Napi Online

Eladó az angol Legyen ön is milliomos!

Eladó a Legyen ön is milliomos! televíziós játék. A jogtulajdonos Complete Communications Corp. Ltd. aukción kívánja értékesíteni a kvíz nemzetközi szerzői jogát.

A Complete ugyanakkor azt szeretné, ha a cégvezetés venné meg a játékot kidolgozó londoni vállalatait, a Celador Productiont és a Celador Internationalt. A show-műsorok eladása meglehetősen mindennapos, de ilyen nagy volumenű tranzakcióra szakértők szerint még sosem került sor, bár összeget senki sem tudott mondani - írta a Reuters.

A milliomosjátékot 1998 szeptemberében kezdte sugározni Nagy-Britanniában az ITV1, és nézőszáma 19 millióra emelkedett, mire nemzetközivé vált. A Celador 67 változat licencét adta el 105 országban, és bár ebben a műfajban meglehetősen korosnak számít, őshazájában még mindig 7 millióan nézik szombat esténként, amikor a 15. kérdést is helyesen megválaszoló játékos 1 millió fontot (383,4 millió forint) nyerhet. Tavaly augusztusig összesen 76 embernek sikerült elvinni a főnyereményt, közülük 11 amerikai, 12 japán volt.Az Egyesült Államokban ez a show mentette meg 1999-ben a Walt Disney bukás szélén tántorgó ABC televízióját. A kvízműsor alapján társasjátékok, könyvek, számítógépes és mobiltelefonos játékok születtek. A Celador árbevétele tavaly 35 millió font volt, de azt nem közölték, ebből mennyit köszönhettek a Legyen ön is milliomos!-nak. A jogtulajdonos Complete Communications elnöke, Paul Smith azzal indokolta a játék jogainak eladását, hogy kevesebbet akar foglalkozni a televíziózással és nagyobb figyelmet kíván fordítani a rádiókra és a filmkészítésre.

Semmilyen módon nem érintené az RTL Klubon futó Legyen ön is milliomos! című vetélkedő jövőjét a licenctulajdonos esetleges változása, s erről értesítették is a csatornát - mondta Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója. Hosszú távú, folyamatos megállapodás van a televízió és a holland Endemol cég között. A kvízjáték 2000. február 29-én indult az RTL Klubon, a legnézettebb adást 2,8 millióan látták, s átlagosan kétmillió néző követi a vetélkedőt.

Az eddigi tízezer játékos összesen mintegy egymilliárd forintot nyert a műsorban, s a közelmúltban vitték el a főnyereményt. Miután a nyereményeket 36 százalékos adó terheli, a 40 millió nyertese 25,6 millió forintot vihetett haza.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Hegyikecske #9
  azért ez szemétség h ha mindent tudsz is max 25,6 milliót vihetsz haz, erről én most hallok először. (bezzeg az ottaniban 1 millió fontot (_383,4 millió_ forint) enyhe különbség, erre itt esély se lenne)
 • szurka #8
  mikor a Legyen Ön... műsornak a leggyengébb vót a nézettsége, pont akkor nyert br 40 millát a postáscsávó. Utána rögtön megugrott a nézettség. Szerintem az totál megjátszott volt. Bár lehet, h tévedek
 • HöfEE #7
  Azt ne mondd hogy sok embert egy hónapig fenntartanak budapesten hogy tesztnek vessék alá, hát nemtom ezt hol hallottad de iszonyat nagy sületlenség.És azokat az embereket mégis hol szállásolják el az 1 hónap alatt? Vagy naponta utaznak esetleg 100 kilométereket? Valószinű. Amugy meg ha igy lenne azt valószinüleg hallottuk volna már , de én ezt igy most hallom először.
 • Librarian #6
  A legyen ön is milliomos játékba beválogatott embereket MIND intenzív tesztnek vetik alá, egy hónapig beválogatásuk előtt, megállapítják, hogy milyen témakörökben ismerősek, és az ezektől legtávolabb állókból tesznek fel nekik VÉLETLENSZERŰ kérdéseket! Na ez a f*szság!
  (Bár én is így csinálnám)
 • GVili #5
  Az Áll az alkuban a nyereményt felezik a telefonos játékossal, és még abbó kell az adót befizetni. Így az 50 millióból marad 16. Ehhez képest az RTL jó fej, igaz ott tudni is kell valamit!
 • quentit #4
  Hát igen, g*ci az RTL Klub, de ezért is tud a legnagyobb lenni... Megtévesztik a fogyasztókat az bisztos. Bár én úgy hallottam, hogy a táskás játékban is bruttó nyeremények vannak amiből még lejön vagy 40%. A kapitalizmus erről szól, hogy hogyan lehet átbaszni az embereket. De ez csak addig fájó, amíg a rosszabbik oldalon állsz :)

  Ha te vagy a nagymenő és nem vered át az embereket, akkor a konkurencia megöl. Ennyi.
 • schrank #3
  itt látszik hogy ratyi rtlklub az összes nyeremény játékuk a VV-től kezdve a legratyibb telefonos fasságig mind bruttó ló bezzeg az m1-en az 5milliárd az nettó öt milliárd volt a lottón B+
 • DjDano #2
  Én azt hittem ez már adózott nyeremény!!?

  Akkor tévedtem... szerintem ugy kéne megállípítani az összegeket, hogy azok már a valós nyereményt tüntessék fel.
 • akyyy #1
  Ja mikro elvitték az nagy volt:) 7 év után elvinni, ráadásul az acsávó:)...