Szekeres Viktor

Újabb Ken Follett-regényből készül tévésorozat

A Katedrális és folytatása után a Vadmacskákból is tévésorozat készülhet.

Ken Follett itthon és a világ sok táján népszerű regényíró, de meglepő módon könyveiből nem készítenek sok tévésorozatot, még most sem, az aranykornak nevezett időszakban. Jó pár éve persze a Katedrális, valamint a folytatása, Az idők végezetéig is kapott egy-egy minisorozatot, de azóta semmi hír. Legalábbis eddig nem volt hír, hiszen most bejelentették, hogy elkészül a Vadmacskák, azaz a Jackdaws.

A sorozat készítője Mick Ford. A történet a II. világháború során megszállt Franciaország női lázadó csapatáról szól. Eredetileg 4 részes minisorozatot terveztek belőle a BBC-re, de a csatornának volt elég II. vh-s drámája, így újrafejlesztették, és több évados, 8 részes szezonokkal operáló projekt lett, ami időben is korában fog indulni, tehát fel fogják vezetni a regény cselekményét.

Íme a könyv hazai kiadásának fülszövege: ""- Hárman vannak - súgta Flick. - Két férfi és egy nő. - Mély lélegzetet vett. Úgy érezte, eljött a könyörtelen leszámolás ideje.
- A két férfit agyonlőjük, jó? Ruby bólintott. Flick hálát adott az égnek, hogy ez a Csóka sosem veszti el a fejét.
- A nőt nem akarom megölni, hátha ki tudunk szedni belőle valamit, de ha szökni próbálna, azonnal végzünk vele.
- Értem.
- A férfiak a konyha bal oldalán állnak. A nő valószínűleg kimegy ajtót nyitni. Az innenső ablak a tiéd, a túlsó az enyém. A hozzád legközelebb eső fickóra célozz. Akkor lőj, amikor én."
Ken Follett legújabb izgalmas akcióregénye a 2. világháború idején játszódik Franciaországban a partraszállás előtti napokban. Az Angliából átdobott, női ügynökökből álló Csókacsapat nevű különítmény férfiakat megszégyenítő bátorsággal és leleményességgel harcol a náci hadi gépezet ellen... A néhány napos akció során házasságok mennek tönkre, új, viharos szerelmek lobbannak fel, és ezekből nem mindig hagyományos kapcsolatok szövődnek...
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!