Ötvös Tibor

Itthon a PiROSSZka az élen

A budapesti Top 10 ezúttal nem tartogat semmi meglepőt. Ahogy az várható volt, a PiROSSZka átvette a vezetést, letaszítva ezzel a Gagyi mami folytatását a trónról.

A vegyes kritikák ellenére a budapesti mozik legnézettebb filmje a Weinstein-testvérek animációs mozija, a PiROSSZka - A jó, a rossz, a farkas MEGAnagyi lett. A váltás nem meglepő, hiszen az itthoni közönség a hazájában csak DVD-n megjelentetett Bambi 2-t is a csúcsra jutatta.


Itt az áll, hogy én vezetek...pedig nincs is jogsim

Az animációs mese ismét Martin Lawrence Gagyi mami 2-jével vívott nagy harcot az elsőbbségért, végül az akció-vígjáték maradt alul. A párost egy új beszálló követi, ez pedig az Oscar-jelölt Heath Ledger új filmje, a Casanova.

A legendás hódító életében először megoldhatatlannak tűnő feladattal találja magát szemben, amikor az útjába kerül a gyönyörű Francesca, aki teljesen váratlan dolgot tesz: visszautasítja őt. Összesküvések és fondorlatos cselszövések egész sorozata szükséges ahhoz, hogy közelebb tudjon kerülni szerelméhez. Azt azonban Casanova nem sejti, hogy ez élete legveszélyesebb játszmája: nem csak életét és hírnevét teszi kockára, hanem az egyetlen esélyét is az igaz szerelemre.


Te jobban csókolsz, mint az a cowboy-gyerek!

A negyedik helyen egy újabb újdonság áll. Bacsó Péter De kik azok a Lumnitzer nővérek? című filmje elég gyengén nyitott, hiszen alig 5500 ember volt kiváncsi rá. A főszerepekben Rudolf Péter és Alföldi Róbert látható.

Olivér és Ficskó "Lumnitzer nővérek" álnéven publikálják vitriolos hangú étteremkritikáikat. A sértett vendéglősök bosszút esküsznek ellenük, megbíznak egy talpraesett menedzserasszonyt, hogy fedje fel kilétüket és tegye őket ártalmatlanná. Elkezdődik a küzdelem a Lumnitzer nővérek és a nő között.


Munkában a nővérek

Az ötödik helyre esett vissza a friss Oscar-díjas George Clooney Sziriána című drámája. Őt Szabó István Rokonokja követi. A hetedik helyre került az Első a szerelem, mely eddig több, mint 33 millió forintot szedett össze hazánkban.

Nanny McPhee - A varázsdada áll a nyolcadik helyen, míg a kilencedik a The Descent - A barlang. A sort Gore Verbinski és Nicholas Cage közös filmje, Az időjós zárja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bubcsi #8
    Láttátok má a filmet!!!!!!
  • rudiking #7
    fasztot!a tigris 2 is tök erőltetett lett!
  • TeDDyRuSh #6
    Amúgy én bírom hogy most ennyi magyar film van,csak gyözzük tölteni:DD
  • kow83 #5
    Dejóvoltez... pénzt pláne senki ne adjon a filmért, max. 8 éves korig.
    Mplayer != Media player :DDDDDDDDD
  • AdaKiller #4
    melyik moziba haszbálják a media playert? :DDDDDDDD
  • kow83 #3
    Ez egy borzalmasan szar film, meg ne nézze senki.
    Ne. 8. percnél kilőttem az Mplayert :D
  • EmThor #2
    btw az utóbbi 6 hónapban mi ez a magyar filmes áradat? mert előtte valahogy nem nagyon... vagy igen? :)
  • EmThor #1
    2. képaláírás 10/10 :]