Szekeres Viktor

Újabb 100 millió dolláros film állt bele a földbe

Az utolsó párbaj után egy újabb 100 milliós film bukott meg.

Az elmúlt hónapokban két olyan film bukott hatalmasat Amerikában és világszerte, melyek legyártása 100 millió dollárba került. A két filmben az is közös, hogy mindkettő nagyon jól sikerült a kritikusok és a nézők szerint is, mindkettő két és fél órás lett, mindkettőt világhírű rendező készítette, és mindkettő a 20th Century Fox gyártásaként maradt rá a Disney-re. Természetesen a The Last Duelről és a West Side Storyról van szó.

A Ridley Scott-féle Az utolsó párbaj Amerikában 10,8, a világ többi részén pedig 19,3 millió dollárig jutott el, míg a Steven Spielberg által rendezett West Side Story nyitóhétvégéjén mindössze 10,5 millió dollárt termelt Amerikában, amit 4,4 millióval toldott meg világszinten. Ez általában bukást jelent, azonban utóbbi esetében még van egy halvány esély a sikerre, hiszen egyrészt az ünnepek nagyon megdobhatják egy film bevételét az USA-ban, ha rátalál a közönség, másrészt pedig a musical biztos Oscar-befutónak számít, így a jelölések után is besöpörhet magának egy adag nézőt. Pár éve sokan temették a 8 milliós nyitánya után a Hugh Jackman-féle A legnagyobb showmant, mely végül 174 millió dollárig jutott el, példa nélküli szájhagyományának köszönhetően.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sequoyah #5
    Kis friss adalek a lentihez. Amerikai mozi, online foglalas, szoval elore latni hogy hol mennyi jegy fogyott. A helyzet a kovetkezo:
    - Uj Pokember film, egyszerre fut 5 teremben, 10 oraval a vetites elott mindegyik 90-100%-os telitettsegen van, de a maradek is csak a foghijas ulesek, 2 ulest egymas mellett sehol sem talalni.
    - Osszes tobbi film amit epp most adnak, Az osszes terem URES. Barmelyik vetites foglalasat nyitottam meg szuroprobaszeruen, 0 darab foglalast lattam. Nem csak keveset, hanem NULLAT.

    Persze ez csak egy mozi, de tokeletesen egybevag azzal, hogy ha az ember mar kockazatot vallal es kimozdul otthonrol, akkor csak a legjobb filmre megy el, a masodik/harmadik legjobb mar konnyen bukas lehet.
  • Sequoyah #4
    Nem tudom mire gondolsz "odakint" alatt. Amerikan kivul? Mert hogy eppen Amerikan belul van alulreklamozva. Amikor mindenfele film hire eljut hozzam csak ez nem, akkor gyanus hogy alul volt reklamozva, mert nem erte el a celkozonseget.

    "nem a jó filmekre mennek el a nézők. hanem arra, ami marvel, vagy más franchise része"
    En is ezt mondom, hogy a kozepesnek kinezo filmek kockazatosak most, mert magasabb az ingerkuszob. A blockbusterek atlepik az ingerkuszobot, es arra sokan mennek el.
    Sokan mentek el a moziba csak azert mert mozizni akartak, es nem konkret filmre mentek, hanem csak valasztottak egyet ami epp szimpatikus. Az aktualis blockbustert pedig mar lattak, szoval az ilyenek szoktak leggyakrabban valogatni ezen "egyeb" filmek kozott.

    Amugy meg nem spanyol viasz, mindig is koztudott volt hogy a filmeket reklamozni kell, ami valamiert itt elmaradt. Es ez nem az en kritikam, hozzaertok is ugyanezzel a kritikaval elnek.

    Egyebkent pedig ezek a "szakertok" akiknek ez a foglalkozasa, valamit csak elrontottak ha nem jonnek a nezok nem gondolod? Es ez egy olyan film, aminek mind a nezoi, mind a kritikusi kritikaja jo...

    Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2021.12.14. 19:52:33
  • kalapos01 #3
    Engem őszintén meglep, hogy azt hiszed, hogy feltaláltad a spanyol viaszt, és azok, akik ebből élnek, akiknek konkrétan az állása is függhet a film szereplésén nem jöttek rá arra, amire te. Hogy reklámozni kell egy filmet. Ez nem újszerű koncepció.

    Odakint agyon volt reklámozva, többek között pont azért, mert tudták, hogy reklámozni kell, hogy megszólítsák a célközönséget. (Az online komponensről nem is beszélve.) Más kérdés, hogy ezzel is csak a veszteség mértékét növelték.

    Egy kicsit fura abból kiindulni, hogy csak azért, mert te nem tudtál valamiről, más sem tudott.

    "Meg mindig jarvany van, es sokan nem mennek el a moziba csak mert unatkoznak, de ha latjak hogy van egy jo film akkor meg lehet tolteni a mozit"

    1. járvány van, de ahogy láttuk a példákat, már bőven elmennek az emberek a moziba. a kutya nem itt van elásva.
    2. "ha van egy jó film"? ez még viccnek is rossz. elég sok jó film volt ősszel moziban, és a többsége alig hozott bevételt. nem a jó filmekre mennek el a nézők. hanem arra, ami marvel, vagy más franchise része.
  • Zombee #2
    Rettentő old-school film, és nem csak a díszletek miatt. Mintha Spielberg törekedett volna arra, hogy a film úgy is nézzen ki, mintha nem csak az 50-es években játszódik, de akkor is készült. Meg úgy igazán nincs is Spielberg-re szükség ehhez a filmhez. Amúgy nem rossz film, randimozinak elmegy, más úgy sincs most erre a célra.
  • Sequoyah #1
    Es mindketto erosen alulreklamozott.
    A West Side Storyrol kb fel eve lattam egy trailert es nagyon tetszett. A kovetkezo hir amit hallok rola az most hogy mar meg is jelent es nem nezik az emberek... Nem kellett volna az elmult hetekben reklamozni egy kicsit?

    Meg mindig jarvany van, es sokan nem mennek el a moziba csak mert unatkoznak, de ha latjak hogy van egy jo film akkor meg lehet tolteni a mozit. De ehhez reklamozni kene..,.