25
  • ElNano
    #25
    Majd ha kijön BDRIP-ben, érdekelni fog. Több ezer forintért másfél óra viszont teljesen egyértelmű, hogy hidegen hagy és ha nem jönne ki sehogy, akkor sem nézném meg moziban, mert nem éri meg az árát. Majd ha a fizetések megduplázódnak és az árak maradnak ezen a szinten, vagy a mozijegyek megfeleződnek, mondjuk mert nem kellene adni a gyökereknek egymillió dolcsis napi gázsit, akkor majd elmegyek moziba minden jött-ment szarra. De benne vagyok abban is, hogy olyan fizu-ár arányok legyenek itthon, mint az EU nyugati részén, és akkor oké, heti szinten járkálok moziba. Addig azonban menjenek csak a kritikusok az ingyenjegyeikkel. (SW-re azért elmegyek én is. :D)
  • schultz6354
    #24
    de tudnak azok a taplok legalabb heJesen? irni?
  • molnibalage83
    #23
    De mit csináljak, a a társadalom kétszámjegyű százalké nettó neveletlen tapló egyén...? Nem hallom a filmet, mert dumál, telefonál vagy zakcsóval zörög.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.09.10. 14:16:16
  • Atisz #22
    Megvan az a tudatos fogyasztói réteg akár 5% is ;)
  • Atisz #21
    Kicsit sok a kommentek közt a parasztozás, olyan, mintha az ember valami cigány fórumot olvasna (aki nem tudná, ők a magyarokat nemes egyszerűséggel csak parasztnak hívják) :)

    Magára a cikkre reflektálva egyáltalán nincs semmi különös abban, ha nem találkozik az olvasótábor véleménye a szerkesztők által leírtakkal. Én már annak örülök, hogy egy nem-szuperhősös filmet propagáltok, de csodák sajnos nincsenek: ha megnézitek, hogy hány cikk készül az sg.hu-n komoly, illetve az előbb említett filmekről, akkor nem kellett volna ekkora meglepetést okoznia a kapott eredményeknek.
    A kioktató hangnemért pedig elnézést.
  • Ender Wiggin #20
    130 km-re van a legközelebbi mozi (cinema city). így aztán nem sűrűn jutunk el. utoljára az avatart láttam ott :-D, igaz ezért még egyszer oda-vissza 400 km-t (tehát 800-at összesen) is utaztam, hogy IMAX-ban is lássam...
    szóval az elmúlt évek felhozatala az én szemszögemből nem kiáltott fingós, röhögős, mobilozós, szürcsölős, kajával zörgős moziteremért.
  • molnibalage83
    #19
    Ez nem beügyeskedés. Jellemzően mindig van nálam víz. Bringával járok mindenhova szinte vagy bármikor arra felpattanok hosszabb túrára. Nagyon ritkán nincs víz nálam...
  • MiQ
    #18
    „Miért nem érdekelt senkit az egyik legjobb augusztusi mozifilm? ”

    ... mert az, hogy egy film valaki szerint a legjobb, az bizony szubjektív, mint az ízlés ... ha nem érdekelt senkit, hogy lehet a legjobb? :O
  • wraithLord
    #17
    Pedig nincs is annál jobb, amikor megzabál az ember 1 liter popcornt még a reklámok alatt, aztán egész film alatt marja a só a pofáját... :D
  • molnibalage83
    #16
    A jó film alatt egyszerűen a film annyira leköt, hogy inni is elfelejtek. A Felhőatlasz nem rövid film. Volt nálam víz, elő sem vettem, pedig kivételesen ott vettem és nem vittem.
  • MerlinW
    #15
    Üdv az 1%-ban:)
  • thrawnguru
    #14
    Nekem valahogy hozzátartozik a mozi feelinghez, hogy rágcsát meg üdítőt veszek, és nem előtte meg utána fogyasztom el, és főleg nem azt, amit a "bótból" ügyeskedtem be a táskámban.
  • molnibalage83
    #13
    A rágcsa üdítő kihagyható. Minek egyek film közben? Előtte utána bárhol megtehető olcsóbban. Mivel a táskámat nem vehetik el tőlem viszek magammal 1,5 literes vizet 100 Ft-ért a bótból... Bár inni sem nagyon szoktam film közben.
  • molnibalage83
    #12
    Sok a birka. Egyetlen FF filmet sem láttam és nem is fogok soha. Kibaszottul nem érdekel a Zskat autópornó... Más népszerű szériából sem láttam semmit (Fűrész), vagy szinte semmit. A Trafó 1-et anno megnéztem. Elég is volt az első rész...
  • thrawnguru
    #11
    Csak a magam nevében tudok nyilatkozni. Ahol én lakom, onnan 30 kilométerre van az első értékelhető mozi ( értsd úgy, hogy ott egy 90 percnél hosszabb filmet is meg lehet nézni anélkül, hogy elültem volna a sheggem egy kényelmetlen sz*r székben ). Ha busszal, netalán kocsival szeretnék eljutni oda, nekem az mindenképpen megdrágítja a dolgot, + még a mozijegy ára, rágcsa, üdítő, már kb 5000 forintnál járunk. Ez egy átlag magyar ember fizetéséhez mérten igen drága mulatság lenne, ha minden filmet meg akarna nézni a moziban. Ráadásul az emberek többsége inkább nem lutrizik, hanem arra ül be, ami tudja, hogy jó. Én pl. tudom, hogy december 18-án fogok legközelebb moziba menni! :D
  • who am I 7
    #10
    egyetértek ezzel....sok a paraszt, sok a reklám, szar a szervezés. bár, azért menni mennek még mert a ff7 se 2 forintot szedett össze...de azt tényleg rotyásig marketingelték...fura, mert én 1 forintot nem adok azért a filmért, persze paul jó forma volt és rip, de attól még a széria már a 3.tól bőven a hig-fos kategóriát ütötte...ha rogyásig lenne zsém meg időm, talán akkor beültem volna....facebookozni :D najó nem. de inkább egy otthoni projektoron töröm a fejem.
    Utoljára szerkesztette: who am I 7, 2015.09.07. 23:08:23
  • molnibalage83
    #9
    Hát igen. A mozi egyszerűen az idő elbaszásának a művészete sajnos.

    1. Ha foglalsz helyet - márpedig foglalsz, mert biztosra akarsz menni, hogy kapsz jó helyet - akkor fél órával korábban ott kell lenni.
    2. Ha még közel is van mozi az is minimum 30-30 perc oda vissza és vidéken még több és drágább. Pesten bringa/BKV még olcsó lehet.
    3. Kapod érte a coming soon-t. (És a sok parasztot a mozizók közt, aki végig eszi/dumálja/telefonozza/stb) a filmet.
    4. És mindenzt 1,5-2k jegy árán.
    5. És a filmet a mozi akkor adja, amikor neki tetszik. A gépen meg akkor nézem, amikor akarom, féle is szakíthatom vissza is tekerhetem, ha lemaradtam valamiről.

    Az eredmény kibaszottt drágán nézel meg a kb. 120-40 perces filmet, hogy került 3,5-4 órádba. És csodálkoznak azon, hogy a torrent népszerű... Nem csak az ára miatt...

    Ha 4-5 USD-ért lehetne otthon korlátan full HD-s filmet nézni, akkor én szökőévenként tenném be moziba a lábam. Nekem az Imax és a 3D szart sem jelent, semmiféle pluszt nem a filmhez. A 3D szemüvegben nálam az összes film szürkés színtelen szar lesz, ahol sokszor deinterlance szerű hibákat látok. A sima Imax 0. Az Insterstellar látványfilm és semmit sem adott hozzá.

    Ezek után csak azért van értelme moziba menni, mert nővel/haverral/baráttal, de kb. ennyi. Vagy még úgy sem. Egy jó nővel inkább kettesben néznem, a tesóm és barátaim meg nem akkora parasztok, hogy dumáljanak film alatt és zavarjanak másokat...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.09.07. 21:55:15
  • Frank99
    #8
    pontosan ezt írta le SG valamelyik nap, hogy mikor voltál moziban -vagy nézted-e moziban-.

    valami 90 % volt, hogy nem volt moziban (pedig egy csomó embernél még mozi is van, nem úgy mint Keszthelyen-)
  • Frank99
    #7
    ha lenne a városomban Keszthelyen pl. MOZI - sajnos nincs, sem plusz időt, sem benzint nem fogok rá szánni hogy menjek messzebb- még néznék is...

    így marad a torrent. oszt ennyi. HOGY kit érdekel ki mit mond? utolsó...
  • wraithLord
    #6
    Szerintem mindenki saját magának dönti el, de azért talán vannak egyetemes szempontok, általános érvényű és változó izlésbeli elvárások is.
  • grebber
    #5
    Az SG olvasóit sem a jó filmek érdeklik?

    Ezekből a felmérésekből tökre látszik nem a filmek nem érdeklik az embereket , hanem nagyon későn jön a BR Warez :D :D
  • Totti5
    #4
    Azt hogy engem mi érdekel eltudom dönteni, nem kell hozzá más véleménye....
  • sempronius18
    #3
    Azt hogy mi a jó ki dönti el ki dönti el pár önjelölt szakértő az elefántcsont toronyból? (kérdem ezt ugy, hogy szerintem a mai blockbousterek 90%-a szemét)
  • wraithLord
    #2
    Ezek az értékek között szerintem világviszonylatban még sokkal nagyobb a különbség. De nem az emberek értelmi színvonalát tükrözik, hanem inkább azt, hogy mi folyik több csapból... és hát a Furious 7 nagyságrendekkel több csapból folyt, és égette magát bele az ember tudatába.

    Az ember kényelmes, és amit az arcába tolnak (több szempontból is, nem csak szó szerinti értelemben), azt megnézi többé-kevésbé függetlenül attól, hogy jó-e avagy nem. Amit nem tolnak az arcába, azt csak a "szorgalmasabb" és/vagy érdeklődőbb emberek nézik meg. De szerintem mindenkinek jobban tetszenek az értelmes filmek, csak nem azonos súlycsoportban vannak a kevésbé értelmesekkel.

    Vagy valami ilyesmi.
  • KRTuning
    #1
    Mert sokan nem nézik meg a gagyi cam-os verziókat. A felméréssel várjátok meg a dvd verziók kiadását. (bocs)