Szekeres Viktor

Megegyeztek a hollywoodi írók és a stúdiók, véget érhet a sztrájk

Véget érthet az írósztrájk.

Mint ismert, május óta a hollywoodi írók sztrájkolnak, júliusban pedig a színészek léptek sztrájkba. Mindez azt jelenti, hogy az írók nem dolgozhatnak sem forgatókönyveken, sem pedig forgatásokon nem működhetnek közre kreatív tisztségben, az amerikai színészszervezet tagjai pedig semmilyen munkát nem vállalhatnak, még csak nem is reklámozhatják filmjeiket. Értelemszerűen ennek köszönhetően szinte mindegyik stúdiófilm forgatását fel kellett függeszteni (a független filmek sztrájkmentességet kérvényezhetnek), az őszi sorozatok premierjét pedig el kellett halasztani.

Nos, a jelek szerint az egyik fél nemsokára be fogja szüntetni a munkabeszüntetését, ugyanis a stúdió és az írók szervezetének képviselői megegyeztek az új kollektív szerződés feltételeiről, mely 3 évre szól szokás szerint. Ami egyben azt is jelenti, hogy amint az írószervezet tagsága bólint a kialkudott feltételekre, a hollywoodi írók ismét dolgozhatnak forgatókönyveken, és a stúdiók is koncentrálhatnak arra, hogy megegyezzenek a színészekkel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #2
    a színészek problémája még nem oldódott ezzel meg. amúgy milyen vicces. a sztrájknak vége, mi az első bejelentés? hogy az egyik legjobb sorozatot, az amerikai Office-t rebootolják. Hát ezért kár volt visszamenni dolgozni.
  • takysoft #1
    Hát vagy 30 évadnyi backlogom van különböző sorozatokból, amik érdekelnek. Ezen felül pedig vagy 40 játék steam-en, amit szeretnék játszani.

    Időm nincs. Szórakozásom lesz :D