Szekeres Viktor

Várva várt folytatás­filmekkel nyit a nyár a magyar mozikban

Imádjuk a folytatásokat, a magyarok inkább folytatást néznek, mint eredeti filmet, ezért a nyár első hónapjában írd és mondd, 6 második részt láthatunk itthon.

Hányszor voltál moziban májusban?
  • Egyszer sem
  • Egyszer
  • 2-3-szor
  • 4-5-ször
  • 5-nél többször
A június egyértelműen a folytatásfilmekről fog szólni a magyar mozikban, s nem is egyszerűen csak folytatásfilmekről, hanem konkrétan második részekről, hiszen azokból féltucat jut el hozzánk - ilyen kínálatban meg kell becsülni az eredeti filmeket. Ráadásul ez a felhozatal remek próbatétel lesz a folytatások ellen hőzöngők számára, hiszen mindenki tudja, hogy annak ellenére, hogy sokan felemelik a hangjukat a rókabőr-effekt ellen, a többség nem az előzmény nélküli filmeket választja itthon sem. Elég megnézni a Rendes fickók iránti érdeklődést múlt héten, és lehet tippelni, hogy a Pénzes cápa vagy a Központi hírszerzés hány százalékot fog kapni a lenzi szavazásunkon.

Központi hírszerzés

Másodikától, vagyis csütörtöktől az éppen aktuális folytatásfilm az Amerikában már hatalmasat bukó Alice Tükörországban (Through the Looking Glass) lesz, amit az eredetivel ellentétben nem Tim Burton rendezett - ki tudja, talán nálunk nagyot durranhat. Emellett ugyancsak hollywoodi kommerszként láthatjuk George Clooney és Julia Roberts főszereplésével a Pénzes cápa (Money Monster) című drámát, melyet Jodie Foster készített egy pénzügyi gururól. A Máris hiányzol (Miss You Already) egy angol film lesz két barátnőről, akiket Drew Barrymore és Toni Colette alakít, a Haifai kikötő (Hayored Lema'ala) egy afféle izraeli filozofikus körkép, míg a Pannónia Entertainment jóvoltából ismét látható lesz a magyar mozikban a Kék bársony (Blue Velvet), ami David Lynch (mondjuk ki) legjobb filmje 1986-ból.

A függetlenség napja 2

A június kilencedikén érkező filmek közül már könnyebb lesz választani, hiszen csak négy premiert kapunk ekkor. A prímet ismét a folytatások viszik: a Szemfényvesztők 2 (Now You See Me 2) a bűvészes átverős krimi folytatása lesz (ugyanaz a sztori, csak mindenből többet kapunk), míg a Démonok között 2 (The Conjuring 2) a döbbenetes népszerűségnek örvendő, valós alapokon nyugvó paranormális horror második része. E héten a 'futottak még'-címkét az Izzie nyomában (Izzie's Way Home) című halas animáció kapja Amerikából (a magyar cím erősen hajaz valamire...), a Csodálatos Boccaccio (Maraviglioso Boccaccio) pedig egy olasz film, ami a 14. századi pestisjárvány idején játszódik, és pár, a kór elől vidékre menekülő fiatalról szól.

Neon démon

Június tizenhatodikától ismét öt bemutatót kapunk. A legtöbben biztos, hogy a Némó nyomában folytatását, a Szenilla nyomábant (Finding Dory) fogják látni, pedig a korhatáros Központi hírszerzés (Central Intelligence) című vicces akciózás is jól elsülhet Dwayne Johnson és Kevin Hart főszereplésével. Szerezhet még pár nézőt a héten az Emilia Clarke és Sam Claflin főszereplésével készített, Angliában romantikázós Mielőtt megismertelek (Me Before You), de sem a dán Egy szó mint száz: szerelem!-re (Lang historie kort), melyben három éven át kísérhetjük nyomon öt késő harmincas-kora negyvenes nő életét, sem pedig a Mapplethorpe: Look at the Pictures című portréfilmre, mely Robert Mapplethorpe-ról, az 1989-ben AIDS-ben elhunyt amerikai fotóművészről szól.

A Bigger Splash

23-án egyrészt érkezik A függetlenség napja: Feltámadás (Independence Day: Resurgence), ami szinte mindenki meg fog nézni, míg az ínyencek az új Refn-filmet, a Neon démont (The Neon Demon) élvezhetik - a kritikák ugyan elborultnak tartják a végeredményt, de nem Drive-szintűnek. A harmadik heti újonc pedig a dán A modell (The Model) egy feltörekvő fiatal modellről szól, aki Párizsba költözik, majd egy számára terhes kapcsolatba kerül.

Tarzan legendája

Harmincadikán is csak három premier lesz, de a popcorn filmek kedvelői nem fognak unatkozik, hiszen nem csak az előzetesek alapján teljesen jónak tűnő Tini nindzsa teknőcök: Elő az árnyékból (Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows) vár rájuk, hanem egy újonnan induló sorozat első része, a Tarzan legendája (The Legend of Tarzan) is. Hármaskának a kifejezetten jó kritikákat kapó, karakterizálós krimi, a A Bigger Splash kerül a héten bemutatásra, mely Olaszországból érkezik olyan színészekkel, mint Dakota Johnson, Tilda Swinton és Ralph Fiennes - történetének középpontjában egy híres rocksztár áll.

Tinin nindzsa teknőcök 2

Melyik júniusi hazai mozis premier érdekel legjobban?
  • Szemfényvesztők 2
  • Némó nyomában 2
  • Tini nindzsa teknőcök 2
  • Alice Csodaországban 2
  • Démonok között 2
  • A függetlenség napja 2
  • Tarzan legendája
  • Központi hírszerzés
  • Pénzes cápa
  • Valamelyik a többi közül
Júliusban tovább folytatódik a nyár, legalábbis, ami a mozik műsorát illeti, összességében kevés film érkezik, de azok zöme nagyot akar majd durranni. Ismét csak főleg folytatásokról lesz szó, új Jégkorszakról, új Bourne-filmről, új Szellemirtókról és új Star Trekről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NAGYmenET #2
    Jelen állása épp:

    A függetlenség napja 2 - 63% (184 szavazat)

    2. helyen nálam is :
    Szemfényvesztők 2 13% (38 szavazat)
  • Whysper #1
    A függetlenség napja 2 --- oda vert a többinek ahogy nézem %-ban 8)