Ötvös Tibor

Díjat kapott a Before Dawn

Újabb hazai film kapott rangos elismerést. Kenyeres Bálint Before Dawn című alkotása kapta a 32. Seattle Nemzetközi Filmfesztivál legjobb rövidfilmnek járó nagydíját. Ez már a film 26. nemzetközi elismerése.

Kezdenek magukra találni a magyar filmek? Hazánkban hatalmas sikerrel vetítették a Csak szex és más semmi és a Tibor vagyok, de hódítani akarok című vígjátékokat, míg a komolyabb hangvételű alkotások a külföldi filmfesztiválok rendszeres szereplői.

Ilyen Kenyeres Bálint Before Dawn című rövidfilmje is, mely Cannes-i bemutatója óta sorra nyeri a nemzetközi filmfesztiválok nagydíjait. Ezúttal a 32. Seattle Nemzetközi Filmfesztivál legjobb rövidfilmnek járó nagydíját gyűjtötte be és ezzel elismeréseinek száma huszonhatra emelkedett. Impozáns.


Mielőtt a hajnal kel, a búza hullámozva ring a hegyoldalon. Mielőtt a hajnal kel, emberek ébrednek arra, hogy mások elvesztik reményüket. A jólszervezett, óriási túlerőben lévő katonai akciócsoport és a menekülteket szállító embercsempész jármű találkozása a búzamezőben.

A mindössze 13 perces rövidfilmben Badár Sándor, Kalmár Lajos és Kovács Lajos szerepelnek. Érdekesség, hogy a filmben mindössze egyetlen vágás van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gabona #1
    Jó lenne megnézni, illetve letölteni.