SG.hu

Figyeli a gyalogosokat a veresegyházi jelzőlámpa

Üzembe helyezték a Fő út Petőfi utca találkozásánál lévő gyalogátkelőhelyen kialakított jelzőlámpát.

Megújult a kereszteződés, új burkolati jelek kerültek felfestésre, akadálymentes padka lett kialakítva és ami a legfontosabb jelzőlámpa biztosítja a gyalogosok átjutását az úton. Átkeléskor a sárga gomb megnyomásával kell jelezzék átkelési szándékukat a gyalogosok, csak a gomb megnyomását követően vált a lámpa, amely a látássérültek biztonságos áthaladását segítve hangjelzést is kiad szabadjelzéskor. A jelzőlámpa jelenleg egyedülálló az országban, mert intelligens infra-rendszere figyeli a gyalogosok áthaladásának sebességét és szükség esetén - ha valaki még az úttesten tartózkodik - megnyújtja az átkelés idejét, biztosítva ezzel az idősek, kisgyermekesek és a mozgássérültek biztonságos átkelését.


A pályázati úton létrejött, 10 millió forint értékű beruházást a Közlekedés-fejlesztési Koordinációs Központ 90%-os támogatásával, az önkormányzat 1 millió forintos önerő-hozzájárulásával sikerült megvalósítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • chuky123 #3
    Sok zsebet meg kellett tömni vele.
  • MutenRoshi #2
    Egyetlen jelzőlámpáért 10 millió forint rengeteg. Csak kidobták az ablakon. Egy ilyen "intelligens" jelzőrendszert, ami megmondja, hogy van-e még gyalogos a zebrán a töredékéért építeni lehetett volna.
    Ha felvesznek egy embert akinek az a dolga, hogy ott álljon és nézze, hogy átért-e mindenki az is olcsóbb.
    Remélem, hogy ez a lámpa egyedülálló is marad és nem lesz olyan önkormányzat aki ennyit kifizet érte felelegesen.
  • Nailyenugysincs #1
    ilyesmi gombok nálunk is voltak de én még nem láttam olyat h átváltana ha megnyomjuk.