Szekeres Viktor

Egyre több helyen lőnek a délelőtti mozizásoknak

Újabb mozik csökkentik a nyitvatartásukat.

Már korábban is volt róla szó, hogy miképp arra számítani lehetett, a politikai intézkedések és a gazdasági körülmények alakulásának köszönhetően egyrészt megdrágulnak a közeljövőben a mozijegyek árai, másrészt pedig egyes mozik már most bejelentették, hogy zárva fognak tartani egyes napokon, például hétfőn vagy kedden. Az intézkedéseket természetesen minden mozi egyénileg hozza meg, és ezek mindegyikéről nem is lehet írni, azonban, ha egy láncról van szó, akkor érdemes.

És a Cinema City egy lánc, mely bejelentette, hogy november 17-től hétköznaponként már csak 15 órától lesznek nyitva a budapesti mozijaik, míg a vidékiek 16 órától fogják kezdeni első előadásaikat. Mindez szerencsére nem lesz érvényes a hétvégékre, valamint a téli szünidőre, akkor délelőtti előadásokra is lehet számítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • kalapos01 #6
  Nagyon szépen bekeretezted a dolgokat és kihagytad a lényeget, a 2022-t, de persze már előtte is látszik.

  Senki nem beszélt a múltról - arról sok éve beszéltünk, mindenki pontosan tudja, hogy régen hogy alakultak a bevételek. Ma ma van. A jelen. Nőnek a mozis bevételek. Gigasiker is voltak idén. Lesz is. A lényeg, hogy tavaly nőtt az előző évhez képest. És idén nő az előző évhez képest. NNNNNYILVÁN tudjuk, hogy miért. De én nem arra reagáltam, hogy "Pár éve éveken át eleve csökkent a mozilátogatók száma. ", hanem arra, hogy "Eleve csökken a mozilátogatók száma. "

  Mert ugye nem csökken. Hanem nő.
 • Macropus Rufus #5
  Na jó nő. Ha úgy vesszük, hogy 72%-al zuhantak be a covid miatt akkor 1%-os emelkedés is növekedést jelent, de ez a szám még kb. a fele ami 2019-ben volt. Szóval bezuhant. És nem is fog sztem vissza térni a 2019-es érték. A jegyek jelentősen megdrágultak. Ha belegondolok, hogy egy 4 fős család 3000/fő jegy áron megy be a moziba akkor 12000Ft-ért már kb. 4 streaming csatornára is előfizethet a család. De ha mellé teszem az aranyába mér popcon-t meg az üccsit akkor bőven bele fér havi egy mozisás árába havi 4 streaming csatorna előfizetése.
  Szóval el tudom képzelni, hogy picikét még nő, de aztán megáll. A ilyen árak mellett a mozik korszaka lejárt nálunk.

 • kalapos01 #4
  "Eleve csökken a mozilátogatók száma. "

  Mármint nő.
 • vizes #3
  Persze, vannak ők is, de nem hinném, hogy ők akkora forgalmat jelentettek volna. Eleve csökken a mozilátogatók száma.
 • peterx #2
  Szabadságon lévők, délutánosok, nyugdíjasok? azért van elég ember hétköznap délelőtt is
 • hawkie22 #1
  Most úgy öszintén, ki az, aki hétköznap délelött moziba ment? Esetleg ovisokon vagy iskolás osztályokon kívül?