Szekeres Viktor

Újabb magyar filmes siker

A legjobb filmek közé került a Káin gyermekei San Sebastianban.
Gerő Marcell Káin gyermekei című dokumentumfilmjét beválogatták a világ egyik legrangosabb A-kategóriás filmes mustrájára, a 62. San Sebastian Film Fesztiválra. A fesztivál fiatal tehetségeket bemutató New Directors szekciójának programjában fog versenyez a Káin gyermekei, jórészt játékfilmek ellen. A beválogatás már csak azért is számít nagy elismerésnek mert San Sebastianban több mint 10 éve nem volt magyar film - legutóbb Pálfi György Hukkle című rendezése mutatkozott itt be 2002-ben.

A fesztiválos világpremiert követően nem kell sokat várni a magyar bemutatóra sem, hiszen a filmet az HBO már ősszel műsorára tűzi - így azoknak sem kell bánkódniuk, akik valamilyen rejtélyes oknál fogva úgy tartják, hogy a dokumentumfilmek nem a moziba valók. A magyar–francia koprodukcióban készült film producere László Sára, Jacques Bidou és Mariann Dumoulin. Az alkotás a Campfilm, a JBA Production és az Arte France gyártásában, az HBO Europe koprodukciójában jött létre.

A film Monory Mész András Bebukottak című dokumentumfilmjének gyilkosságért elítélt fiatalkorú szereplőinek felkutatására és megszólaltatására vállalkozik. Gerő Marcell, rendező és László Sára társszerző-producer 2010-ben látta először a 80-as évek betiltott alkotását, melyben büntetésüket töltő fiatalok nyíltan mesélnek a börtönélet kegyetlen hétköznapjairól, elkövetett bűneikről és a szabadulás utáni tervekről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!