Szekeres Viktor

Újabb jó film fog elég csúnyát bukni a mozikban

Komoly átrendeződés történik a mozizási szokásokban.

A musical mindig is népszerű műfajnak számított Hollywoodban, azonban az igazi kasszasikerekre az elmúlt évtizedekig várni kellett Amerikában, és akkor is, az olyan filmek, mint a Mamma Mia vagy A legnagyobb showman csak nem sokkal kerültek 100 millió dolláros határ fölé hazájukban, miközben előbbi például itthon premierje évében magasan a legnézettebb volt több, mint 700 ezer nézővel. Azonban lehet, hogy ennek a másodvirágzásnak mostanság vége szakad, hiszen már nem az első nagyszabású és nagyon jól fogadott musical hasal el a West Side Story "személyében", s igazolódni látszanak a jóslatok, hogy manapság csak bizonyos típusú filmek lehetnek életképesek a mozikban.

Ez a pár éve történt átrendeződés a nagyon jó kritikákat kapó, tényleg nagyon jól sikerült és sok pénzbe kerülő West Side Storyt úgy érintette, hogy a film a csütörtöki elővetítések során Amerikában mindössze 800 ezer dollárt hozott, annyit, mint a Dear Evan Hansen, ami elég komoly hasasnak számított. Ebből ugyanis arra lehet következtetni, hogy a film 7 millió körüli nyitóhétvégét fog produkálni, és ennyi után a Dear Evan Hansennek csak összesen 15 milliós végbevételre futotta. A West Side Story esetében talán az ünnepek ezt a számot meg fogják dobni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #4
    A sok "bukni fog" és utána megbukott, valamint a sok "siker lesz" és utána siker lett cikk után miért jönne és miért pont most jönne? Megint összeolvastál mindenféle kamuoldalt, ahol jönnek "bocs, mégsem" cikkek, vagy csak fejből veszel ilyen hülyeségeket. A múltkor elmagyaráztam neked, de lehet, hogy nehéz szavakat használtam: egy film összbevételét meg lehet becsülni általában az első nap bevételéből, sőt, tovább megyek, már a premier előtt is az előrejelzések alapján, például az elővételes jegyek eladásából. De ha már megvan egy első hétvégi bevételed, akkor végképp nagy pontossággal biztosra mehetsz.

    Még mielőtt szokás szerint személyeskedni és puffancskodni kezdesz, elfogadom a bocsánatkérésedet, és cserébe ezért leírom, hogy miképp tudsz a fentiekről megbizonyosodni: válaszd ki 10 random film amerikai nyitóhétvégi és összbevételét. És látni fogod, hogy milyen a korreláció ezek között, illetve azt, hogy általában azonos ívet ír le a bevétel alakulása.
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2021.12.13. 16:21:08
  • Lapajka #3
    Na már megint egy látnok cikk... aztán jövő héten jön a cikk, hogy ja bocs mégsem...
  • zetortraktor #2
    Ez nem remake, hanem egy színpadi darab adaptációja, az előző film után több, mint fél évszázaddal. Ha valakit még ez is megráz, akkor ott nagyon alacsony a tűréshatár. És ha tényleg ennyire jó lett, akkor csak csinálják, nézőként a minőség érdekel önző módon, nem a bevétel. Nyilván ez is majd kap sok Oscart, ha az a szint, akkor majd pár divat még megnézi, amiből befolyik meg nemi apró. Úgyis jön megint egy siker usical, egy La La Land, pár éven belül.
  • Ender Wiggin #1
    Lehet, hogy nem kéne 10 (vagy 11) oszkárral jutalmazott filmeket remake-elni (bár lehet, hogy nem is nézőknek, hanem az oszrkár zsűrinek csinálták ezt is). Spielberg vagy sem... De a várható teljesítményre lehetett következteni pl abból is, hogy az előző nagy büdzsével készült musical, az In The Heights is bukta volt.