Szekeres Viktor

Győztek a nézők, a Disney kevesebb Star Wars-filmet fog készíteni

Lassít a Disney a Star Wars-epizódok tempóján.

Amikor a Disney bejelentette, hogy évi egy Star Wars-epizódban gondolkodik, akkor sokan örültek, de az elmúlt években kiderült, hogy a rajongóknak bizony túl gyors a tempó, nem képesek évi egy epizódot feldolgozni, még akkor sem, ha a trilógia részei két évente érkeznek, és ezek között helykitöltésnek önálló történeteket kínál a stúdió. A rajongók kifáradását mi sem bizonyítja jobban, hogy míg a Zsivány Egyes világszerte egymilliárd dollár bevételt hozott, addig a Han Solo-film még 400 millióig sem jutott el. És mindennek nem az volt az oka, hogy ne sikerült volna jól a film (kifejezetten élvezetes lett), egyszerűen csak a nézőket nem érdekelte, vagy egyéb okok miatt be sem ültek rá.

Bob Iger, a Disney elnök-vezérigazgatója egy interjúban a napokban el is mondta, hogy ő hozta annak idején az időzítés kérdésében a döntést, és elismerte, hogy hibát követett el, túl gyorsan akarta a részeket prezentálni. Éppen ezért a jövőben lassítani fogják a tervezett epizódok kiadását, ami persze nem jelenti azt, hogy ne készülnének el a tervezett filmek. J.J. Abrams jelenleg is dolgozik a IX. Epizódok, David Benioff és D.B. Weiss pedig írja a saját trilógiáját, mint ahogy Rian Johnson is fejleszti saját következő három filmjét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #35
    Nem az a baj, hogy mennyit keszitenek hanem az, hogy szarokat!!!
    A zsivany meg a solo volt a legjobb... Ez a disney tarsulat idiota , annyi jo konyv/tortenet van megirva nem ertem miert nem azokbol valogatnak!!! inkabb a sajat szarjukat csinaljak meg... rohejes....
  • Paddy #34
    Kérek egy Revan-Malak szálat, egy Galen Mareket vagy vegyenek példát a Bioware cinematicjairól. Ez a tipp ingyen volt. Jóccakát disney.
  • wraithLord #33
    Pedig nem is kéne újat írni, van egy tonna nem-kánon Star Wars irodalom regények formájában, és biztos vagyok benne, hogy ezek közül még a legrosszabb is fényévekkel jobb, mint ez a sok baromság, amit összeszenvedtek.
    Persze akkor nem az lenne, amit ők akarnak.
  • Ender Wiggin #32
    "A többől kiválasztották a legjobbakat és azokat csinálták meg."

    Ebből a mondatodból is kiderül, hogy miért nem kéne már ezt erőltetni. Ha ezek a legjobbak, akkor az írók képességeivel nagyon nagy bajok vannak.

    "a minőség-mennyiség akkor lenne jó érv, ha ugyanazok az írók dolgoznának a filmeken, vagy ugyanazok rendeznék."

    Nincs ok-okozati összefüggés. A stúdió, aki ezeket a dilettánsokat alkalmazó produkciós vállalatokat pénzeli ontja magából a középszernél rosszabb filmeket. És nagyon úgy tűnik, hogy a végső "szűrő", aki vagy akik végül kiválasztják és zöld utat adnak a forgatókönyvnek nem értik a dolgukat vagy kényszerhelyzetben vannak, mert a munkaadóik ha esik, ha fúj mindenképpen évi egy filmet akarnak, és hát 100 szarabbnál szarabb scriptből muszáj kiválasztani párat. És onnantól már mindegy hogy melyik pancser rendezi, a végeredmény a futószalagon gyártott slájm.
  • kalapos01 #31
    " a minoseget nem lehet mennyiseggel potolni."

    Nagyon látványosan nem érted, hogy készülnek a filmek. Attól nem lesz az egyik film jobb, ha a másik nem jó, vagy el sem készül. Főleg ezek az antológiák. Ahogy egyszerre legalább 20 Marvel-film forgatókönyve készül, ahogy egyszerre öt Game of Thrones pilotot fejlesztenek, úgy volt több koncepció is a Star Wars-antológiafilmekre. A többől kiválasztották a legjobbakat és azokat csinálták meg. Teljesen más stábok egymástól függetlenül. Mint ahogy a trilógia mostani két része is más íróktól és rendezőktől jött.

    a minőség-mennyiség akkor lenne jó érv, ha ugyanazok az írók dolgoznának a filmeken, vagy ugyanazok rendeznék.

    Gareth Edwards Zsivány Egyese, amit Chris Weitz meg Tony Gilroy írt, akkor is ugyanolyan lett volna, ha mellette 0, 1 vagy 15 másik film készül. (Maximum más stúdióban forgatják.) A Han Solo film akkor is ilyen lett volna, ha nem csinálják párhuzamosan vele a 8. Epizódot. Az, hogy az überproducerek egyszerre sok projektet felügyelnek, egy dolog, de nekik nem napi munkájuk van, hanem csak javasolnak, és irányt mutatnak.

    " Az hogy a Marvelnek ez mukodik az egy kivetel, nem pedig egy kovetendo szabaly... "

    A Marvel Studios a Disney-é. Pont úgy, mint a Lucasfilm. És remek példa arra, hogy működik. Kurva nagy lozzáértés úgy érvelni, hogy "ők ugyan háromszor több filmet csinálnak évente, és nekik megy, de velük ne foglalkozzunk, mert nem megy és kész."
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2018.09.24. 21:54:37
  • Sequoyah #30
    Gratulalok a zseniknek akik a Disney-t vezetik... Rajottek arra, amit mindenki mas tud, hogy a minoseget nem lehet mennyiseggel potolni.
    Nem az a baj hogy tul sok a Star Wars film, hanem hogy tul gyengek. Akkor kell filmet csinalni, amikor megvan hozza a minosegi anyag. Nem pedig kituzom a premier-datumokat 5 evre elore, mikozben meg forgatokonyv sincs, aztan meg nekiallok megirni azt. A Solonak is hamarabb volt premier-datuma, mint tortenete...
    Ha lenne 100 kivalo forgatokonyv, es ember aki leforgatja, akkor elneznenk akar minden honapban is a SW filmeket, de nyilvanvaloan nincs.

    Az hogy a Marvelnek ez mukodik az egy kivetel, nem pedig egy kovetendo szabaly...
  • Sequoyah #29
    Szepen megfogalmaztad:)
    A jo es a rossz harca minden ember zsigereiben van benne. A sajat gondolkozasunk sosem realisztikus, sajat magunkat mindig sokkal jobbnak latjuk, mig a velunk egyet nem ertoket, sot minket akadalyozokat pedig mindig sokkal rosszabbnak latjuk a valosagosnal. Nem kell messzire menni, csak a politikai velemenyeket megnezni barmely orszagban:)

    Teljesen logikus, hogy a torteneteink ezt fogjak trukkozni mindig is. Ez volt a multban, es ez lesz a jovoben is, amig letezik az emberiseg.
  • wraithLord #28
    Ezek szerint valóban nem... :D Csak a mennyiségen változtatnak, a minőségen nem.
  • dyra #27
    Igen ebben teljesen igazad van. A Disney viszont lovét akar. Sokat. A többi nem hiszem, hogy érdekelné.
  • wraithLord #26
    A jó és a gonosz harca szerintem már 40 vagy 100 vagy 1000 esetleg 10000 éve is "lerágott csont" volt. Ez az ember (Homo sapiens sapiens) mindenkori kultúrájának, hitvilágának nagyon szerves része, ami az ember biológiai és szellemi (ösztönös) működésén alapszik, attól soha el nem választható, így sosem lesz avitt, idejétmúlt stb. Max az éppen aktuális tiszavirág életű trend szerint.
    Inkább a "semmi sem fehér vagy fekete, hanem minden szürke" (és nem 50, hanem sok árnyalatban :D) kezd lerágott csont lenni, és kulturálisan nem lesz soha annyira maradandó, mint a jó-rossz téma, ami gyakorlatilag örök, mint ahogy a mesebeli harcuk. A jó és a rossz állandó harca az ember zsigereiben van, és mindig is ott marad.

    Nem azért mondom ezt, mert bármelyiknek is a kizárólagos híve lennék a másik rovására, szeretem mind a kettőt, de mind a kettőnek megvan a helye. Az SW és pl. a LotR egy klasszikus jó-gonosz harcon alapszik.