Szekeres Viktor

Előzetest kapott Az Úr sötét anyagai-tévésorozat

A BBC kiadta a His Dark Materials első előzetesét.

A BBC és az HBO közös sorozat, a His Dark Materials megkapta első előzetesét. Philip Pullman fantasy könyvei itthon Az úr sötét anyaga-trilógia címen ismertek. A széria rendezője Tom Hooper, a főszereplő pedig Dafne Keen, aki mellett még szerepelni fog a sorozatban James McAvoy, Ruth Wilson és Clarke Peters is.


A történet egy mágiával és technológiával bővített párhuzamos univerzumban élő árváról szól. A hazai könyvkiadás fülszövege a következő: "Képzelj el egy világot, ami olyan, mint a miénk, és mégsem. Ahol lelked egy része állatdaimón formában testesül meg. Ahol a jegesmedvékből zsoldoshadsereg szervezhető. Képzeld el, hogy több világ párhuzamosan létezhet egymás mellett, és az átjárás sem lehetetlen, sőt, két különböző világ gyermekei, Lyra és Will egy harmadikban találkoznak, hogy beteljesítsék a sorsot és bevégezzék küldetésüket - egy világokra szóló élethalálharcban, ahol az arany iránytű mutatja az utat. A kaland elkezdődött, Az arany iránytű trilógia első részét, az Északi fényt pedig további izgalmas kötetek folytatják: A borostyán látcső és A titokzatos kés..."

Meglehetősen ritka, hogy egy sorozat folytatását már a premierje előtt berendeljék, de a BBC ezt tette, ugyanis a széria forgatása meglehetősen komplikált és igen sok időt vesz igénybe, így érdemes előre dolgozni, hogy az évadok között ne legyen egy évnél sokkal hosszabb kihagyás. Bár egyelőre még nem tudni, hogy a sorozatot mikor láthatjuk, de valószínűleg idén debütál, ami azt is jelenti, hogy a második szezon már jövőre képernyőre kerülhet.

A sorozat alapjaként szolgáló könyvből egyébként 2007-ben már készült egy hollywoodi film The Golden Compass, azaz Az Arany iránytű címen Chris Weitz rendezésében, azonban az csak közepesen szerepelt a mozikban, hiszen 180 milliós költségvetésére hiába jutott 302 milliós Amerikán kívül bevétel, ha hazájában csak 70 millióra futotta, így nem is erőltették a második részt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!