Ötvös Tibor

James Cameron filmtervei

James Cameron az egyik legsikeresebb rendező. A Terminator első két része vagy a világ legsikeresebb filmje, a Titanic direktorától az ember azt várná, hogy hírnevét és befolyását kihasználva majd ontja magából a filmeket.

De Cameron nem így tett. 1997 után mindössze a Sötét angyal című sorozat elindításán, valamint egy 3 dimenziós filmen dolgozott. Ám most úgy tűnik ismét nagy fába vágta a fejszéjét. "Jelenleg egyszerre két filmet rendezek, ám már az utánuk következő kettő is az előkészítés fázisában leledzik" - nyilatkozta Cameron. "Az első kettőt ugyanazzal a technikával, kamerarendszerrel és animációs stúdióval forgatom. Mindkettő nagy falat."


Az első címe Battle Angel lesz. A film egy 12 részes japán mangasorozat filmváltozata. A történet középpontjában egy 14 éves, amnéziás robotlány áll, aki a gonosz erő elleni küzdelem során megpróbál rájönni, ki is ő valójában. Mindez a XXVI. század idején. A film 2007-ben kerül a mozikba. A második körül hatalmas a titkolózás. A projektről egyelőre egy dolgot lehet tudni: Project 880 címen fut. Állítólag 2009-ben kerül a mozikba.

És most jöjjön az igazi durranás: a két film költségvetése közel félmilliárd (igen, 500 millió) dollárra rúg. Ekkora összeg még egy Fox szintű stúdiónak is (bár ők állítják, hogy a projekt még nem kapott zöld utat) bizony jó pár álmatlan éjszakát fog okozni. Cameron eloszlatta azokat a híreszteléseket, miszerint készülőben lenne a Terminator 4 és a Két tűz között 2. "Határozottan kijelenthetem, hogy én nem dolgozom az említett filmek egyikén sem. A következő két projektem teljesen más témájú filmek lesznek."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Iori #7
    dragon ball filmet akarunk!!!
  • Inquisitor #6
    Kellet az ördögöt falra festeni!
    Jön a Terminátor TV sorozat ...
  • Inquisitor #5
    Van belőle játék is, nem is egy. :)
  • látogató #4
    Bake! Félmilliárd dolcsi! Az nagyon sok! Mit csinálnak? Felépitenek egy várost? Mellesleg én ismerem a Battle Angelt, nekem tetszik az az anime, kiváncsi leszek a filmváltozatra. Ja, és szerintem ez várható volt, hiszen a jelek szerint teljesen kifogytak az ötletekből most már ideje szétnézni ázsiában is ötletügyileg. :) Kedves James Cameron! Ha olvasod az SG-t, engedj meg egy rajongói kivánságot: én a Ghost in the shellt szeretném a vásznon látni filmváltozatban! :) (mielőtt Uve Boll lecsap rá, bár ez nem játék)
  • bigfoot #3
    miért szerencsére?
    Én nagyon örülnék neki ha Ő csinálná a T4 et
  • Inquisitor #2
    Ha nem írják át túlzottan "nyugati" elvárásokhoz a Battle Angelt, és Cameron hozza a szinvonalat, akkor atom jó lesz a film! :) Nagyon várom már.
  • Inquisitor #1
    "Ezek között - sajnos - nem szerepel sem a Terminator 4, sem a Két tűz között 2."
    Szerencsére!
    Mellékesen már a T3 sem az ő gyermeke, és (sajnos) lesz T4 is.
    Másrészt meg a True Lies meg egy remake volt , elég hülyén jönne ki egy folytatás ...