SG.hu

Elismeri hibáját és elnézést kér a TV2

A cég belső vizsgálatot folytatott és irásbeli figyelmeztetést adott a kreatív osztály vezetőjének és a felelős szerkesztőjének. A TV2 kijelenti, hogy kész műsorpolitikájának felülbírálására, és mérlegeli, hogy a jövőben indít-e hasonló jellegű valóság show-t.

A TV2 lefolytatta belső vizsgálatát az Éden Hotel 45. epizódjával kapcsolatban. Közleményük szerint a vizsgálat kitért mind a produkció gyártása során felmerülő részletek átvizsgálására, valamint az elkészült felvételek adásba kerülésének folyamatait is érintette. Az írásban olyan szép szavakat használnak a szexuálisan közeledő férfinak többször nemet mondó nő esetére, mint "kérdéses jelenet", és hogy "nem történt meg az ilyenkor elvárható eszkaláció". Ugyan még azt sem írják le, hogy szerintük mi történt, de azért elismerik, hogy sem a gyártó cég, jelen esetben a Paprika Latino, sem a TV2 kollégái nem jártak el kellő érzékenységgel, amikor a kérdéses helyzetet látták és értékelték, mert azt nem tartották erkölcsileg aggályosnak.

A közleményben rátolják a felelősséget a gyártó cégre is, mivel mind a szerkesztés, mind az adáskész epizód összeállítása a Paprika Latino feladata és felelőssége. Az adások összeállítására két héttel adásba kerülés előtt kerül sor, az anyag szerkesztése április 10-én kezdődött meg, az adáskész anyag átadása április 20-án történt.

A TV2 képernyőjére kerülő adások technikai és tartalmi ellenőrzése, valamint átvétele már a csatorna kreatív osztályának hatásköre és felelőssége. A vizsgálat megállapította, hogy e terület munkatársai szintén nem megfelelő körültekintéssel jártak el, amikor adásba szerkesztették és így képernyőre engedték az epizódot. A terület vezetőjét és a tartalom átvételéért felelős szerkesztőjét a mai napon a TV2 vezetősége írásbeli figyelmeztetésben részesítette.


Kiemelik, hogy a gyártás, az átvétel és az adásba kerülés még szigorúbban ellenőrzött folyamatokon esik át mostantól, így biztosítva azt, hogy hasonlóan kifogásolható tartalom ne kerülhessen a jövőben képernyőre. Emellett az érintett érdekvédelmi és emberi jogi szervezetek bevonásával támogatásáról biztosítják a nők elleni erőszakkal kapcsolatos társadalmi párbeszéd kiszélesítését, melynek aktuális műsoraikban teret fognak adni. A csatorna szerkesztésében dolgozó valamennyi munkatárs ezen túlmenően további szakmai és etikai továbbképzést is kap, mely magában foglalja napjaink fontos társadalmi kérdéseit, kiemelten a nők elleni erőszakkal kapcsolatos normák és elvárások ismeretét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DarkHorSe #1
    aki a tv2tot nezi azis egy kocsog mondjuk