Szekeres Viktor

Elszabadult a Korhatár Bizottság, megint találtak egy 18-as filmet

A Polgárháború sem úszta meg a 18-as karikát.

A mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 20. § (1) bekezdés értelmében a Magyarországon forgalomba kerülő filmalkotásokat a kiskorúak egészséges szellemi és lelki fejlődése érdekében a törvény 21. §-ban meghatározott kategóriákba be kell sorolni. Ennek céljából a mozgóképszakmai szervezet létrehozta és működteti a Korhatár Bizottságot, amely bizottsági ülés keretében javaslatot tesz a filmalkotások kategóriákba sorolására. Manapság nem rajzanak a mozikban a 18-as karikát kapó filmek, azonban az elmúlt napokban több is megkapta a billogot.


Ezúttal a Polgárháború (Civil War) szinkronos előzetese jelent meg a végleges, hivatalos korhatár-jelzéssel, azaz a 18-as karikával. A leírás szerint "a 28 nappal később írójának és az Ex Machina rendezőjének új, szédítő tempójú akció-thrillere" április 18-tól lesz látható a magyar mozikban. A film egy amerikai polgárháborút mutat be értelemszerűen, olyan színészekkel, mint Kirsten Dunst, Wagner Moura, Stephen McKinley Henderson, Cailee Spaeny, Jesse Plemons, Nick Offerman, Karl Glusman, Sonoya Mizuno és Jonica T. Gibbs. Alex Garland természetesen nem csak rendezője, hanem írója is volt az alkotásnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #3
    Amikor az ember annyira érzékeny, hogy már előre besérül. Akinek ilyen törékeny a lelkivilága, aki attól fél, hogy valaki elmondja a véleményét, annak nem való ez a műfaj.
  • repvez #2
    vagy csak felkésziteni az embereket, hogy mi várható , esetleges egyik forgatókönyv. mindig vannak bizonyos témák amiket eléggé koncentráltan foglalkoznak a filmesek és nem biztos, hogy csak azért mert mindenkinek egyszere az jut az eszébe.
  • Frekvency #1
    na erre kiváncsi vagyok milyen sunyi politikai üzenetet akartak áttolni a vásznon...