Szekeres Viktor

Egy mozifilm bemutatója szívta meg az amerikai lövöldözéseket

Lehet, hogy Amerika nem csak a videójátékokban, de a filmekben is látja a fegyveres támadások okait?

A héten az amerikai politikusok továbbvitték azt a narratívát, miszerint közel sem annyira a lőfegyverekhez való jutás laza szabályozása, hanem inkább a túlzottan erőszakos videójátékok felelnek a sok halálos áldozattal járó tragédiákért. Most pedig egy filmen csattan az ostor, bár nem azért,mert amit mutatnak benne, az bármilyen szempontból ártalma lenne, hanem mert a Universal stúdió nem tartotta szerencsésnek a film bemutatását. Még akkor sem, ha arra csak másfél hónap múlva került volna sor. (Lehet, hogy a Netflix már el is kezdett sorba állni a hirtelen hatalmas publicitást kapó szatirikus szociohtrillerért?)


A Nick Cuse és Damon Lindelof által írt filmet Craig Zobel rendezte, a főbb szerepekben pedig olyan színészeket láthatunk, mint Betty Gilpin és Hilary Swank. A Blumhouse filmje kapcsán egyébként további érdekesség, hogy még az amerikai elnök is felszólt a premier kapcsán, természetesen anélkül, hogy látta volna azt, bár minden bizonnyal Donald Trump szokásos panaszkodása nem osztott-szorzott az ügyben, hiszen az El Pasóban történtek után a Universal stúdió leállította a The Hunt kampányát.

Most már csak az a kérdés, hogy mikor tartják majd helyénvalónak a film premierjét, illetve, hogy mikortól lehet majd megint kényes témájú filmeket bemutatni?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!