Szekeres Viktor

Golden Trailer Awards: itt vannak az év legjobb filmelőzetesei

Kiosztották az elmúlt egy év legjobb filmelőzeteseinek járó díjakat, a legjobb naná, hogy a Halálos iramban 7 trailerje lett, amitől mindenki letette a haját.

Szerintem a Halálos iramban 7 el?zetese...
  • ...azért elég jó lett.
  • ...rém gagyi, pocsék lett.
Tavaly olyan film aratott a Golden Trailer Awardson (nevezzük Arany Előzetes-díjátadónak), mely igazi Oscar-favorit volt, a Gravitáció. Idén azonban az Oscar-jelölteket leszorította egy olyan alkotás, mely csak nemrég került bemutatásra, s bár ezért elvileg nem tudhatjuk, hogy szóhoz juthat-e a díjszezonban, de jó eséllyel a filmes szakma nem a Halálos iramban 7-et fogja a legjobb 2015-ös filmek közé sorolni. Azonban az egyik előzetese a jelölők és a szavazók szerint egészen pazar lett, s erre mindennél jobb bizonyíték, hogy a film nemsokára minden idők harmadik legsikeresebbje lesz, ami többek között a reklámok dicsérete is.


A fenti előzetes, a Halálos iramban 7 'Family' alcímet viselő trailerje a fődíj mellett a legjobb akciófilmes előzetes díját is hazavihette. A legjobb animációs kategóriában a Hős6os (Big Hero 6) nyert a Find Your Way-előzetesével, a komédiák között a Ted 2 a “Civil Rights: Trailer 2″-vel diadalmaskodott, a drámáknál a Selma “The People"-előzetesével vitte el a pálmát, míg a horrorok között az A fekete ruhás nő 2. - A halál angyala (Woman In Black 2: The Angel of Death) “Forgive" alcímet viselő előzetese lett a legütősebb.


A 16. alkalommal megrendezésre került esemény házigazdája T.J. Miller a Szilícium-völgy (Silicon Valley) főszereplője volt. A nap győztese a stúdiók összevetésében a Universal (és a Focus Features) volt 15 díjjal - természetesen többek között a Halálos iramban 7-nek köszöhetően. 11 díjat kapott a Warner Bros. (az HBO-val közösen), míg 9-et a Disney és a Lionsgate. A filmek közül az Amerikai mesterlövész, valamint Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. rész 5-5 siker aratott.


Bár a többség nyilvánvalóan nem ismeri a trailerek készítőit, de érdemes megemlíteni, hogy a legtöbb díjat, ugyanúgy, mint tavaly, idén is az Ignition Creative vihette haza (14), az mOcean, a Trailer Park és az AV Squad 6-ot kapott, míg a Buddha Jones négy elismerés zsebelhetett be. Persze az Ignitionnél mindenképp jeleznünk kell, hogy ők a plakátos kategóriának köszönhetően arathattak ekkorát.


A beverly hills-i Saban Theaterben megrendezett díjátadón egyébként 20 kategóriában hirdettek győztest, de maga a Golden Trailer Awards összesen 78 kategóriával bírt, az összes kategóriát, a jelölteket, valamint a győztesek címét itt lehet megtekinteni.


A mozis előzetesek mellett (ahol például a nem amerikai alkotásokat is díjazták, így nyert például az akciófilmes kategóriában a fent látható The Grandmaster) díjat kaptak a filmes TV-spotok, a plakátok, és még a legjobb videójáték trailer (Batman: Arkham Knight “Gotham is Mine Trailer”) is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Shodan #3
    Best Action egyértelműen a Mad Max lenne.
  • nandoxxl #2
    Tök jó hogy meghal egy tehetségtelen idióta, mert száguldoztak és mindenki oda lesz érte. Szánalmas az egész, a trailerek pedig tényleg el lövik az összes puskaport mostanában.
    Utoljára szerkesztette: nandoxxl, 2015.05.25. 12:23:40
  • Ender Wiggin #1
    jó, hogy már a trélereket is díjazzák, mert legtöbbször sokkal jobbak a filmeknél...