mivel ha egy háztartásban van internet, valószínűsíthető hogy van kábeltv/műhold is, azaz van minimum 30 csatorna hogy válassz.