Szekeres Viktor

Az SG olvasóit sem a jó filmek érdeklik?

Miért nem érdekelt senkit az egyik legjobb augusztusi mozifilm?

Az SG-n megjelenő filmes kritikáinknál mindig rá szoktunk kérdezni arra, hogy az adott filmről mi a véleménye az olvasónak, vagyis nektek. Ennek természetesen az a célja, hogy ne csak a mi véleményünket olvashassátok, hanem, hogy nagyjából látni lehessen, hogy a többség mit gondol róla. Természetesen szavazni csak az olvasók bizonyos része szokott, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb mozis premiert sokan nem is látták, így nem tudják véleményezni. Azonban mindig érdekes látni, hogy egy-egy ilyen, a film minőségét firtató kérdésre hány válasz érkezik, hiszen az értékből azt is le lehet szűrni, hogy mekkora érdeklődést tanúsítottatok az adott bemutató iránt.


Az elmúlt hónapok új filmjei közül természetesen a Halálos iramban 7 kapta a legtöbb értékelést (1178), de nagyon népszerű volt köreitekben az új Mad Max (701) és a Ted 2 (405) is. Azonban meglepetésre az augusztusi premierek között akadt egy film, amire olyan kevés szavazat érkezett, mint eddig talán még soha. Még az Annie (36) vagy a Foxcatcher (47) is több olvasónkat érdekelte, mint Az ajándék című, egyébként nem csak szerintünk remekül sikerült thriller (kritikánk itt olvasható), amire mindössze 23 szavazat érkezett - csekély vigasz, hogy ezek közül 16 szerint jó lett a film, 3 szerint közepes, míg négyőtök úgy vélte, hogy rossz lett a film. (Érdekesség, hogy az augusztusi premierek közül az általánosan szinte csak negatív kritikákat kapó Vakáció már 111, míg a végképp mindenki által megtaposott Fantasztikus négyes 195 szavazatnál tart.)

Másodszori átnézésre egyébként kiderült, hogy a Rekviem egy macskáért (kritikánk) még kevesebb, szám szerint 19 szavazatot kapott tőletek, azonban ez a film jóval kevesebb moziban volt látható itthon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ElNano #25
    Majd ha kijön BDRIP-ben, érdekelni fog. Több ezer forintért másfél óra viszont teljesen egyértelmű, hogy hidegen hagy és ha nem jönne ki sehogy, akkor sem nézném meg moziban, mert nem éri meg az árát. Majd ha a fizetések megduplázódnak és az árak maradnak ezen a szinten, vagy a mozijegyek megfeleződnek, mondjuk mert nem kellene adni a gyökereknek egymillió dolcsis napi gázsit, akkor majd elmegyek moziba minden jött-ment szarra. De benne vagyok abban is, hogy olyan fizu-ár arányok legyenek itthon, mint az EU nyugati részén, és akkor oké, heti szinten járkálok moziba. Addig azonban menjenek csak a kritikusok az ingyenjegyeikkel. (SW-re azért elmegyek én is. :D)
  • schultz6354 #24
    de tudnak azok a taplok legalabb heJesen? irni?
  • molnibalage83 #23
    De mit csináljak, a a társadalom kétszámjegyű százalké nettó neveletlen tapló egyén...? Nem hallom a filmet, mert dumál, telefonál vagy zakcsóval zörög.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.09.10. 14:16:16
  • Atisz #22
    Megvan az a tudatos fogyasztói réteg akár 5% is ;)
  • Atisz #21
    Kicsit sok a kommentek közt a parasztozás, olyan, mintha az ember valami cigány fórumot olvasna (aki nem tudná, ők a magyarokat nemes egyszerűséggel csak parasztnak hívják) :)

    Magára a cikkre reflektálva egyáltalán nincs semmi különös abban, ha nem találkozik az olvasótábor véleménye a szerkesztők által leírtakkal. Én már annak örülök, hogy egy nem-szuperhősös filmet propagáltok, de csodák sajnos nincsenek: ha megnézitek, hogy hány cikk készül az sg.hu-n komoly, illetve az előbb említett filmekről, akkor nem kellett volna ekkora meglepetést okoznia a kapott eredményeknek.
    A kioktató hangnemért pedig elnézést.
  • Ender Wiggin #20
    130 km-re van a legközelebbi mozi (cinema city). így aztán nem sűrűn jutunk el. utoljára az avatart láttam ott :-D, igaz ezért még egyszer oda-vissza 400 km-t (tehát 800-at összesen) is utaztam, hogy IMAX-ban is lássam...
    szóval az elmúlt évek felhozatala az én szemszögemből nem kiáltott fingós, röhögős, mobilozós, szürcsölős, kajával zörgős moziteremért.
  • molnibalage83 #19
    Ez nem beügyeskedés. Jellemzően mindig van nálam víz. Bringával járok mindenhova szinte vagy bármikor arra felpattanok hosszabb túrára. Nagyon ritkán nincs víz nálam...
  • MiQ #18
    „Miért nem érdekelt senkit az egyik legjobb augusztusi mozifilm? ”

    ... mert az, hogy egy film valaki szerint a legjobb, az bizony szubjektív, mint az ízlés ... ha nem érdekelt senkit, hogy lehet a legjobb? :O
  • wraithLord #17
    Pedig nincs is annál jobb, amikor megzabál az ember 1 liter popcornt még a reklámok alatt, aztán egész film alatt marja a só a pofáját... :D
  • molnibalage83 #16
    A jó film alatt egyszerűen a film annyira leköt, hogy inni is elfelejtek. A Felhőatlasz nem rövid film. Volt nálam víz, elő sem vettem, pedig kivételesen ott vettem és nem vittem.