Szekeres Viktor

Rettenetes június vár ránk mozis szempontból

Egy zseniális filmet már biztos láthatunk a hónapban, de egyébként csak folytatások jutnak nekünk, amik közül egy-másik ugyan ígéretesnek tűnik, de hisszük, ha látjuk.

Hányszor voltál moziban májusban?
 • Egyszer sem.
 • Egyszer.
 • 2-3-szor.
 • 4-5-ször.
 • 5-nél többször.
Sok filmmel kezdődött a nyár első hónapja (mely a mozis nyárnak már kvázi a közepét jelenti), más kérdés, hogy a legtöbb nézőt csak és kizárólag a Jurassic Word: Bukott birodalom (Jurassic World: Fallen Kingdom) fogja érdekelni, ami pont olyan lett, amilyenre számítani lehet. A hónap egyik leghájposabb darabja is megérkezett a csütörtökön indult mozis héten, természetesen az Örökség (Hereditary) című horrorról van szó, ami egy elsőfilmes rendező alkotása és alapvetően mindössze egy család széteséséről szól, de egészen húsba vágó eredménnyel teszi mindezt. A hetedikén bemutatott filmek közül még a chilei Egy fantasztikus nő (Una mujer fantástica) emelhető ki, mely a magyar jelölt elől elhalászta az idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat - ebben a transznemű főhősnek a fiúja halálával kell megbirkóznia.

Nem vagyok sorozatgyilkos

Érkezett még a héten egy francia romantikus komédia, a Szerelembe gurulva (Tout le monde debout), amiben egy megrögzött nőcsábász kerekes székesnek kiadva magát hajt egy nőre, a Kim Dzsongil bemutatja (The Lovers & the Despot), ami egy igen érdekes doku, ami egy színésznőről és egy rendezőről szól, akiket elraboltat az észak-koreai diktátor, hogy udvari filmeseivé tegye meg őket, a japán A naplemente ragyogása (Hikari), ami két látássérült szerelméről szól, és a Három tánc című magyar dokumentumfilm Halász Glória rendezésében, ami a Magyar Táncművészeti Egyetem klasszikus balett szakos fiú diákjainak három generációjáról szól, akik életben tartanak egy 600 éves műfajt, miközben megküzdenek a családtól való elszakadással, a szigorú elvárásokkal, a fizikai és lelki fájdalommal. Végül bemutatásra került a A művészet templomai – Hitler kontra Picasso (Hitler vs Picasso and The Others – The Nazi Obsession for Art), ami egy olasz dokumentumfilm.

Sicario 2: A zsoldos

A hónap második mozis hete 14-étől már nem lesz filmben ennyire gazdag, hiszen "csak" öt premiert kapunk, s bár közöttük három hollywoodi popcorn film is lesz, a Jurassic World 2 miatt igazi közönségsikerre esélye alkotást nem láthatunk. A Gotti (Gotti) John Travoltával odakint minimális terítést kap a mozikban, egyébként a címszereplőről, valamint a New York-i Gambino bűnszervezetről szól. A Kutyaparádé (Show Dogs) egy beszélő kutyás idióta komédia lesz fiataloknak, és Túl szexi lány (I Feel Pretty) címmel Amy Schumer is új vígjátékkal jelentkezik, amiben egy nő balesete miatt bombázónak kezdi el látni magát, és ami, ha Amerikában nem lett siker, akkor itthon sem valószínű, hogy az lesz. Ki tudja, lehet, hogy Danny Boon új "falusi" francia komédiája, a Vissza a gyökerekhez (La ch'tite famille) fogja leginkább megtalálni a közönségét, mely film mellett még a svéd Az élet napos oldala (Solsidan) lesz látható jövő héttől, ami egy tévésorozat alapján készült és három pár életébe nyújt vicces betekintést.

Vissza a gyökerekhez

Június 21-én kerül mozikba az Ocean's-filmek folytatása/spinoffja, az Ocean's 8 - Az évszázad átverése (Ocean's 8) olyan színészekkel, mint Cate Blanchett, Sandra Bullock vagy Anne Hathaway. Aki a rablós-átverős műfaj helyett a horrort szereti, annak a Felelsz vagy mersz (Truth or Dare) tűnik korrekt választásnak, amiben az ismert játék a tinik körében szedi áldozatait. A Gombos Jim és Lukács, a masiniszta (Jim Knopf und Lukas der Lokomotivführer) egy német családi kalandfilm lesz Michael Ende könyve alapján - aki nem ismeri a könyvet, annak talán rémlik a 90-es évekből a Dolls United technóslágere, amit a régi bábfilm ihletett. A hét utolsó két premierje tűnik ezúttal a legérdekesebbnek: az egyik egy ismert könyv alapján készült egy 17 éves meleg srácról, a címe Kszi, Simon (Love, Simon), míg a másik a Merülés a szerelembe (Submergence), ami James McAvoy és Alicia Vikander főszereplésével készült az itthon évtizedek óta népszerű Wim Wenders rendezésében, és egy szokatlan romantikus dráma, melynek két, egymástól több ezer kilométerre lévő főszereplője emlékszik vissza korábbi kapcsolatukra.

Szerelembe gurulva

A hónap zárása kifejezetten fantáziátlannak tűnhet, hiszen két második részt is kapunk, melyek kapcsán bőven elég az előző epizódokra utalni, nem valószínű, hogy bárki is a történet miatt nézné meg a Sicario 2: A zsoldost (Sicario 2: Day of the Soldado) vagy a Szupercella 2: Hadest (Escape Plan 2: Hades), bár utóbbinál mindenképp megjegyzendő, hogy Arnold Schwarzenegger nem lesz benne Sylvester Stallone oldalán. 28-án a két folytatás mellett még a Nem vagyok sorozatgyilkos (I Am Not a Serial Killer) kerül mozikba, ami egy kifejezetten meglepő film, melyben egy sorozatgyilkosok megszállottjának számító tini egy természetfölötti képességekkel rendelkező rosszfiú nyomába veti magát.

Kutyaparádé

Melyik júniusi hazai mozis premier érdekel legjobban?
 • Jurassic World 2
 • Sicario 2
 • Szupercella 2
 • Oceans 8
 • Örökség
 • Vissza a gyökerekhez
 • Kszi, Simon
 • Túl szexi lány
 • Valamelyik a többi közül.
Júliusban ugyan lesznek húzócímek a premierek között, de jelen állás szerint a négy hétre tíz darab bemutató jut, így igencsak be kell osztani azokat. Még akkor is, ha azok közül féltucat nagy, hollywoodi dobás, négy ráadásul folytatás is egyben, így mindenképp jobban fogja érdekelni a nézőket, mint egy eredeti film.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • petrov144 #2
  Mért rettenetes a június? Havi blockbuster pipa, Jurassic Park. És ott a Sicario meg a Szupercella folytatása, meg egy újabb pazar horror.

  A csajok is megkapják az Ocean's filmjüket. A többi meg a szokásos művészfilmes rétegnek való
 • RelakS #1
  Dínók kipipálva, jöhet a Menekülési Terv 2 ... izé, Szupercella 2. Az is kapja be, aki ilyenre magyarított. Szerencsére nem tudták elnyomni az időjárási esemény találatait.