Ötvös Tibor

Az élen kezdett az Underworld: Evolution

A mostani hétre viszonylag kevés bemutató jutott Amerikában. Az összesen négy új film közül azonban kettő alaposan beleszólt a nézettségi listába.

Itt van rögtön az első helyen a hétvégén bemutatott vámpír-sztori folytatása, az Underworld: Evolution. A gyártási költségek nem ismertek, de a majdnem 28 milliós bevétel kielégítő eredmény lehet a készítőknek. A folytatásban visszatér az első rész készítőgárdája. Így a rendezői széket ismét Len Wiseman, a főszerepekben pedig Kate Beckinsale és Scott Speedman brillirozik.


Az élen kezdett az Underworld: Evolution

A több, mint 100 milliót jövedelmezett első rész folytatása ott veszi fel a fonalat, ahol a 2003-as előzmény befejezte. A csata tovább folytatódik a Farkasemberek és a Vámpírok között. Selene azonban szerelmével, a vámpír-farkas keverék Michael-lel a háborút kirobbantó okot kutatják a két faj múltjában. Ám a Vámpírok időközben felébresztik vezetőjüket, Marcust, aki egy teljesen új faj megalkotásán kezd el dolgozni.

A második helyre csúszott vissza a Hoodwinked. 11 millió dolláros bevételével immáron közel 30 milliót termelt. Az összeg elég kevésnek tűnhet, de úgy tűnik nyereséges a mese, hiszen a készítők a minap jelentették be a folytatást. A dobogó harmadik fokát foglalja el a Disney új drámája, a Glory Road. Az afro-amerikai kosárválogatott igaz történetét bemutató film 9 millió dollárt termelt és így már 28 milliónál jár.


Queen Latifah és Gerard Depardieu párosa a negyedik helyen

A negyedik helyre csúszott Queen Latifah 45 millióból leforgatott vígjátéka, a Last Holiday. A film 9 milliót termelt a héten és így több, mint a felét visszatermelte a készítési költségeinek. Az ötödik Ang Lee western-drámája, a Brockeback Mountain, mely a díjesők mellett a közönség egyik kedvence is. 14 millióba került, de eddig összesen 42 millió dollárt termelt vissza.

A hatodik helyen maradt a Dick és Jane trükkjei, mely immáron átlépte a 100 milliós álomhatárt és visszatermelte gyártási költségeit. Hetedik a Narnia krónikái, mely még mindig heti 6 milliót képes kifacsarni a nézőkből. A nyolcadik helyen egy másik beszálló, az End of the Spear. Mikor öt misszionáriussal végeznek 1956-ban Waodaniban, olyan események sorozata veszi kezdetét, mely sok ember életét változtathatja meg. A 10 millióból forgatott film első hétvégéjén több, mint 4 milliót hozott vissza.


A sort záró történelmi kalandfilm: The New World

A kilencedik a Hostel, mely szintét folytatást kap. A sort Colin Farrell kalandfilmje, a The New World zárja alig 4 millióval.

Érdekesség, hogy Peter Jackson remakeje, a King Kong épphogy kicsúszott a Top 10-ből, de aggodalomra semmi ok. A film végül hazájában visszatermelte a gyártási költségeit, világviszonylatban pedig már több, mint 500 millió dollárt jövedelmezett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!