Szekeres Viktor

A folytatások kellenek a nézőknek - újabb eredeti akciókomédia bevétele okozott csalódást

A Stuber nem lesz nagy siker.

Az idei évben a folytatások, feldolgozások és rebootok, valamint az adaptációk uralják a mozikat bevétel szempontjából annak ellenére, hogy még mindig több eredeti filmet lehet látni. Azonban Hollywood végre rájött arra az alapvetésre, hogy a nézőknek nem eredeti filmek kellenek, hanem olyasmi, amit már ismernek valahonnan, így az eredeti produkciók inkább kisebb felületet kapnak a mozikban (ettől persze még, aki akarja, megtalálhatja őket), és a marketinget az ismerős IP-kre koncentrálják.

Ennek az áldozata lehet a Stuber is, ami egy szókimondó, pimasz akciókomédia teljesen eredeti sztorival és eredeti karakterekkel. Mint film, persze nem kiemelkedő, inkább amolyan egyszernézős, de ettől még kellemes szórakozás, meg aztán a mozizókra eddig sem az volt a jellemző, hogy a magas minőség felé tendálnának. Ettől még azonban csalódás, hogy a Stuber Amerikában mindössze 8 milliós hétvégi bevétellel debütált. A nézőknek mondjuk nagyjából bejött a film, a B-s átlagosztályzat azt mutatja, hogy jobban kedvelték, mint a kritikusok, azonban a fiatalok eléggé távol maradtak tőle, a nézők mindössze 39%-a volt 25 éven aluli, minden bizonnyal részben a magas korhatár-besorolás miatt is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vata111 #6
    Mondjuk az is vastagon benne van a pakliban, hogy aki nem rajong a folytatásokért/Marvelért/Disneyéert (pl én) az egyszerüen leszokott a mozibajárásról.
  • Zombee #5
    6,1 pont azért még nem a rossz film kategória. Elég sok akciófilm, köztük klasszikusok van hasonló számokkal.
    Pl.:
    Kobra 5,7
    Piszkos alku 5,5
    Vörös zsaru 6,1
    Rambo 3 5,8
    Tango & Cash 6,4

    Vagy a szintén hasonló buddy cop film, a Jobb ma egy zsaru, mint holnap kettő is csak 6,4 pont, nyilván Michael J. Fox és James Woods miatt is.
    Utoljára szerkesztette: Zombee, 2019.07.17. 16:10:15
  • kalapos01 #4
    Egy film, ami minden második kritikus szerint (végre valaki, aki hallgat rájuk, RISZPEKT!) jó, és a pár IMDB-s szavazó 40%-a szerint kifejezetten jó (7-8-9-10/10-es) lett, az egy "egyszerűen rossz film". Értem. Éljen az új generáció:)

    Igazából ezen a cukiságon még túl is léphetünk. A kérdés csak az, hogy mikor történt ez a forradalmi paradigmaváltás, hogy ha "rossz" egy film, akkor a nézők nem nézik meg és nem lehet siker? Mert, ha valóban sor került mostanában ilyen változásra, akkor az szerintem hírérték!
  • takysoft #3
    "A folytatások kellenek a nézőknek - újabb eredeti akciókomédia bevétele okozott csalódást"

    Ez milyen retardált egy következtetés már? XD
    6,1 pont IMDB-n és 48% rottenen...

    Ez egyszerűen egy rossz film...
  • NEXUS6 #2
    Alapvetően változott meg az emberek film fogyasztási szokása.
    Ráadásul a sorozat (tv-s, online) műfaj szerintem jelenleg az elsődleges. Egy mozifilmnek vannak műfaji korlátai. Gyak van 1,5 órája az alkotónak egy sztori, karakterek, világ felépítéséhez. Esélye sincs olya hatás kiváltására, mint amit akár egy minisorozatban meg tud valósítani.

    Ezekhez hasonló lehetőséggel a mozis IP-k rendelkeznek, de egy önálló, most induló nem is nagy ambíciókkal rendelkező film gyak esélytelen.

    Ami tehát ezzel a filmmel is történt, nem a véletlenek szerencsétlen egybeesése, hanem gyak törvényszerűség a jelenlegi helyzetben.
  • csulok0000 #1
    Az embereket érdeklik az "eredeti" filmek, csak hát a felhozatal elég gyér és ami akad azt sem reklámozzák be, így nem csoda, hogy senki nem nézi, mert nem is tudnak róla. Ráadásul az embereknek van egy olyan rossz szokása, hogy azért megy be a moziba, hogy a már kiszemelt filmet megnézze és nem pedig azért, hogy majd a kasszánál vakon válogasson a bénábbnál bénább címek közöt.