MTI

A rendőrség ellenőrzi az e-útdíj befizetését

A megtett úttal arányos díj fizetését a rendőrség ellenőrzi. Amennyiben a rendszer kiépítése meghaladja a költségvetésben tervezett összeget, átcsoportosítással, vagy az idei büdzsé módosításával oldható meg a finanszírozás - jelent meg az erről szóló kormányhatározat a legutóbbi Magyar Közlönyben.

A kormány korábbi határozata szerint az e-útdíj rendszer teljes infrastruktúrája a magyar állam tulajdonába kerül, a tulajdonosi jogokat az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. gyakorolja. A mostani határozat szerint, a díjelellenőrzéshez szükséges eszközöket az ÁAK továbbadja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek, amely azt az Országos Rendőr-főkapitányság vagyonkezelésébe adja. A határozatban a kormány megismétli azt, hogy az e-útdíj rendszert az idei költségvetésben szereplő 42 milliárd forintból kell kiépíteni. Amennyiben a működtetés, illetve a díjellenőrzés költsége nem férne bele a keretbe, akkor a költségvetés módosításával, illetve előirányzat átcsoportosítással kell megteremteni annak forrásait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kobaljov #1
    Érdekes, pár nappal korábban még arról beszéltek, hogy nem is 42 milliárd lesz hanem csak a fele, most meg már a 42 milliárd is kevés lehet?