35
  • bmw
    Nem az a baj, hogy mennyit keszitenek hanem az, hogy szarokat!!!
    A zsivany meg a solo volt a legjobb... Ez a disney tarsulat idiota , annyi jo konyv/tortenet van megirva nem ertem miert nem azokbol valogatnak!!! inkabb a sajat szarjukat csinaljak meg... rohejes....
  • Paddy
    Kérek egy Revan-Malak szálat, egy Galen Mareket vagy vegyenek példát a Bioware cinematicjairól. Ez a tipp ingyen volt. Jóccakát disney.
  • wraithLord
    Pedig nem is kéne újat írni, van egy tonna nem-kánon Star Wars irodalom regények formájában, és biztos vagyok benne, hogy ezek közül még a legrosszabb is fényévekkel jobb, mint ez a sok baromság, amit összeszenvedtek.
    Persze akkor nem az lenne, amit ők akarnak.
  • Ender Wiggin #32
    "A többől kiválasztották a legjobbakat és azokat csinálták meg."

Ebből a mondatodból is kiderül, hogy miért nem kéne már ezt erőltetni. Ha ezek a legjobbak, akkor az írók képességeivel nagyon nagy bajok vannak.

"a minőség-mennyiség akkor lenne jó érv, ha ugyanazok az írók dolgoznának a filmeken, vagy ugyanazok rendeznék."

Nincs ok-okozati összefüggés. A stúdió, aki ezeket a dilettánsokat alkalmazó produkciós vállalatokat pénzeli ontja magából a középszernél rosszabb filmeket. És nagyon úgy tűnik, hogy a végső "szűrő", aki vagy akik végül kiválasztják és zöld utat adnak a forgatókönyvnek nem értik a dolgukat vagy kényszerhelyzetben vannak, mert a munkaadóik ha esik, ha fúj mindenképpen évi egy filmet akarnak, és hát 100 szarabbnál szarabb scriptből muszáj kiválasztani párat. És onnantól már mindegy hogy melyik pancser rendezi, a végeredmény a futószalagon gyártott slájm.
  • kalapos01
    " a minoseget nem lehet mennyiseggel potolni."

Nagyon látványosan nem érted, hogy készülnek a filmek. Attól nem lesz az egyik film jobb, ha a másik nem jó, vagy el sem készül. Főleg ezek az antológiák. Ahogy egyszerre legalább 20 Marvel-film forgatókönyve készül, ahogy egyszerre öt Game of Thrones pilotot fejlesztenek, úgy volt több koncepció is a Star Wars-antológiafilmekre. A többől kiválasztották a legjobbakat és azokat csinálták meg. Teljesen más stábok egymástól függetlenül. Mint ahogy a trilógia mostani két része is más íróktól és rendezőktől jött.

a minőség-mennyiség akkor lenne jó érv, ha ugyanazok az írók dolgoznának a filmeken, vagy ugyanazok rendeznék.

Gareth Edwards Zsivány Egyese, amit Chris Weitz meg Tony Gilroy írt, akkor is ugyanolyan lett volna, ha mellette 0, 1 vagy 15 másik film készül. (Maximum más stúdióban forgatják.) A Han Solo film akkor is ilyen lett volna, ha nem csinálják párhuzamosan vele a 8. Epizódot. Az, hogy az überproducerek egyszerre sok projektet felügyelnek, egy dolog, de nekik nem napi munkájuk van, hanem csak javasolnak, és irányt mutatnak.

" Az hogy a Marvelnek ez mukodik az egy kivetel, nem pedig egy kovetendo szabaly... "

A Marvel Studios a Disney-é. Pont úgy, mint a Lucasfilm. És remek példa arra, hogy működik. Kurva nagy lozzáértés úgy érvelni, hogy "ők ugyan háromszor több filmet csinálnak évente, és nekik megy, de velük ne foglalkozzunk, mert nem megy és kész."
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2018.09.24. 21:54:37
  • Sequoyah
    Gratulalok a zseniknek akik a Disney-t vezetik... Rajottek arra, amit mindenki mas tud, hogy a minoseget nem lehet mennyiseggel potolni.
    Nem az a baj hogy tul sok a Star Wars film, hanem hogy tul gyengek. Akkor kell filmet csinalni, amikor megvan hozza a minosegi anyag. Nem pedig kituzom a premier-datumokat 5 evre elore, mikozben meg forgatokonyv sincs, aztan meg nekiallok megirni azt. A Solonak is hamarabb volt premier-datuma, mint tortenete...
    Ha lenne 100 kivalo forgatokonyv, es ember aki leforgatja, akkor elneznenk akar minden honapban is a SW filmeket, de nyilvanvaloan nincs.

Az hogy a Marvelnek ez mukodik az egy kivetel, nem pedig egy kovetendo szabaly...
  • Sequoyah
    Szepen megfogalmaztad:)
    A jo es a rossz harca minden ember zsigereiben van benne. A sajat gondolkozasunk sosem realisztikus, sajat magunkat mindig sokkal jobbnak latjuk, mig a velunk egyet nem ertoket, sot minket akadalyozokat pedig mindig sokkal rosszabbnak latjuk a valosagosnal. Nem kell messzire menni, csak a politikai velemenyeket megnezni barmely orszagban:)

Teljesen logikus, hogy a torteneteink ezt fogjak trukkozni mindig is. Ez volt a multban, es ez lesz a jovoben is, amig letezik az emberiseg.
  • wraithLord
    Ezek szerint valóban nem... :D Csak a mennyiségen változtatnak, a minőségen nem.
  • dyra
    Igen ebben teljesen igazad van. A Disney viszont lovét akar. Sokat. A többi nem hiszem, hogy érdekelné.
  • wraithLord
    A jó és a gonosz harca szerintem már 40 vagy 100 vagy 1000 esetleg 10000 éve is "lerágott csont" volt. Ez az ember (Homo sapiens sapiens) mindenkori kultúrájának, hitvilágának nagyon szerves része, ami az ember biológiai és szellemi (ösztönös) működésén alapszik, attól soha el nem választható, így sosem lesz avitt, idejétmúlt stb. Max az éppen aktuális tiszavirág életű trend szerint.
    Inkább a "semmi sem fehér vagy fekete, hanem minden szürke" (és nem 50, hanem sok árnyalatban :D) kezd lerágott csont lenni, és kulturálisan nem lesz soha annyira maradandó, mint a jó-rossz téma, ami gyakorlatilag örök, mint ahogy a mesebeli harcuk. A jó és a rossz állandó harca az ember zsigereiben van, és mindig is ott marad.

Nem azért mondom ezt, mert bármelyiknek is a kizárólagos híve lennék a másik rovására, szeretem mind a kettőt, de mind a kettőnek megvan a helye. Az SW és pl. a LotR egy klasszikus jó-gonosz harcon alapszik.
  • dyra
    de vagesz vagy!
  • ostoros
    Pontos megfogalmazás. :D
  • dyra
    Nem kell logika egy ilyen filmbe. Ha nekem nem hiszel akkor nézd meg mennyi kaszáltak a bulin. Én osztom azon véleményt, hogy a 4 - 5 - 6 nagyon jó kis hangulatos mozi volt. Az 1 - 2 - 3 is még szerintem jó volt de már nem hozta a 4 - 5 -6 szintjét, de mióta Disney átvette azóta néhány jelenettől eltekintve vacak. Lovét meg még soha nem termelt annyit mint ezekkel az új részekkel (kivétel Solo).

Tehát jó az irány. Ez már egy SW látvány "orgia" már nem a történet a lényeg, hanem a fénykard, a brutál erőhasználata, az űber állat űrhajók és az olyan egyszerű hétköznapi emberek akik 10 - 20 rohamosztagost esznek reggelire.

A jó meg a gonosz harca manapság lerágott csont. Most már mindenki egy kicsit mocskos és mindenki egy kicsit jó. Kiben hogy alakul az arány.

Ha Disney megvenné a Gyűrűk ura jogait biztosan megcsinálná azt a jelenetet ahol Sauron vívódik hogy most lehet vagy nem lehet elpusztítani középföldjét Gandalf pedig lemészárolna egy falut mert éppen rossz kedve van de aztán újra jó lenne.

Ez a mai világ már ilyen. Majd lehet 20 év múlva megint divat lesz a jó és a rossz harca.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2018.09.24. 11:55:27
  • Merces2
    Leforditom neked miért rugóznak rajta az emberek, azért mert beleszartak a palacsintába , igy már világos? Senki nem szereti ha beleszarnak a palacsintába. Ha nem érted akkor várd meg mig a tiédbe is beleszarnak.
  • sbala30
    Nem viccnek szántam, nem olyan érzéssel jöttem ki a moziból hogy ezt már egyszer láttam, mint az Ep 7.-nél. Összességében nézve nem tudnám egyik korábbi SW filmhez sem hasonlítani. Hangulatában meg főleg nem.
  • wraithLord
    A készítők logikája és a mesefilmeken belüli logikátlanság két tök eltérő kérdés, ne keverjük a kettőt. Azonfelül mindenben kell lennie valamilyen szintű logikának még a logikátlanság mellett (felett) is, különben az egésznek semmi értelme nem lesz. Emberek vagyunk egy normál világból, nem pedig a Mézga családból a kaotikus bolygó, ahol az a logika, hogy nincs logika, és semmi nem következik semmiből, és semmilyen szinten nincsen semminek semmi értelme. (Vagy az fordított bolygó volt? Már nem emlékszem, mindegy... :D)

A Star Warsban pedig fontos a jó-gonosz meseelem, Yoda ezt ugatja már 40 éve, hogy a Sötét oldal így meg úgy, és maga Lucas is tisztán és érthetően leszögezte minden filmjével és animációs filmjével, hogy a Sith eredendő, mesebeli gonosz, nem pedig egy szimpla ideológia, amiből fel lehet eszmélni.
    A Gyűrűk Ura 4-ben a hobbitok, a tündék, emberek meg az újraéledt Szauron elmennek piknikezni a Megyébe, mert minek állandóan veszekedni, unják már. Kb. ez a kategória.

Értem, hogy téged ez nem érdekel, és túl tudod szimplifikálni, hogy ez csak egy baromság, mit rugózok rajta... (Bár ami azt illeti , lassan már engem sem érdekel.)
  • dyra
    Az a baj, hogy te egy mesefilmtől logikát vársz. Nem tudom feltünt-e ebben a filmben varázslók mászkálnak meghajló lézerlövések közt. Bolygókat lőnek szét gépekkel stb.. A mai gyerekek (és felnőttek) ingerküszöbe totál máshol van az elmélkedős dagobai Yodával ma már semmire nem mennének. A Szárnyas Fejvadász 2049-is megbukott a kaszáknál. Egyszerűen az igényes jól felépített SCFI kb rétegigénnyé vált. A tömeg ilyen baromságokra kíváncsi nem kell logika, ami kell fénykard, olyan erőképességek amik már aztán tényleg brutálisak és isteneket megszégyenítő. Egy jó csaj akit bárki szívesen megtömne meg egy ilyen Justin Biber típusú félig lány hisztis fő genya.

Lehet a köv részben össze is jönnek. Ha komoly filmet akarsz nézni ne SW-től várd.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2018.09.24. 10:40:41
  • molnibalage83
    Ezt ugye hétfői hétkezdő viccnek szántad?

- Elején evakuálnak = Bir. Visszavág. eleje
    - Ifjú jedi elmegy az uralkodóhoz, hogy egy másik sötét karaktert elcsábítson a sötét oldalról = Jedi visszatér
    - A sötét tanítvány megöli mesterét = Jedi Visszatér
    - Sóbolygón csata reménytelenül szar eszközökkel - Bir. Visszavág. eleje
    - Segítségért menés egzotikusnak szánt bolygóra = Bir. Visszavág., Lando
    - Végén ajtótörtő fegyver = már megint tetves halálcsillag...
    - Rey-t eleinte nem akarja Luke tanítani = Bir. Visszavág. Luke és Yoda
    - Rey látomása a lyukban = Bir. Visszavág közepe

stb. stb.

Egyébként kurvára nevetséges, mert a film elején látott bármelyik hajó fegyvere, ami szétkap egy másik hajót, azzal egy hegy is lebontható... Mai haditchnikával is székapnák azt a hegyet.

Röhejes az egész. A fentiek csak a legmegmosolyogtatóbb remake elemek 0 új ötlettel. Csak még ezeket is szarul csinálták meg, nemhogy a film többi részét. A világ pénze az övék és egy ilyen szar filmet képesek kihozni belőle. Nevetséges.
  • wraithLord
    Nem remake, mert össze van keverve benne az Ep 5 és a 6, és a jelenetek is "kreatív" módon meg vannak változtatva, plusz időrendileg összekeverve.
    Már az adott jelenet elején rájöttem, hogy ez melyik eredeti trilógiás jelenet akar lenni, és ebből pedig arra, hogy mi lesz a vége. (Pl. amikor kinyírják Snoke-ot). Ment is a WTFezés, és már fél óra után is azt vártam, mikor lesz vége. Nem akartam kimenni, mert haverok hívtak meg rá.
  • wraithLord
    Hát pl. pont most készülnek kiszedni belőle az egyik alap meseelemet, pl. hogy van jó és van gonosz, és ezek harcolnak egymással.
    A legújabb fejlemény, hogy van a fénykardos, jellegtelen szupervumen, meg van a depis hisztis emo/rocker kamasz. :D És egyik se tudja, mit akar. Körítésnek egy rakás mindenféle idióta, aki szintén nem tudja, mit akar, vagy hogy egyáltalán minek van benne a filmben. Ha gyerek lennék, ez egy kicsit megzavarna, akkor is ha nem ismerném az SW-t. :D

Ami nem a mostani gyerekeket zavarja, hanem azokat, akik ma már felnőttek: a régi karaktereket hozzájuk méltatlan módon távolítják el a franchise-ból, izléstelenül és mértéktelenül össze-vissza újrafelhasználják az eredeti trilógiát, a hozzáadott új dolog (ami jó is) közelít a nullához, folyamatosan SW-érzést beindító, régi jelenettöredékekkel, hangokkal, hangulatokkal - így a régi rajongókkal - játszanak, közben meg kinyomtak magukból egy nagy büdös izlésficamos semmit. Vagyis annál rosszabb, egy hulladékot. (Szerk.: két hulladékot, Ep 7-8.)

Ez a gond. Vagyis nem gond, nem kell bemenni a moziba megnézni huszadszorra is, amikor már először vagy másodszor is rájött az ember, hogy amit most csinálnak az relatíve nem oké.
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2018.09.24. 09:19:10
  • sbala30
    molnibalage83 A L.J. szerintem nem nevezhető remake-nek, sőt pont azért nem tetszett sok fan-ak mert szakított az SW. hagyományokkal. Nekem pl tetszett bár kicsit vontatott volt.
  • lac coo
    Bennen meg el a gyerekkori SW varazs, mar 30 eve, szoval nekem tetszenek ! :)
    A ma lett, uberlogisztikus rajongok meg kinyalhatjak....!
  • chase
    A Jedi visszatér óta egyedül a Rogue One volt rendben, az összes többi (1-2-3, 7-8, Solo) felejtős.
  • dyra
    Nem értem mit hőbörögtök, ez egy mese gyerekeknek annak teljesen jó.
  • molnibalage83
    De tehetek be logikusan felépített kritikát a Retroshock csatornától.
    Szóval az agyatlan SW fanok esetleg érvekkel is jöhetnének, hogy mitől érnék el legalább a középszerű szintet a két új SW film, amikor midkettő tetves remake, de még annak is szarok. 300M USD-ból.

Vastaps...
  • molnibalage83
    7.2 és csak az agyatlan rajongóknak köszönhetően. Az életemben nem láttam annyi parodisztikusan kifigurázó vagy szánakozva / dühöngve röhögőset, minr a LJ-nek nevezett szarról.

Megdöbbentő, de a port.hu pontozás közelebb van a valósághoz. A metacritic user pontozás meg aztán hajjaj LJ = 4.5.

Szóval honnan is jön ez a 2/3 és tetszés...? Álmaidból legfeljebb.

Persze, mivel én nem vagyok SW fan, engem egy MF-nal nem vesznek le lábamról és nosztalgiával.

Az egyetlen valamiravaló új SW film a RO volt, csak a probléma az, hogy hiába volt jól megcsinálva, a történet ismert volt. Ha végre ezt a színvonalat hoznák teljesen ismeretlen történettel, akkor az érne is valamit. Csak ahhoz tökösnek kéne lenni, az meg ma nem divat. Az agyatlan SW fan és marchandise és a zsé a lényeg.

Tessék. És sajnos minden pontban igaza van az összes linkelt videónak. Egész egyszerűen nevetséges, hogy egy valag pénzből ezt a fost hozzák össze. A jó történet költsége papír és ceruza. Persze ahhoz ész is kéne és nem pofátlanul újrahasznosítani a 4-5-6-ot...

Nincs mit szépíteni ezen. a Disney pénznyomdának tekinti az egészet. Mint filmMŰVÉSZETI alkotások kb. értékelhetetlen és minősíthetetlenek az RO-t kivéve. Csak az meg ismert történetet dolgoz fel, nem lehet benne semmi komoly csavar.

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.09.24. 01:16:55
  • cateran
    Szerintem nezd meg jobban..mert mar megint hulye vagy...Ranezel az ertekre, ami szart sem jelent mar evtizedek ota, ahelyett, hogy megnezned az irott velemenyeket, aholi s az elso kb 1 millio az 5500-bol negativ es a leghasznosabbnak itelt (160 of 190 people found this review helpful.) ez:
    "That is my prediction. IMDB will shut down user reviews.

I borrowed this film (and the other one by Disney The Force Awakens) for free from the library and watched them over the weekend. These two films are so boring and unhip. They are so bad and boring one would think they made them annoying on purpose.

Reading reviews one notices that the fans and users have noticed it (then who are the people who keep giving these people a billion dollars??). So the same way that IMDB shut down its forums so people cannot point out the flaws and mock these films I predict IMDB will now shut down truth telling by shutting down user reviews.

Disney is very disappointing."
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2018.09.24. 00:03:49
  • Mertos
    Én már a második SW részt se néztem meg a moziba. Ez már soha nem lesz olyan mint a legelső 3 rész. Mondjuk az is igaz hogy én annyira nem is rajongtam a sorozatért, persze megnéztem de kb ennyi. Gyerekeknek való mesefilm.
  • lac coo
    Én imádtam a Solo-t ! :)
  • zetortraktor
    Tetszenek az efféle légből kapott hot take-ek. Az a legjobb bennük, hogy elégedettem dőlhet hátra utána az ember, mert senki nem mondhatja rá megalapozottan most, hogy "nem is!". De most komolyan, ámokfutás? Nem sokat jelent, de ahogy nézem az IMDb-n, a nézők 2/3-ánek eléggé bejött Rian Johnson filmje.

De feltételezem, hogy akkor te arra célzol, hogy az Episode 9 sem lesz hatalmas siker? Vagy arra, hogy egy Star Wars-néző ennyire nem tudja, hogy mit akar, csak azért, mert egy sorozat filmje nem jön be neki, nem fog elmenni moziba, hogy egy különállót megnézzen egy ikonikus karakterről? Mert azt azért csak nem hiszed, hogy tök jónak találták a trailert, de direkt ki akartak szúrni magukkal.

Nem hiszem, hogy érdemes lenne túlbonyolítani. Volt némi balhé a színfalak mögött és a sokakat nem fogtak meg a reklámok. Ennyi. Az, hogy páran hisztiztek és túlérzékenykedték (ilyen ez a mai generáció, mindenre besérül) Az utolsó jedit, meg nem jelent semmit, hiszen ők voltak ott a Han Soló első napján.
  • polgar042
    Igen, örülünk.
  • dzsagon
    A 0 lenne a jó szám.
  • BaliBoy
    Még mindig fordítva ülnek a lovon! A Solo veszte Kathleen Kennedy és Rian Johnson ámokfutásának köszönhető!
  • wraithLord
    Hát, annak jobban örülnék, ha a Disney normális stábot bízna meg a Star Wars filmek menedzselésével és készítésével, mert ez eddig csak annyit jelent, hogy ritkábban fognak jönni majd kaki Star Wars filmek. :D
    Bár igaz, ha más előnye nincs, legalább több idő lesz megemészteni, hogy mi volt már megint ez a Star Wars-nak látszó sz*r... :D Már aki úgy dönt esetleg, hogy megnézi.
  • ostoros
    Örülünk Vincent?