Szekeres Viktor

Egyre szánalmasabb a Pókember-sorozat

A világot még úgy ahogy érdekli Pókember, de Amerikában egyre kevesebben és kevesebben nézik.

Vannak olyan képregénysorozatok, melyek iránt egyre nő és nő az érdeklődés, azonban ami Pókembert illeti..., nos, Peter Parker kalandjai egyre kevesebb embert érdekelnek. Legalábbis Amerikában. És mégis készülnek a Sony részéről a 200 millió dollárt kóstáló folytatások, legalábbis A csodálatos pókember-széria harmadik, illetve negyedik része 2016-ra és 2018-ra van előjegyezve.

A bevételei adatok önmagukért beszélnek: ahhoz képest, hogy a pénz romlott és a jegyárak nőttek, az egyes Pókember-epizódok egyre kevesebb és kevesebb pénzt hoztak a konyhára Amerikában. Az első Pókember 2002-ben még 404 millió dollárra volt képes, a második, a harmadik pedig 337 millióra. Ezt követte a "Csodálatos" reboot, melynek első része 262 millió dollárt tudott, míg a mostani rész még mindig csak 198 milliónál tart. (Nemzetközileg egy fokkal jobb a helyzet, bár a növekedés mértéke nem számottevő, inkább stabilitásról beszélhetünk. A részek sorban 418, 410, 554 és 495 millió dollár bevételt hoztak Amerikán kívül, míg a mostani epizód eddig 501 millióig jutott el.

Tényleg nagyon látványosan látszik, hogy állította bele a földbe először Sam Raimi, majd Marc Webb a Pókember-franchise-t, mely talán csak egy újabb reboottal tudna kikászálódni a "bajból" - az idézőjel kötelező, hiszen a filmek bevételei önmagában nagyok, de a többi képregénymozival nem nagyon vethetőek össze.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RAZOR27 #9
    Ha valakinek még nem esett volna le, csak azért csinálják futószalagon a fos pókember filmeket, hogy a sony megtarthassa a jogokat hozzá.
  • Zombee #8
    Az a baj, hogy ez a reboot.
  • Cickány90 #7
    Eljött a reboot ideje!
  • GaborT28 #6
    Szerintem az összes Marvel-filmre érvényes a "szánalmas" jelző.
  • thegodhimself #5
    egyre? mindig is az volt.
  • Gábor3 #4
    Ez a cikk most minek volt? Semmi új információt nem mondott, csak szidta a filmeket. Az meg mellékes, hogy ezen az oldalon a Pókemberről annak kéne cikket írnia, aki nem utálja az újat.
  • CairoJack #3
    Ezt a brandet Tobey Maguire-ék rombolták/alázták porig, a minősíthetetlenül rossz, első 3 résszel.
    S bár a "csodálatos" reboot széria első része nem volt rossz, azért olyan borzalmasan nagyot sem ütött, hogy kiköszörülje a csorbát.
  • xido #2
    Azért szánalmas egy film,mert lecseng az újdonság ereje és csökken a nézettség??
  • Angelus1991ster #1
    Filmről vagy pénzről van szó? minek csinálják még ezt. ha következő film nem ér el bizonyos pénzmennyiséget rituális öngyilkosságot követek el.