Ötvös Tibor

Piroska kalandja a legnézettebb film

Lecsúszott a dobogó éléről a múlt héten debütáló Hostel. Helyét egy teljesen más stílusú film vette át.

A múlt hét legnézettebb filmje Amerikában a Piroska és a farkas című mesét újragondoló animációs film, a Hoodwinked. Mivel a meséről már korábban részletesen beszámoltunk, így most nem térek ki rá. A mese 16,6 millió dollárral léphetett a dobogó legfelső fokára.

A szuper-producer Jerry Bruckheimer új filmje a második helyen nyitott. A Glory Road egy megtörtént eseményeken alapuló történet. A sztori a nyugat-texasi kosárlabdacsapat sikerét követi nyomon. A csapatból alakult meg az első amerikai válogatott, melynek kezdőcsapata csupa afro-amerikaiból állt. Mindenféle előítélet ellenére azonban az 1966-os évben sikert sikerre halmoztak. A film költségei nem ismertek, így nem tudni, hogy a 16,4 milliós bevétel mekkora eredménynek számít. Mindenesetre a Disney újabb, kritikailag sikeres sportdrámát tett le az asztalra. Azt, hogy ez mennyire lesz anyagilag is sikeres, majd meglátjuk.


Piroska és örök ellensége az élen

A harmadik helyen nyitott a Queen Latifah főszereplésével készült vígjáték, a Last Holiday. Latifah egy nap megvalósítja élete álmát: elutazik Európába egy luxusszállodába. Ám az ott lakók nem igazán örülnek a különös habitussal megáldott nőnek. A film 15,7 millióval nyitott, ám a gyártási költségek itt sem ismertek. Negyedik helyre csúszott a Narnia krónikái, mely a héten még 12 millió dollárral növelte eddig is tetemes bevételét. Ötödik helyre esett vissza 11,6 millióval Eli Roth múlt héten debütáló thriller-horrorja, a Hostel. A mozi eddig összesen 36 milliót termelt a készítőknek.

Hatodik helyen áll a már hazánkban is látható Dick és Jane trükkjei, mely 94 millió dollárnál jár. A hetedik pozíciót a King Kong foglalja el, melynek csupán 3 millió hiányzik, hogy hazájában visszatermelje a költségeit. A nyolcadik helyen kezdett egy új romantikus film, a Tristan and Isolde 7 milliós bevétellel. A kilencedik helyen az erősen Oscar-esélyes Brockeback Mountain áll. A listát Steve Martin sikervígjátéka, a Tucatjával olcsóbb 2 zárja.


Jim Carrey a csúcsra tör

A hazai Top 10 legnagyobb meglepetése kétségkívül Jim Carrey új filmjének szereplése. A Dick és Jane trükkjei ugyanis rögtön az első helyen kezdett több, mint 18 millió forintos bevétellel. A hét második új bemutatója, a Clive Owen - Jennifer Aniston nevével fémjelzett thriller, a Kisiklottak, mely 9 millió forintot szedett össze a pesti mozikból. "Enyhén" csalódást okozott viszont Tímár Péter új mozija, A herceg haladéka. A film eddig mindössze 5321 nézőt vonzott és egyre lejjebb csúszik a listán.

1. Dick és Jane trükkjei (ÚJ)
2. Narnia krónikái: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény
3. Csak szex és más semmi
4. Kisiklottak (ÚJ)
5. Harry Potter és a Tűz Serlege
6. Bőrnyakúak
7. Kőkemény család
8. Fűrész 2
9. King Kong
10. Csodacsibe

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!