SG.hu

Első nyereséges évét zárta a VIASAT3

Nyilvánosságra hozta éves, illetve negyedik negyedéves eredményét a Modern Times Group (MTG) nemzetközi szórakoztatóipari vállalatcsoport, a VIASAT3 tulajdonosa. A 2006. december 31-én lezárult pénzügyi évben fennállása óta először zárt nyereséges évet a VIASAT3.

A csatorna éves árbevétele 30%-kal 117 millió svéd koronára (kb. 3,35 milliárd Ft) nőtt a 2005-ös 90 millió koronás (kb. 2,42 milliárd Ft) eredményhez képest, míg a negyedik negyedévben 38 millió svéd koronás (kb. 1,04 milliárd Ft) volt az árbevétel a 2005-ös év hasonló időszakának 33 millió koronás (kb. 890 millió Ft) eredményével szemben. (A bevételi adatok a csatorna összes bevételét, köztük a "netnet" alapon számított hirdetési bevételeket tartalmazzák.)

2006 negyedik negyedévében a top 100 hirdető közül többen voltak jelen a VIASAT3-on, mint bármelyik másik csatornán. Ebben az időszakban - a 18-49 éves nézők körében - több heti és havi nézettségi rekordot is megdöntött a csatorna, 7,5% kereskedelmi közönségarányt meghaladó eredményekkel.

A sikereknek köszönhetően a VIASAT3 először zárt nyereséges üzleti évet: a 2005-ben elkönyvelt 16 millió svéd koronás veszteség 2006-ban 4 millió koronás nyereségre változott, ami a várakozásokon felüli, 3%-ot meghaladó üzemi eredményt jelent. 2005 negyedik negyedévének 1 millió svéd koronás nyeresége 5 millióra növekedett 2006 hasonló időszakában.

"2006-os év, leginkább a pozitív működési eredmény, a VIASAT3 üzleti modelljének helyességét bizonyítja a nézői és a hirdetői piacokon egyaránt. Az országos földi sugárzású adók nézettsége folyamatosan csökkenő tendenciát mutat, az ezen kívüli, "kábeles" piacon a csatornabőség tovább fokozódik, és megjelentek egy új, digitális televíziós világ első fecskéi is. Ebben a piaci helyzetben a VIASAT3 olyan stratégiai pozíciót tudhat magáénak, amellyel a következő évek változásainak fő haszonélvezője lehet" - mondta Kocsis Attila, a csatorna vezérigazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #8
    Még szerencse, hogy van egy rakás egyébb magyar csatorna amin jobb sorozatok mennek és nem csak előfizetők foghatják ... például .... öööö ... melyik is?
    Az meg lehet régi sorozatokat adnak, de még azok is szórakoztatóbbak a TV2 meg az RTL műsorának nagyobb részénél.
  • Loverman #7
    ja abban meg semmi érdekes nincs h első nyereséges éve. ugyanis egy jó cég az év végi eredményt visszaforgatja, bővülésre költi. máshol meg kiadják a részvényeseknek hogy azok még gazdagabbak legyenek
  • Loverman #6
    na gondoltam hogy beír egy fikázó... azért a Viasat már indulása óta nagyon jó sorozatokat hozott be, Star Trek, Buffy, olyanokat amikre mások még csak nem is gondoltak, 20 éves sorozatok meg azért vannak mert a maguk idejükben nagy sikerük volt, miért ne lenne most is? Petrocelli is jó sorozat például, az idő meg nem nagyon számít. A lényeg akkor még nem a speciális effektek voltak.... Ja és bocs, az első valóságshow is Viasaton volt....
  • portable #5
    Rockyval most nagyon kemények
    azért a a 20éves sorozatok sem semmik
    meg a vidoták, hogy az milyen egy sz...
  • bertino #4
    első ?
    mondjuk látszik is milyen menő csatorna... ^^
  • portable #3
    hm...
    dejavu
    mintha ezt írták volna tavaly is
  • ffxi #2
    Hű az jó volt anno.
  • GErYkE83 #1
    Akkor sincs olyan szinten mint a TV3 télen nyáron