Szekeres Viktor

Kialakult egy magyar filmek iránt érdeklődő réteg

Kábé ötezer nézőt érdekel egy kommersz, nem agyonreklámozott magyar film első körben.

Csütörtökön egy újabb magyar közönségfilmet mutattak be. A kút pontosan illeszkedik a Hurok és a Tiszta szívvel mellé, hiszen mindhárom alkotás közönségbarát és kifejezetten jól sikerült, legalábbis a kritikák inkább pozitív hangvételűek, mintsem negatívak. Azonban, mint társaira, A kútra sem ültek be túl sokan, így csak akkor lehet igazán sikeres, ha jó szájhagyománya lesz.


A kútra hétvégén 4 815-en váltottak jegyet, amivel a film bevétel szempontjából (4,7 millió forint) nem került be a toplista első tíz helyezettje közé, azonban nézettsége alapján megcsípte a tizedik pozíciót. Ez a nyitány nagyjából parallel volt a Tiszta szívvel 5 04 és a Hurok 4 815 nézőjével, ami viszonylagos következetesség jelez a közönség részéről. Ez az eredmény jó eséllyel elég lehet a 20 ezer néző eléréséhez, de jó visszhang esetén a 30 vagy a 40 ezres össznézőszám sem elképzelhetetlen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #3
    Mindig vicces, hogy olyannak van baja a magyar filmekkel, aki nem is nézi őket, és fogalma nincs arról, hogy milyenek. Az biztos, hogy az elmúlt 2 év felhozatala nagyon erős volt, az ideire sem lehet panasz. Más kérdés, hogy erről tényleg csak 20-30 ezer ember tud. A többiek meg divatból köpködjenek csak.
  • Relixo #2
    "Kialakult egy magyar filmek iránt érdeklődő réteg "
    Igen, mindennek megvan a maga közönsége, még a valóvilágnak meg a hasonló műsoroknak is...... ez nem azt jelenti,hogy valami jó,csak azt,hogy van rá kereslet mert sok az alja réteg!(akinek nem inge...) :D
  • archelf #1
    Kialakult a "magyar film", ami iránt már van, aki érdeklődik...