Szekeres Viktor

Az M1 lesz a magyar CNN

Megújul az M1, hírcsatornává alakítja át az MTVA.

Az MTVA sajtóközleményben jelentette be, hogy milyen változásokra kerül sor az elkövetkező hónapokban tévécsatornáival kapcsolatosan. Azzal, hogy a Duna Tv átveszi a nemzeti főadó szerepét, értelemszerűen az M1 más funkciót fog betölteni. Az eddig vegyes műsortartalmat sugárzó csatorna a továbbiakban folyamatos hírszolgáltatást fog biztosítani és hírháttér-, valamint magazinműsorokat sugároz majd, miközben tematikában a BBC, a brit közszolgálati aktuális csatorna, napi adásszerkezetben pedig az amerikai CNN televízió műsorszerkezete jelenti a mintát.

Az ugyancsak megújuló híradók mellett – többek között – napi tőzsdei, gazdasági, agrár-, innovációs, kulturális hírműsorok készülnek, melyek dramaturgiája a BBC által már sikeresen alkalmazott formátumokra épül, közölte az MTVA. Újdonság lesz az is, hogy az M1 éjszakai adászárását egy új, angol nyelvű híradó jelenti majd, idegen nyelvű híradót még egy magyar csatorna sem működtetett. A fentieken kívül megújul és jelentősen kibővül az időjárás-jelentés – Kárpát-medencei és európai tartalommal –, valamint részletes és állandóan frissülő országos közlekedési jelentések lesznek folyamatosan elérhetők a hét minden napján. A napi híradók mellett, napközben és az esti műsorsávban is, új magazinműsorok indulnak napi és heti gyakorisággal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #4
    Ahhoz a győzteshez, amit azok szavaztak meg, akik elmentek. Szóval ők szavazták meg. (Ha valaki nem megy el, az semmilyen rendszerben nem okoz hátrányt a győztesnek.)
  • Szefmester #3
    Nem, mert pont azok szavazták meg akik nem mentek el szavazni. Az ő szavazatuk a jelenlegi rendszerben a győzteshez megy. Persze nem számszerűen, hanem a végeredménynél a kétharmad eléréshez...
  • Serutekin #2
    Az emberek ezt a kormányt szavazták meg :) Persze csak azok, akik felemelték a seggüket és elmentek szavazni. Ezt szavazta meg 2x a "többség" hát lehet élvezni. Ez a demokrácia :)
  • RAZOR27 #1
    bármennyire is utálok politizálni.... de ez 1-1be a mutyis brigád agymosó csatornája lesz amin kék az ég és zöld a fű nap pedig ráragyog fejlődő országunkra.