Szekeres Viktor

Hivatalos címet és logót kapott Denevérember és Superman közös filmje

2015 helyett 2016-ban folytatódik az Acélember, de a Batmanes második rész címét természetesen muszáj volt túlkomplikálni.

Szűk egy éve derült ki, hogy Az Acélember (Man of Steel) második részében Superman mellett Denevérember is szerepet fog kapni, sőt, azóta azt is tudjuk, hogy a film az Igazság Ligája elnevezésű szuperhős tömörülést bemutató projektnek is megágyaz a tervek szerint, így többek között Csodanő (Wonder Woman) és Cyborg is szerepet kap benne. Mostanra pedig már az is kiderült, hogy az eddig csak Batman vs Supermanként emlegetett film hivatalos címe Batman v Superman: Dawn of Justice lesz, vagyis lefordítva az 'Igazság hajnala'.


Konkrétabb információk nem derültek ki a Zack Snyder által megrendezésre kerülő filmről, melynek eredetileg 2015. nyarára tervezett premierjét 2016. május 6-ra halasztották pár hónapja. Igaz, arról megbizonyosodhattunk, hogy az újabb hivatalos sajtóközlemény ismét csak nem tartalmazza produceri minőségben Christopher Nolan nevét, vagyis feltételezhetjük, hogy valamilyen oknál fogva a filmes lemondott a meglehetősen könnyen megszerezhető pénzről, amit ez, a kvázi névleges tisztség jelentene számára.

Az Acélember szereplői közül a folytatásra Henry Cavill (Clark Kent), Amy Adams (Lois Lane), Laurence Fishburne (Perry White), Diane Lane (Martha Kent) biztos, hogy vissza fog térni. Az új szereplők közül pedig az élre természetesen az a Ben Affleck kívánkozik, aki Michael Keaton, Val Kilmer, George Clooney és Christian Bale után eljátszhatja moziban Denevérembert. Mellett "újoncként" érkezik Gal Gadot (Diana Prince - Csodanő), Jesse Eisenberg (Lex Luthor), Jeremy Irons (Alfred Pennyworth) és Ray Fisher (Victor Stone - Cyborg), valamint egyelőre meg nem nevezett karakterekkel Holly Hunter, Callan Mulvey és Tao Okamoto.


A Chris Terrio által David S. Goyer forgatókönyve alapján írt film forgatása egyébként nemsokára elkezdődik, bár már tavaly is rögzítettek egy amerikai focis jelenetet. A fő forgatási helyszín Detroit és a Michigan Motion Picture Studios, valamint a város környéke lesz, de a stáb idővel elrándul majd ismét Illinois államba, sőt, Afrikába és a Csendes-óceáni szigetvilágba is.

A nagy kérdés persze az, hogy mennyire lesz a Dawn of Justice története saját és mennyire fog támaszkodni korábbi képregényekére. Tavaly, egy felolvasás kapcsán egyébként megindultak a pletykák, miszerint a The Dark Knight Returnst láthatjuk majd viszont, s utána esetleg utána pedig Batman: Year One-t dolgoznák fel, de ezek egyelőre nem többek pletykáknál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #2
    A Dark Knight Returns és a Year One már érintőlegesen szerepelt filmekben, amúgy meg azok Batman sztorik, Superman-nek semmi köze hozzá, a Ligának sem. Erősen kétlem, hogy egy Acélember folytatásnak azok adnák az alapját. Eleve nem értem, egy Acélember folytatásba minek Batman. Annyi gyenge Superman film után lett egy jó, és végül saját sztorival nem is folytatják.
  • RAZOR27 #1
    Inkább egy Injustice year one átírat kéne :D bár lehet csak én nézném meg ^^