Szekeres Viktor

Augusztusban értelmes filmeket is láthatunk a hazai mozikban

Végre egy százmilliós költségvetésű látványfilm sem kerül a mozikba, augusztusban szerencsére csak a tartalomért kell fizetnünk, nem a külsőségekért.

Hányszor voltál moziban júliusban?
  • Egyszer sem.
  • Egyszer.
  • 2-3-szor.
  • 4-5-ször.
  • 5-nél többször.
Augusztus igen színes hónapnak ígérkezik mozifilmes premierek szempontjából, ezt csak a reklámok alapján, a színes-szagos, csinbumm produkciókra befizetők fogják sajnálni, ők nem sok mindent fognak megnézni. Itt van például a harmadikán indult első mozis hét, három teljesen különböző premierrel, mely három különböző közönséget szolgálhat ki. A fantasy-rajongók örülhetnek, hogy végre láthatják Stephen King remek könyvsorozatának, A Setét Toronynak (The Dark Tower) az adaptációját, ami elég lutrinak tűnik, hogy kinek jön be majd, hiszen a többség (nézők és kritikusok egyaránt) lehúzta a végeredmény. Azért tízből két-három néző így is tapsolni fog - talán épp mi leszünk azok.

A romantikus történetek rajongói egy másik nagy sikerű regény adaptációjának örülhetnek, bár a Minden, minden (Everything, Everything) lehet, hogy kevés olyan nézőt fog megnyerni, akik nem olvasták a külvilágtól hermetikusan elzárt lány történetét, és csak plakátok alapján kell döntést hozniuk. A hét harmadik premierje francia, az Ötven tavasz (Aurore), ami egy munkáját elvesztő nőről szól, aki hirtelen saját kezébe veszi az irányítást és úgy dönt, új életet kezd, miután nagymama lesz és összetalálkozik fiatalkori szerelmével.

Egy kupac kufli

A laza hét után 10-étől erősítünk, egy reme, és egy pocsék kritikákat kapó amerikai filmmel. Még csak a kiválasztott kritikusok írták meg a véleményüket a Démonok között-univerzumban játszódó horrorról, az Annabelle 2: A teremtésről (Annabelle: Creation), de a RottenTomatoes 100%-os mutatója így is biztató - lesz ez még így sem. Az Emoji-film (The Emoji Movie) viszont már megkapta az összes kritikáját Amerikában, és az 53-ból 3 pozitív lett, ami kemény 6%-ot jelent az RT-n - hiába kreatív az animációs film, ha totálisan középszerű.

Az Anyák elszabadulva (Fun Mom Dinner) című film eléggé megszívta, hogy tavaly kijött a Rossz anyák, hiszen mindenki koppintásnak fogja gondolni - akár az, akár nem az, ugyanarról szól a két komédia, bár ehhez még bele kell keverni a Csajok hajnaligot is, hiszen egy vacsorapartit fed le a sztori. Az utolsó premier a héten egy francia komédia lesz, a Bébibumm (Telle mère, telle fille) Juliette Binoche-sal - ebben egy anya és lánya egyszerre lesz várandós.

Have a Nice Day

Augusztus harmadik mozis hete elég kemény lesz, nyolc premiert hoz el, talán ezért is kerül a Csupó Gábor-féle Pappa pia már kedden, 15-én moziba - vagy az év egyik nagy hazai közönségfilmes sikere lesz, mint anno a Csinibaba vagy a Made in Hungária, vagy pedig... Egy kupac kufli címen egy másik magyar film is érkezik ezen a héten, a KEDD stúdió gyerekanimációja Dániel András könyvéből készült és a tévében, a Kiwin már láthatóak az epizódjai.

Ugyancsak gyerekeknek szól egy közepes hollywoodi animáció folytatása, a A mogyoró-meló 2 (The Nut Job 2: Nutty by Nature), valamint még Kínából is érkezik egy animáció erre a hétre, a Have a nice day (Hao ji le), de ez még véletlenül sem kisebbeknek készült, hiszen egy táska pénzért zajló véres konfliktus lesz a középpontjában.

Annabelle 2: Teremtés

A hét további premierje nagyobb anyagi sikerre is esélyes filmek lehetnének, de. A szerencse háza (The House) című házikaszinós komédia Will Ferrellel Amerikában nagy bukás volt, vajon miért lenne itthon siker? A Raid - A törvény nemében (Raid dingue) "hátránya", hogy francia, hiszen Amerikából érkezve sokkal több nézőt érdekelhetne egy fegyveres egységbe kerülő nő köré szőtt komikus sztori, bár a nemrég A sóherben látott Danny Boon rendezése így is elég pihent agyú ahhoz, hogy az előzetesével bevonzzon pár ezer nézőt.

Az ígérettel (The Promise) az a probléma, hogy Christian Bale ide vagy oda, nem kommersz film, de még csak nem is annyira elismert, hogy az értő közönséget meggyőzze az Ottomán birodalom végnapjai idején játszódó romantikus történet. Végül pedig itt van nekünk egy kőkemény francia thriller, a K.O. (K.O.), amit a Visszajárók című sorozat készítője rendezett, és egy érdekes testcserés sztorit mutat be, amiben semmi sem az, aminek látszik. A hazai európaifilm-fóbia miatt ez az alkotás sem számíthat átütő sikerre, pedig megérdemelné, tényleg erős és eredeti lett.

Anyák elszabadulva

A hónap végén már csak levezetünk. Előbb 24-étől négy premierrel, melyek közül a Sokkal több mint testőr (The Hitman's Bodyguard) című akciókomédia Ryan Reynolds és Samuel L. Jackson főszereplésével biztos sikernek ígérkezik, a Logan Lucky - A tuti balhé (Logan Lucky) című rablós-átverős buli Daniel Craiggel pedig szórakoztató és jól sikerült alkotásnak, ami nehezebb eladhatósága miatt már nem feltétlenül lesz annyira nézett, de talán a jó kritikák segíthetnek rajta.

Ekkor érkezik még egy ikszedik horrorfolytatás, az Amityville: Az ébredés (Amityville: The Awakening), valamint a Fiú a vonaton (The Boy on the Train), aminek semmi köze A lány a vonatonhoz, hiszen ez egy filmesről szól, aki visszatér Budapestre sok évvel ezelőtt forgatott filmje vetítésére, amiben a gyermekvasutak világát mutatta be, és a vetítés után találkozik egy férfival, aki filmje egyik szereplőjének vallja magát, és emel pár kifogást ábrázolása kapcsán - mindezt amerikai rendezővel és sok magyar színésszel.

Az Emoji-film

Augusztus 31-én pedig jön Tom Cruise sikerre egyáltalán nem predesztinált premierje, a Barry Seal: A beszállító (American Made) című drogos sztori, mely révén kiderülhet, hogy egy sztár nevével el lehet-e adni egy nem túl kommersz filmet.

Raid - A törvény nemében

Melyik augusztusi hazai mozis premier érdekel legjobban?
  • A Setét Torony
  • Annabelle 2: A teremtés
  • Pappa pia
  • Az Emoji-film
  • Raid - A törvény nemében
  • Logan Lucky - A tuti balhé
  • Sokkal több mint testőr
  • Barry Seal: A beszállító
  • Valamelyik a többi közül.
Szeptemberben végleg véget ér a nyári punnyadás és ismét visszatérünk a heti 7-8 filmpremierhez, így esélytelen lesz tartani a lépést a bemutatókkal, de azért megpróbáljuk, csak legyen minél több tömbösített, vagy egy napra időzített sajtóvetítés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #5
    Ez így nem teljesen igaz. Samuel L. Jacksonnak is elég tetemes Zs kategóriás felhozatala van.
  • KoLaMan #4
    Ép vihar volt, kellemes a hőfok, szóval higgadtan, hüvös fejjel kijelenthetem: bizony, a Valerian látványos ÉS - semmi több. Az általad említett filmeknek egyenként sem ér a közelébe, nem hogy azokat összeadva...
    Nem lehet, hogy Te voltál túl sokáig napon?
  • ZenMillitia #3
    mi ez a hulyeseg? valami nem garantalhat tartalmat es latvanyt parallel?
    pl a valerian latvanyos ES olyan szines tartalmat kinal,mint a gyuruk ura, harry potter, star wars es az avatar egyutt veve. vagy meg annal is tobbet.
    ilyen ferditest reg lattam, nagy a meleg sracok, de ennyire?
  • Inquisitor #2
    Szerintem a Raidnek nem kell folytatás, inkább a teljes stáb csináljon egy teljesen új, legalább olyan jó filmet.

    Raid 3 helyett jön a Triple Threat, Iko Uwais, Tony Jaa, Tiger Chen főszereplésével, a rossz fik csapatában is jó pár nagy névvel, érdemes megnézni a trailert.
  • Jagdgeschwader #1
    A Setét Torony (a könyvek egész kiválóak) és a Sokkal Több mint Testőr izgatja csak a fantáziám. Amiben Samuel L. Jackson szerepel rossz film nem lehet!

    A Raidről meg azt hittem, a zseniális indonéz produkciót bővítik trilógiává :(