Szekeres Viktor

Valószínűtlen bombasiker az Amerikai mesterlövész

Négy nap alatt százmilliós bevételre is szert tehet az Amerikai mesterlövész.

Amerikában az elmúlt években több hájpos, háborúval kapcsolatos filmet mutattak be januárban, s ezek általában nagy sikert arattak. Tavaly a Mark Wahlberg főszereplésével készített A túlélő (Lone Survivor) debütált 38 millió dollárral, előtte pedig a Zero Dark Thirty - A Bin Láden hajsza (Zero Dark Thirty) 24 milliós kezdésén csodálkozhattunk, hiszen alapjába véve egy rétegfilmről van szó. Azonban mindkét remekül hozó alkotás teljesítményét elhomályosítja az Amerikai mesterlövészé (American Sniper), mely pénteken került 4 moziból 3555-be, s azokban egyetlen nap alatt 30 milliós bevételt könyvelhetett el.


Az Oscar-jelölések és a kritikák természetesen sejtették, hogy nagyon sikeres lesz Clint Eastwood Bradley Cooper főszereplésével forgatott filmje, de már a 30-40 milliós nyitóhétvége is remeknek számított volna. Ez a start azonban, mely 80 millió dolláros hétvégét és 100 millió dolláros hosszú hétvégét valószínűsít, bombameglepetésnek számít egy ilyen filmtől. Összehasonlításképp nagyjából ilyen nyitónappal debütált a legutóbbi James Bond-film, a Skyfall, illetve A hobbit: Smaug pusztasága is, de például az Avatar már csak 26,7 millió dollárral.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Etinger #5
    Eastwood Levelek Ivo Dzsimáról filmjében is megmutatta, hogy egyáltalán nem az az amerikai mindenkit megment típusú szirupos rendező. Kb 85 éves a fickó és jobban rendez mint színészkedik.

  • NEXUS6 #4
    Azért Clint papa elég kritikusan áll az amcsi heroikus ikonokhoz. Színészként amilyen igyekezettel próbált azzá válni, rendezőként olyan kitartóan rombolja ezeket. Nem eccerűen acsarog ellenük, mint pl. te most, hanem valós emberként mutatja őket, amivel nem lehet vitatkozni. Sokkal erősebb fegyver.
  • zetortraktor #3
    Ó, az egyszerű gondolkodás...! Csak az a baj, hogy nem gondolkodsz. Azért válaszolok. Mert 1. nem erről szól, 2. ha erről szólna, akkor a többi ilyen jellegű film összesen nem hozott ennyi bevételt, 3. nem nagy bevételt hoz, nem puszta siker, hanem szétaláz olyan filmeket, mint a Hobbit vagy Avatar vagy Pókrember.
  • jamboox #2
    Ha jól gondolom, akkor ez a filmtörténet legváratlanabb sikere. Eastwood minőségi filmjeit ismerve ennek a filmnek a várható bevétele 300 millió felett lesz, főleg, hogy megtámogatják még néhány Oscar-jelöléssel is.
  • Dewri #1
    A hős amerikai katona gonosz terroristákat irt a világ másik felén. Miért ne lenne egy ilyen film bombasiker Amerikában...