Szekeres Viktor

Most már biztos, hogy folytatódik A majmok bolygója

Nagy sikerű franchise folytatása érkezik nemsokára.

Ahogy az már augusztusban kiderült, Owen Teague főszereplésével új A majmok bolygója-film készül. A 20th Century döntése a Planet of the Apes-franchise folytatásáról ma vált hivatalossá, miután a film megkapta a zöld utat, és ezzel párhuzamosan a Deadline arról értesült, hogy Freya Allan és Peter Macon is benne lesz a filmben, amit a Maze Runnerrel befutó Wes Ball fog rendezni, ahogy már 2019-ben elígérkezett a produkcióhoz.

A Kingdom of the Planet of the Apes új fejezetet fog nyitni a sagában, és a történet több évvel a 2017-es War for the Planet of the Apes zárását követően fog játszódni. A forgatókönyvet Josh Friedman, Rick Jaffa, valamint Amanda Silver és Patrick Aison írta. Az operatőr Pados Gyula lesz.

A Pierre Boulle regényén alapuló franchise világszerte eddig 1,7 milliárd dollár bevételt hozott. Annak idején a 1968 és 1973 között 5 epizód készült belőle, majd Tim Burton rendezésében és Mark Wahlberg főszereplésével 2001-ben kaptunk egy rebootot, azonban a Planet of the Apes 362 milliós globális bevétele nem volt elég a folytatáshoz. Ezt követte egy új trilógia: 2011-ben a Rise of the Planet of the Apes hatalmas sikernek bizonyult és világszerte 482 millió dollárt termelt, a 2014-es Dawn of the Planet of the Apes pedig erre is rátett pár lapáttal, hiszen 710 millióig jutott el. A törvényszerű visszaesés 2017-ben, a War for the Planet of the Apes esetében 490 milliós bevételt jelentett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #2
    Nem feldolgozás, hanem adaptáció, mert mégiscsak könyvről van szó, és a történet, meg a szereplők sem olyanok volt, mint anno. Okkal.

    De nem ez a lényeg, mert őszintén mondom, én nem is emlékszem, hogy mi volt a látványos a 2011-es filmben. Csak azt tudom, hogy rohadt jó volt. Sajnálom, hogy nem tetszett. (A 2. részt már inkább közepesnek éreztem, a 3. részt nem láttam, de ahogy látom, a vélemények alapján a többségnek mindegyik tetszett.)
  • bdzsana #1
    Ez az új egy fos. A régi filmek persze mai szemmel nem néznek ki jól, de volt egy tök jó érdekes története. Erre csináltak egy feldolgozást, ami megint semmi másról nem szól mint a látványról.