Szekeres Viktor

Magyar filmeket népszerűsít a TV2

A TV2 elkezd kortárs magyar dokumentum- és kisjátékfilmeket sugározni.

A TV2 az "Éjjeli járat - a magyar moziverzum" elnevezésű tematikus műsorsávjában több, mint tíz olyan dokumentum- és kisjátékfilmet mutat be, amelyek az NMHH Mecenatúra program támogatásával készültek. Az alkotások májustól minden vasárnap a TV2-n késő este lesznek láthatóak. A kínálatban olyan filmek találhatóak, melyek kereskedelmi televízióban ez idáig nem kerültek levetítésre.

Az első héten Skrabski Fruzsina Elfeledett gyalázat című dokumentumfilmjét láthatták a nézők, ami a megszálló szovjet hadsereg katonái által elkövetett, nőkkel szembeni erőszakos cselekményeket igyekszik feltárni. A mai napig tabunak számító témát az áldozatok, veteránok és szakemberek segítségével próbálja a lehető legmélyebben feltárni. Ezen a héten a Városon kívüli találkozások kerül sorra éjjel 1:15-kor - Janovics Zoltán filmje a mezőgazdasági termelőkről szól.

A tematikus műsorsáv további premierjei: Kényszerszinglik, Tűnt idők mozija, Kútfúrás, avagy kincskeresés másképp, Szabadság szárnyán, Befogad és kitaszít a világ, Bárka vagy fészek?, Incella kenyérért megy, Cinema Inferno, Kivonulás a Paradicsomba, Pálosok nyomában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!