Szekeres Viktor

A vidékiek is láthatják az idei legjobb magyar filmeket

A 3. Magyar Filmhétből a vidékiek sem fognak kimaradni.

Ha van valami, amiben mindenki egyetérthet, akkor az az, hogy a tavalyi után az idei is remek éve volt a magyar filmeknek - akár mozis, akár tévés alkotásokról van szó. Persze ez nem egy nagyívű kijelentés, hiszen viszonylag szűk kör van ezzel tisztában, a legtöbb magyar premier pár ezer vagy pár tízezer nézőt érdekel, a többség nem látja ezeket a filmeket, és érdekes módon ők azok, akik negatív véleménnyel illetik azokat, természetesen (tisztelet a kivételnek) látatlanban.

A magyar filmeket kedvelők örömére a Magyar Filmakadémia Egyesület, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával 2017. február 27. és március 5. között ismét megrendezésre kerül a Magyar Filmhét (immáron harmadjára), és azt követően a 2. Magyar Filmdíj ünnepélyes díjátadóját is megrendezik. A filmalkotásokat a filmelőállítók vagy a filmalkotók 2016. december 20-áig regisztrálhatják, nevezhetik.

Ezzel kapcsolatos remek hír, hogy jövőre első alkalommal Budapest mellett 10 vidéki nagyvárosban is vetítik majd a nevezett filmeket, sőt országos közönségdíjat is odaítélnek. A rendezvényben résztvevő mozik: Budapest – Cinema City MOM Park, Debrecen – Apolló mozi, Kaposvár – Szivárvány Kultúrapalota, Miskolc – Művészetek Háza, Nyíregyháza – Krúdy Gyula Art mozi, Pécs – Apolló mozi, Székesfehérvár – Barátság mozi, Szeged – Belvárosi mozi, Szolnok – Tisza mozi, Szombathely – Agora-Savaria Filmszínház, Szentendre – P’art mozi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!