Szekeres Viktor

A The Last of Us még a House of The Dragont is lekörözi nézettségben

Nagyon komoly nézettségi sikerré vált a The Last of Us.

Ahogy arra számítani lehetett, a The Last of Us debütálása közel sem hozott rekordnézettséget Amerikában, a premiert 4,7 millió néző követte a nyitónap estéjén az elérhető platformokon, ami természetesen az HBO-s sugárzás, valamint az ismétlés mellett, az HBO Maxos streamingelést is jelenti. Ez kifejezetten erős kezdés volt, de bőven elmaradt a House of The Dragon 9,98 milliós debütálásától.

Azonban a sorozat hatalmas kritikusi és közönségkedvenccé vált, és folyamatosan, részről részre gyarapította a nézőtáborát, így a finálét már 8,2 millióan nézték meg vasárnap este a különböző platformokon Amerikában, vagyis majdnem megduplázódott az érdeklődés a széria iránt. Az HBO szerint a premiernap esti nézettség általában a sorozat epizódonkénti amerikai nézettségének 20-40%-át fedi, és ezúttal is ez a helyzet, ugyanis az első epizódoknak már megérkezett a nagyjából egy havi nézettsége, és ezek alapján a széria átlagos tábora epizódonként már 30 millió főre tehető Amerikában, ami hatalmas fegyvertény, ugyanis az eddigi kumulált rekordot a House of The Dragon tartotta 29 millióval. A siker titka ezúttal a fiatalabb közönség volt, hiszen míg a tévében még mindig csak feleakkora nézettséget produkál a The Last of Us, streamingen sokkal nagyobb arányban generál nézőket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • wraithLord #6
  Pont azért nem szeretek sorozatot nézni, mert beránt, és egész nap előtte ülök /akarok ülni. Ha hetente jön ki egy rész, akkor legalább nincs ilyen késztetésem, ráadásul egy kis nosztalgia is, hogy gyerekkoromban hetente csak egy részt láttam az aktuális kedvenc sorozatomból.

  Éppen elég baj az, hogy van egy csomó sorozat, ami érdekel, és már régen lefutott (vagy hogy pl. a Netflix egyszerre rakja ki az egész évadot). Ahhoz legalább ugyanakkora önuralom kell, hogy ne nézd végig egyszerre az egészet, mert talán mással is kéne foglalkozni, mint ahhoz, hogy megvárd, míg kijön az összes rész egy éppen futó sorozat aktuális évadjához. Időbeosztás szempontjából jobban szeretem, a "ha tetszik, ha nem, hetente 1 van" rendszert.

  Nagyobb cliffhanger meg az évad utolsó részében szokott lenni, akkor meg várhatsz fél évet, évet, mire folytatják... ha évadonként nézed, és nem várod meg, mire kifut az egész sorozat. :D Én is egy csomónál "megvártam", most ezért szívok, hogy elkezdeném, de nem akarom... :D
 • zetortraktor #5
  " Ennyire alacsonyan van a léc mostanság...?! "

  ha valami rekordot dönt, az nem azt jelenti, hogy mostanság, hanem azt, hogy régen is ugyanez lett volna a helyzet.

  ha nem láttad, akkor adj neki esélyt. ha láttad, akkor meg nem értem a kérdést, hiszen hozzájárultál mondhatni a rekordhoz, még úgy is, hogy nem tetszik esetleg.
 • zetortraktor #4
  Aki okos? Mi ebben az okosság? A türelemre gondolsz. Egyikben sincs semmi jobb vagy rosszabb, bármikor lehet egy sorozatot élvezni, aki kivár, az maximum a spoilerekbe futást kockáztatja.

  "ha van egy izgalmasabb rész akkor akár egy hetet is kell várni így meg azonnal indítom a következő részt. "

  szerintem fölösleges sietni. aki hetiben néz, nyugodt tempóban nézheti, hagyhatja, hogy ülepedjen. ezt persze az is megteheti, aki utólag nézi. fölösleges sietni. miért kéne bármi izgalmas után azonnal indítani? ezerszer inkább egy heteken, hónapokon át tartó élmény, kibeszélésekkel, agyalásokkal, mintsem egy délután mcdonalds gyorskaja, hogy az ember másnapra el is feledkezzen róla

  természetesen mindenki eldönti, hogy neki mi a jó.
 • csicso82 #3
  Aki "okos" az megvárja mire legalább egy évadnak vége lesz és egyben darálja, én mindig ezt teszem. Sőt van - mivel nem sietek - hogy kivárom mire befejezik a sorozatot legyen az akár több évados is és csak akkor kezdek bele darálni.
  A Shameless amerikai változatát az utolsó évad megjelenése előtt kezdtem darálni és mire befejeztem és már csak az utolsó évad maradt annak is vége lett és azt is le tudtam darálni így egyben tudtam megnézni.

  A The Last of Us-t is most kezdtem le darálni. Fölösleges sietni, mert ha van egy izgalmasabb rész akkor akár egy hetet is kell várni így meg azonnal indítom a következő részt.
 • Kotomicuki #1
  Ennyire alacsonyan van a léc mostanság...?!