SG.hu

Sharon szakértője népszerűsíti Spielberg filmjét

Nagyon fontos Steven Spielberg számára, hogy Izraelben kedvezően fogadják legújabb filmjét, a Münchent, ezért Sharon miniszterelnök egyik szakértőjét kérte fel, hogy szervezze meg műve népszerűsítését.

A szakértő, Eyal Arad a közelmúltban részt vett az izraeliek gázai kivonulásának megtervezésében. Arad első dolga most az volt, hogy vetítést szervezett az 1972-es müncheni olimpián meggyilkolt izraeli sportolók özvegyei számára. A film ugyanis arról szól, hogy az izraeli titkosszolgálat hogyan állt bosszút azokon a palesztin terroristákon, akik a mészárlást elkövették. Az elhunyt sportolók rokonainak tetszett a München, miközben az izraeli titkosszolgálat több magas rangú veteránja úgy véli, Spielberg filmje túlságosan lekerekíti a dolgokat. "A valóság sokkal komorabb és bonyolultabb, mint amit a filmben látunk" – vélekedik Avi Dichter, a Shin Beth egykori vezetője.


Spielberg és Catherine Zeta-Jones

Az amerikai kritikusok nem osztják az idős izraeli titkosszolgák véleményét, és egyenesen korszakos jelentőségűnek vélik Spielberg művét. "A Münchennel Spielberg még bizonyosabbá tette, hogy korunk egyik legnagyobb rendezője. A film több szinten is működik, és, akárcsak a Ryan közlegény megmentése, azon kevés műfaji filmek egyike, amelyek képesek túllépni a műfaji határokon, és teljesen új és erőteljes műalkotássá nemesednek. Komoly, felnőtt filmmel van dolgunk" – írja James Berardinelli, az egyik legnevesebb amerikai kritikus.

A "München" itthon 2006. január 26-án debütál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • noss #7
    nyugi
  • noss #6
    NÓ KOMMENT
  • MacrosTheBlack #5
    Na már itt is az 1. fasiszta... Már csak Sodi hiányzik...
  • rgerg #4
    Sharon sztón
  • HuAn82 #3
    Ja!
  • Tetsuo #2
    Meg kéne mondani Spielbergcsávónak, ha zsidókról akar forgatni, frissebb témát is elővehet, pl a monopól cégek és a bankrendszer tulajdonosokat.
  • jointeer #1
    pfff, bah, köh, fulladozás -.-