MTI

Nagy megtakarítást jelent a céges GPS

A GPS flottakövetés legalább évi 10 százalékos üzemanyag megtakarítást eredményez bármely vállalkozásnak szakterülettől függetlenül, ennek ellenére a magyar cégeknek csak 8 százaléka váltott flottakövetésre - közölte a Secret Control.

A cég közölte: szakértők szerint 10 autónként több mint 1,5 millió forintot spórolhatnának a vállalatok, ami Magyarországon összesen 120 milliárd forintos megtakarítást hozna évente. A Secret Control számításai szerint Magyarországon körülbelül még nyolcszázezer vállalati járműben nincs GPS-es flottafelügyelet. A közlemény idézi a Tigáz példáját, ahol a flottakövetés három évvel ezelőtti bevezetésének eredeti oka is a költségcsökkentés volt, de utóbb a lépés jóval több területen bizonyult hasznosnak. Már a kezdetektől 11 százalékos üzemanyag megtakarítást értek el úgy, hogy a járműpark még némileg gyarapodott is. Ehhez hozzáadódott a menetlevelek és munkalapok elektronikus előállítása révén megtakarított bérköltség, ugyanis ezek feldolgozását a korábbi 8-10 fő helyett ma egy ember végzi. Ellenőrzöttek a tankolások, elmaradtak a bejelentetlen magánutak.

A kiépült rendszer a kontrolling munkáját is segíti, azonnal kiderülnek a visszaélések, könnyebb a költségek allokálása is, de folyamatosan találnak új módot az autók útvonalainak optimalizálására, a hatékonyság egyéb javítására - tartalmazza a közlemény.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • globint #2
    Ja, szuper az ilyen.
    Mi is árulunk ilyent. Egy darabot bruttó 35'000Ft -ért.
    Van beszerelhető, meg mobil. alkalmanként eldugható.
  • mrzed001 #1
    Ja, ilyet mi is csináltunk :D
    Vicces ahogy a kisautók mennek a gugli térképen, sebességgel, iránnyal meg minden.
    És persze adatbázisba vele, visszajátszhatóra.
    Ha jól tudom már volt hogy jól jött, amikor ellopták az egyik kocsit.