SG.hu

Márciustól forgatják Andy Vajna új filmjét

A Szabadság, Szerelem különleges emléket készül állítani az 1956-os forradalomnak: a történet '56 októberében-novemberében játszódik, párhuzamosan Budapesten és a Melbourne-i Olimpián.

Az alkotók célja érzelmi alapon bemutatni a múltat, emberi történeteket megeleveníteni, úgy, hogy a film megérintse valamennyi korosztályt: mindazokat, akik átélték ezeket a vészterhes időket és azokat a felnövekvő generációkat is, akik ezt a kort csak tankönyvekből illetve mások elbeszéléseiből ismerik.

A főszerepet, a magyar vízilabda-válogatott játékosát Fenyő Iván, műegyetemista forradalmár szerelmét Dobó Kata, barátjukat, egy másik vízilabdázót Csányi Sándor játssza. Rajtuk kívül fontos feladatot kap a filmben Szávai Viktória, Huszár Zsolt, Haumann Péter, Szirtes Ági, Schmied Zoltán, Rába Roland. A Benedek Tibor által felkészített filmbéli vízilabda csapat tagja lesz Kolovratnik Krisztián, Simon Kornél és Marton Róbert. Vízilabda-aranycsapatunkból többek között Szécsi Zoltán, Székely Bulcsú és Kiss Gergő is csatlakozik a stábhoz. Edzőjüket Gesztesi Károly alakítja majd.



A magyar-angol koprodukcióban készülő film rendezője Goda Krisztina. A Szabadság, Szerelem forgatókönyvét Joe Eszterhás írta Bereményi Géza, Divinyi Réka és Éva Gárdos segítségével, az operatőr Vecsernyés János, a line-producer Zákonyi Tamás, a díszlettervező Rajk László, a jelmeztervező Pásztor Beatrix, a kaszkadőr-szakértő Piroch Gábor lesz, a trükkökért a magyar Digic Pictures felel.

Az előkészületek, a próbák és a színészek erőnléti felkészítése feszített tempóban folyik, minden együtt áll a forgatás megkezdéséhez . A munkálatok előreláthatólag kilenc hétig tartanak; a teljes egészében magyar stáb eredeti helyszíneken, így a Parlament előtt, a Műegyetemen, a Bem téren és a Hajós Alfréd uszodában is forgat. A film tervezett hazai bemutatója 2006. október 23.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • St0RmTr00pEr #1
    Már nagyon várom! remélem jó lesz!