Szekeres Viktor

Megvan a 2020-as tévés nézettségi verseny győztese idehaza?

Az RTL Klub szerint az RTL Klub nyerte 2020-at.

A tévés nézettség érdekes állatfajtának számít, hiszen ugyanazokat a számokat több érdekelt fél is tudja úgy csűrni-csavarni, hogy azok számukra hízelgő eredményeket hozzanak ki. Míg a TV2 még próbálja kihozni a 2020-as adatokból azt, hogy miképp végzett az első helyen, addig az RTL Klub már elő is rukkolt saját közleményével, melynek természetesen az a címe, hogy "2020-ban is piacvezető az RTL Magyarország".

Az RTL Klub a főműsoridőben és a 18-49 éves korosztály körében elért eredmények révén mondja magát a legnézettebb televíziócsatornának, s ugyanez vonatkozik csoportszinten is az RTL-es csatornákra. Azaz ebből leszűrhető, hogy a TV2 közleménye mire fog hivatkozni - teljes napos adatokra és a teljes lakosságban (valamint minden bizonnyal a 18-59 korosztályban) produkált számokra. A Nielsen mérései szerint az RTL Klub 2020-ban a főműsoridőben, a 18-49 éves korosztály körében 13,6 százalékos közönségarányával a legnézettebb televíziócsatorna lett 2020-ban. A csatorna az év során 245 este bizonyult jobbnak a hazai tévés mezőnynél.

A piacvezető televíziós hírműsor az RTL Híradó lett, a legnézettebb tévéműsora 2020-ban az Álarcos énekes tavaszi szezonjának egyik adása, ami pedig az év legnézettebb műsorait illeti: a TOP10 program közül kilenc az RTL Klubon volt képernyőn.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    Vicc ez az egész, komolyan.

    https://www.origo.hu/teve/20210106-2020ban-a-tv2-volt-a-legnezettebb-csatorna-a-csatornacsaladok-versenyet-pedig-a-tv2-csoport-nyerte.html