Szekeres Viktor

New York-i helyszínelők a Viasat 3-on

Végre hazánkban is szélesebb nézőközönség elé jutott Amerika egyik sikersorozata, a CSI: New York, vagyis a New York-i helyszínelők.

Már nem csak kis, kiválasztott kör (értsd AXN-tulajdonosok) láthatják a nálunk is népszerű Helyszínelők sorozat (C.S.I. - Crime Scene Investigators) legújabb inkarnációját, hanem immáron az ország lakosságának fele nézheti tátott szájjal a legújabb tudományos (és kvázi fiktív) módszereket melyekkel a rendőrség (illetve a helyszínelők) nyomoznak a különböző gyilkossági ügyekben.

Klikk ide! Klikk ide!

A New York-i helyszínelők természetesen csak alapjaiban hasonlít az eredeti sorozathoz. Akárcsak a Miami-ban játszódó sárgás-barnás élénk színekkel operáló spin-off, ez is elsősorban képi világában különbözik a testvérsorozatoktól. A kékes-acélszürke színek és a metropolisz felhőkarcolói sajátos körítést adnak az általános vélemények szerint sokkal komorabb hangulatú CSI. New York-nak.

A New York-i helyszínelők főszerepére - akárcsak a másik két sorozatban - ismét sikerült egy karizmatikus sztárt, Gary Sinise-t szerződtetni. Sinise ellentétben a miami-i kollégát alakító David Caruso-val, inkább moziszínészként volt számon tartva és olyan filmekben szereoelt, mint a Forrest Gump, a Halálsoron vagy az Utolsó dobás. Társai közül talán a legismertebb Melina Kanakaredes, aki a hazánkban is vetített Providence sorozatban szerepelt kisebb filmes alakítások mellett. Ugyancsak a tévés színészek táborát gyarapította eddig a stáb többi tagja, mint Hill Harper, Eddie Cahill vagy Vanessa Ferlito.

Klikk ide! Klikk ide!

Az eredeti, Las Vegas-ban játszódó és a hónapban a 6. évadjába lépő sorozat kirobbanó siker az Egyesült Államokban, hiszen immárom harmadik éve magabiztosan vezet a legnézettebb sorozatok rangsorában - hetente 26-28 millióan izgulják végig az éppen aktuális epizódot, bár az is igaz, hogy a 2004/05-ös évadban a reklámozók szempontjából fontos 18-49-es korosztályban a CSI már csak második helyezett volt az októberben nálunk is bemutatásra kerülő Született feleségek (Desperate Housewives) mögött.

Akárcsak a New York-i helyszínelők, az eredeti CSI-sorozatból sarjadt pár éve a Miami helyszínelők (CSI: Miami) is, amely idén lép a 4. évadjában és 19 milliós átlagnézőszámával a harmadik legnézettebb sorozatnak számít az USA-ban. Nézettség szempontjából a 2004. szeptemberében indult CSI: New York Amerika 12. számú sorozata, hetente 13-14 millió ember követi figyelemmel Mac Taylor és társainak nyomozó munkáját.

Klikk ide! Klikk ide!

Nyilvánvalóan a sorozat sikerre van ítélve itthon is, főleg annak a fényében, hogy a Viasat 3-on magasan a Helyszínelők uralják a csatorna nézettségi listáját - és az új szinkronhangok miatt még talán azok is megnézik a sorozatot, akik anno az AXN-en követték nyomon a New York-i helyszínelőket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • blimey40 #31
    Valaki el tudná nekem küldeni a csi New York-i helyszinelők betét dalát?
    Sehol nem találom ,nagyon kellene nekem!!!Assszem :-) Rod Stevard énekli.

    Ha valaki megszánna:[email protected] Kösssssz!
  • nbj #30
    nekem naon bejött mind3 sorozat, csak nem mindig tom nézni:(
  • mrzed001 #29
    Pedig elég vicces kontraszt lenne a CSI NY és a CSI BP között. Sztem vicces lenne látni, ahogy a magyar helyszínelő végighányja a helyszínt, vagy lehúzza a retyón a bizonyítékot. Lézert meg max a dizsibe látott :)))
  • winnie #28
    ??? nem hsizem, hogy lenne ilyesmi.
  • Ackro #27
    a világ összes városára megcsinálják mostmár ezt a sorozatot? pl mucsajröcsögei helyszinelők mikor lesz a viasaton?
  • EmThor #26
    nincs is új szinkronhang, nekem ez axn szinkronnak tűnt!! 2. évad szoftosabb? bazeg :(
  • manoG #25
    Kiváncsiságbul megnízek egyet!
  • winnie #24
    persze én is így gondoltam
  • pedrohsi #23
    A helyszínelők valóban jó sorozat, de az én abszolút kedvencem a The Shield (Kemény Zsaruk). Imádom azt a korrupt bandát, akik így-úgy érvényesülnek, de segítik egymást a bajban:)
    Én is csak ezt nézem meg a tévében, illetve a gépen, mert sajna a 3. és 4. szezont még nem sugározták itthon.
  • mrzed001 #22
    Csak a sorozattal került megint az élvonalba sztem is.
    Nem igazán emlékszem az elmúlt 4 évben jelentősebb filmjére