Szekeres Viktor

A kritikusok imádták,a nézők utálták az új sikerhorrort

Az Örökség megosztotta a nézőket.

A hét egyik kritikuskedvenc mozis premierje az Örökség (Hereditary) című horrorfilm volt, melyet a legtöbb újságíró imádott, amiről a 93% RottenTomatoes pontszám is tanúskodik - az eddig feldolgozott 165 kritikából 153 volt pozitív, és mindössze 12 ütött meg negatív hangnemet. A nézők között közel sem volt ennyire hozsannázva azonban a film, ami azt jelezheti, hogy a rajongók mellett sokan csak a vélemények miatt választották a filmet, utána pedig csalódtak, mert még véletlenül sem mindenkinek szóló és könnyen fogyasztható alkotásról van szó. (Ami egyébként valóban zseniálisan jó.)


Mindez abból derül ki, hogy még az első napos amerikai nézők körében végzett, a megtekintők véleménye után érdeklődő felmérés eredménye is csak D+ volt, ami a hazai rendszer szerint is maximum csak "kettes fölé" átlagosztályzatot jelent. Ettől még a film meglepően jól kezdte meg mozis pálya futását, hiszen 3 nap alatt 13 milliós bevételre tett szert, s ezzel forgalmazója, az A24 legjobban nyitó alkotásává vált.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Voltan #7
    Ez valószínűleg azért van, mert a kretén nézőknek fogalmuk sincs arról, mi az igazán jó horror. Mindenki a jumpscare-eket várja, és ennyi, pedig az a legolcsóbb, leggagyibb eszköz a horror repertoárban. A nyomasztó, torokszorító hangulat sokkal többet nyom a latban, de persze annak létrehozásához már kreatívnak kell lenni, míg ijesztegetni egy kétéves is tud. Az egybites közönség meg jobban szereti a bazári tucat vackot, mint a minőséget. Ez persze nem teljes mértékben az ő hibájuk, az elmúlt évek termése hozza ki ezt belőlük. Tisztelet a kevés kivételnek.
    Utoljára szerkesztette: Voltan, 2018.06.12. 17:06:19
  • Ender Wiggin #5
    jézusom. a második számú SG troll megint lecsapott. az engem hol érdekel, hogy polgár042 hányszor használja? a média a lényeg, mert ők az ízlés- és véleményformálók. és nem csak bulvárszinten, bármilyen pedigréjű filmes-portál vagy sajtótermék dobálja a szuperlatívuszokat meglehetősen könnyen.
  • zetortraktor #4
    Már megint egybites gondolkodás. Csak azért, mert másoktól ilyeneket olvasol (ami ugye a te bulváréhségedet jelzi), annak nincs súlya, hogy polgar042 szerint zseniális, aki az elmúlt fél évben kétszer használta ezt a szót? LOL.
  • Ender Wiggin #3
    a zseniális jelzővel úton útfélen találkozni manapság. a szónak már nincs igazán súlya...
  • Kelta #2
    Mitől?
  • polgar042 #1
    Szerintem is zseniálisan jó.